bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Joga pre deti: Zdravé cvičenie

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:80
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Joga pre deti: Zdravé cvičenie

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:

Joga pre deti je veselá, krásne ilustrované knižka o zdravom cvičení, pri ktorom sa hravo naučíte základy jogy. Je určená deťom v predškolskom veku, ich rodičom a aj pedagógom, pretože cvičiť je možné nielen v škôlkach a školách, ale aj doma. V 30 príbehoch o zvieratkách vás autorka Alena Miniariková, skúsená inštruktorka jogy, prevedie všetkými základnými pozíciami a cvičeniami, ktoré budú deti zbožňovať a poriadne sa pri nich vybláznia. Môžu pri nich naplno prejaviť svoju kreativitu, ale tiež sa mnohé naučia – napríklad pomáhať si, správne dýchať, sústrediť sa či vnímať svoje telo.

Príbehy a jogové pozície ilustrovala Alžbeta Kováčová. Kniha je určená pre čitateľov od 4 rokov.

Detaily o knihe

Názov: Joga pre deti: Zdravé cvičenie

Objednávací kód NA205382

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Perfektná pomôcka (Simona Kirschnerová, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V knihe nájdeme niekoľko úvodných strán, ktoré nám pomôžu pri práci s detičkami buď v pohodlí domova alebo v predškolskom zariadení, tiež sú tu znázornené a pomenované základné pokyny pri cvičení.. ♡ Gro knihy tvorí 30 pútavých príbehov, kde sa mi veľmi páči, že každá jogová pozícia je detailne popísaná, vykreslená a prepojená s pútavým príbehom. Dieťatko sa tak dokáže viac uvoľniť, stotožniť a hravou formou zapájať pohyb do príbehu. :) Veď kto by si nechcel prečítať O dobrom námorníkovi, ktorému sa chytila do siete veľká morská korytnačka a sám by ju pri tom mohol napodobniť! - v jogovej pozícii. <3 !!! Ak teda chcete viesť svoje detičky ku zdravému pohybu, aj toto je jedna z možností. Každé ráno si prečítajte jeden príbeh a k tomu si zacvičite a naučte sa aspoň jeden základný cvik z jogy. Hneď budete mať doma veselšie ráno a aj celý deň. <3

Nádherná a užitočná kniha (Milan, 17.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná kniha už napohľad - úžasné ilustrácie Alžbety Kováčovej, prakticky na každej strane. Nielen k samotným príbehom, ale aj pozície jogy, vždy dievčatko alebo chlapček v troch pozíciách...skvelá pomôcka pre lektorov, učiteľky v škôlke, aby videli, ako to má vyzerať. A myslím, že aj deťom sa bude páčiť už samotné listovanie v knižke a s väčšou radosťou budú skúšať tie pozície :-) Obsah: skúsená lektorka Alena Miniariková v prvej časti vysvetľujete, prečo je joga dobrá, v čom pomáha, ako, akým deťom. Vďaka cvičeniu si deti zlepšujú zmysel pre rovnováhu a koordináciu pohybu. Zároveň to celkovo upokojuje psychiku detí, zlepšuje koncentráciu, podporuje správne držanie tela a krvný obeh, posilňuje imunitný systém, pozitívne ovplyvňuje funkcie vnútorných orgánov, pomáha odstrániť únavu a vnútorné napätie a v neposlednom rade posilňuje kreativitu, obrazotvornosť, nápaditosť a zmysel pre kolektív... Deti sa učia správne dýchať - "Deti často preberajú nepokoj od svojich rodičov, sú zrkadlom toho, čo sa deje v rodičoch. Myseľ detí sa pri správnom dýchaní upokojuje, dieťa sa stišuje, je schopné pozorovať, čo sa práve deje, a dostáva sa do pohody. U detí s poruchou pozornosti a inými poruchami je správne dýchanie veľkou pomocou pri hľadaní rovnováhy, sústredenia a pokoja," píše autorka. V druhej časti je 30 konkrétnych príbehov a k nim pozície a cvičenia. Všetky má autorka odskúšané zo škôlok, z práce s deťmi. Napríklad: Príbehy Žabka a bociany, Mačička Mňauka, Dažďová kvapka, Safari ZOO, Tajomstvo stromov... Po cvičení je vždy relaxácia a upokojenie sa. Je pravda, že táto doba naučila deti, že sa stále musí niečo diať (bežať televízia, hrať sa, zabávať, skrátka niečo robiť). V rámci jogy pre deti preto učia deti aj ticho sedieť, nielen v úvode hodiny. S tým je vraj najväčší problém ‒ byť aspoň niekoľko sekúnd úplne ticho. Deti sa vrtia, chcú hovoriť o svojich zážitkoch a pocitoch, neobsedia. Výborne spracovaná knižka - obsahovo aj graficky o joge, pohybových cvičeniach, ktoré im môžu zlepšiť život a bývajú doslova liečivé pri niektorých ochoreniach.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x