bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nočný cirkus

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,60 € (vrátane DPH)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 13,43 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nočný cirkus

Román Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna. Cirkus snov prichádza bez ohlásenia. Mimo očí bežných návštevníkov, stoja proti sebe dvaja iluzionisti: Celia a Marco. Ich súboj trvá už roky a proti vlnám kúziel, zaklínadiel a ilúzií nie je odolný nik. Mladí iluzionisti mali byť súpermi na život a na smrť, no nevedomky sa do seba zaľúbia. Ich učitelia však majú stále na dosah nitky osudu.

Detaily o knihe

Názov: Nočný cirkus

Originálny názov: The Night Circus

Objednávací kód NADBK90154

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

magický príbeh (Laura Löbbová, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola som jedna z tých, ktorí si Bezhviezdne more zamilovali, preto keď som zistila, že @lindeni.sk chystá aj vydanie autorkinej prvej knihy, bola som celá bez seba. Som však rada, že som tie knihy čítala s približne ročnou prestávkou a mohla si tak opäť naplno vychutnať autorkin nádherný štýl písania. Tentokrát sa dej odohráva na naozaj magickom mieste, v cirkuse, ktorý otvára za súmraku a zatvára za úsvitu. Nočný cirkus je plný neobyčajných ľudí, trikov, ilúzií, mágie, atrakcií, no a samozrejme, nechýba ani výborné jedlo. Na tomto cirkuse nie je obyčajné vôbec nič, ľudia dokonca ani nevedia, kde bude cirkus najbližšie. Sú v ňom možné také veci, ktoré by vám ani na um neprišli a mnohému nerozumejú ani samotní členovia cirkusu. Cirkus vám jednoducho učaruje a chcete z neho viac a viac. Nočný cirkus nie je len kniha o magickom cirkuse, ale je to príbeh o vzťahoch a láske, či už ide o rodinu, priateľstvo alebo partnera. No najmä je to príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí boli vybraní na súboj, o ktorom sami vedia veľmi málo. Súboj, do ktorého ich vybrali dvaja muži, ktorí neustále súperia. Súboj, ktorý sa odohráva v cirkuse. Autorka píše naozaj nádherne, a hoci kniha nie je nabitá akciou, chcete v čítaní stále pokračovať. Spočiatku som si ju kúskovala a vychutnávala, ale potom som sa už neudržala a musela som ju jednoducho dočítať. Kniha ma kratučké kapitoly, ktoré sú písané z pohľadu viacerých postáv a taktiež v inom čase. Spočiatku to môže byť mätúce, ale ono to časom do seba dokonale zapadne a začne dávať zmysel. Kniha je naozaj napísaná krásne, prepracovane, originálne, až je to neskutočné. A aj keď sa mi Bezhviezdne more páčilo trošičku viac, predsalen bola to kniha ako stvorená pre knihomoľov, tak Nočný cirkus mi naozaj učaroval. Je to jedna z tých kníh, na ktoré budem myslieť ešte veľmi dlho.

Táto kniha je doživotná láska (Maťa, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nočný cirkus je kniha, ktorú som čítala 2x a radím ju k najlepším knihám, ktoré boli kedy napísané. Nie je to kniha založená na deji - ten nie je nijako zvlášť špeciálny, je založená na štýle písania a atmosfére. Ja zvyčajne nie som fanúšičkou opisov, no tieto sú tak reálne, až budete počas čítania cítiť vôňu karamelu a jabĺk, uvidíte Strom želaní aj Ľadové kráľovstvo, čierno-biele pásiky na stanoch aj červené šály rêveurs. Bude na vás z knihy dýchať atmosféra konca 19./ začiatku 20. storočia, budete cítiť mágiu a veriť, že je možné všetko. Čítanie tejto knihy je šťastie v rýdzej podobe a to som nikdy o žiadnej inej knihe nepovedala. Čítala som tie nádherne napísané vety a mala som v sebe pocit šťastia. Užívala som si každé jedno slovo, každú jednu vetu. Autorkine vety sú pohladením na duši. (Podľa mňa ešte aj jej nákupné zoznamy musia byť nádherné.) Táto kniha je umelecké dielo nielen po obsahovej stránke, ale aj vizuálnej. Wow. Presne to si kniha zaslúžila. PREČÍTAJTE SI TO. Le Cirque des Rêves je totiž láska na celý život. (A ja zatiaľ budem dúfať, že sa tretej knihy z autorkinho pera dočkáme čo najskôr.)

Nádherný príbeh (Simona Šimovcová, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ach, tiež mávate po prečítaní kníh Erin Morgenstern snovú náladu? Všetko vám príde magické, tajuplné a neskutočne nádherné. Už teraz mi chýbajú jej jedinečné knihy. Zatiaľ čo Bezhviezdne more predstavovalo zlatú farbu, sladký med a vôňu kníh, Nočný cirkus bol jeho staršie, tmavovlasé dvojča, ktoré možno vyzeralo rovnako, ale v jadre bolo úplne rozdielne. Bol hebký ako zamat, zmyselný ako bozk pod rúškom tmy a tá tajuplnosť, ktorá z neho vyžarovala... Moje prsty sa trasú, keď píšem tieto riadky, také pocity vo mne vyvolal tento príbeh. Famózne. Dokonalé. A úplne geniálne. Tentoraz sme mali možnosť navštíviť cirkus, ktorý nebol taký, ako by ste si mysleli. Čo bola ilúzia a čo realita? To sa nikdy nedozviete alebo nebudete chcieť vedieť pravdu, pretože skutočnosť by ste jednoducho nechceli prijať. V jednej chvíli iluzionistka spraví také veci, po ktorých si netrúfnete ani snívať, hadia žena vás svojím tancom a pohybmi opantá, a ak chcete vedieť svoju budúcnosť, musíte navštíviť stan mladej ženy s tarotovými kartami. A aby som nezabudla, otvára sa za súmraku a zatvára za úsvitu. Príbeh ma dostal už od prvej strany. Všetko začalo pekne pomaličky, každou stranou sme dostali kúsok skladačky, ktoré sa na konci spojili do niečoho nádherného. Vždy ma udivuje, akú má autorka fantáziu, pretože sa mi nechce veriť, že cirkus, ktorý stvorila, nie je skutočný. A nielen cirkus, ale aj postavy, ich vzťahy a nekonečnú lásku. Milujem tento príbeh, strážim si ho v srdci, ako veľký poklad, ktorý ma vždy pohladí a zahalí do tajomstva, o ktorom viem len ja, Erin a Nočný cirkus.

Cirkus sa objavil nečakane. (Bea, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní tejto knihy by sa asi každý z nás chcel aspoň na chvíľu, aspoň na jednu noc, ocitnúť Le Cirque des rêves. Cítiť vôňu jabĺk v karamele, tú čarovnú atmosféru a pocit, že nič nie je nemožné. Kniha, ktorú je problém odložiť a v ktorej sa stierajú rozdiely medzi tým, čo je skutočné a čo je mágia. Alebo tam nikdy žiadne rozdiely ani neboli?

Očarujúci príbeh (Patrícia, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nočný cirkus akoby sa čítal sám. Hltala som slovo za slovom, stranu za stranou a ani jediný raz som nemala ten pocit, keď čakáte, aby sa dej znova trošku rozbehol. Jednoducho nasávate armosféru Le Cirque des rêves s vôňou jabĺk v karamele, popcornu a tých najúžasnajších vystúpení a atrakcií.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x