bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Štvrtkový klub detektívov

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Štvrtkový klub detektívov (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Štvrtkový klub detektívov

Každý štvrtok sa v Coopers Chase, luxusnom mestečku pre seniorov niekde uprostred kentských lesov, stretávajú amatérski detektívi a venujú sa nevyriešeným vraždám miestnej polície. Coopers Chase stojí na pozemkoch bývalého kláštora a tamojší developer, arogantný vulgárny muž, majiteľ veľkého červeného klavíra, sa usiluje využiť biele miesto v zmluve, aby na mieste kaplnky a cintorína postavil osem nových bytov. Očividne mu nie je súdený dlhý život, a keď mu niekto pichne smrtiacu injekciu, štvrtkový klub detektívov má pred sebou reálny prípad vraždy.

Detaily o knihe

Názov: Štvrtkový klub detektívov

Objednávací kód NA634427

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zaujímavé krimi (Veronika, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď ako sa mi kniha dostala do rúk som skonštatovala, že to bude to pravé premňa. Detektívka, britský humor a k tomu prekrásny prebal a celkovo prevedenie knihy. S chuťou som sa začítala a odrazu prišiel šok. Strácala som sa v deji, v množstve postáv a pravdupovediac, vôbec sa mi nechcelo pokračovať ďalej. Sama seba som sa pýtala, že ozaj to bude také zlé? Veď spĺňa všetko, čo potrebujem od dobrej knihy. No, aspoň anotácia to sľunovala. Vďaka knižnému Bohu som sa nenechala odradiť a prečítala som ďalšiu výbornú knihu tohto roka. Celá kniha je "iná". Iná detektívka. Detektívom tu nie je žiaden muž v strednom veku, ale spolok dôchodcov, o ktorých sa postupne dozvedáme z akých pomerov pochádzajú. Namiesto krviprelievania je do deju zasadený humor, ktorý celú detektívku povzniesol na iný level, preto ju radím k oddychovému čítaniu. Páčila sa mi celá, pohodová atmosféra. Seniori jej dodali punc distingvovanosti. Čo sa týka záhad, ktoré vyšetrovali, bola som úplne mimo a neodhalila som zločinca, za čo má autor obrovské plus. Záver knihy bol skvelý, preto vytrvajte, prehrýzte sa možno urputným začiatkom a na konci budete ľutovať, že kniha ubehla tak rýchlo. Ak ešte knihu doma nemáte, rozhodne si ju nezabudnite pribaliť na dovolenku, kde sa mimoriadne hodí a myslím, že @slovart_vyd lepšie dátum vydania ani nemohli vychytať. Mne je už teraz smutno, že ju mám prečítanú a nepocestuje si so mnou.

Štvrtkový klub detektívov (Veronika Špirengová, 21.4.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Detektívka, kde hlavnými hrdinami - vyšetrovateľmi, s malou pomocou skutočných policajtov, sú seniori v zariadení pre seniorov, ktorí si takto vypĺňajú chvíle voľna a riešia, či už odložené, nevyriešené prípady alebo prehodnocujú postup vyšetrovateľov pri vyriešených a založených spisoch. A k tomu sa im pripletie nejedna tá vraždička. Ľahké, pohodové čítanie s britským humorom, ktorý mám rada, avšak nie každému sadne, s nezvyčajnými situáciami, v ktorých sa títo "vyšetrovatelia" ocitajú, a ich zoznamovanie sa a priatelenie sa s technológiami a učenie sa nových slov a fráz.

Zábavná kniha (Maťa, 15.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak toto bolo skvelé! I keď som nemala tento názor úplne od začiatku. Prvých 30-40% mi prišlo priemerných. Neboli zlé, ale nepadala som z nich na zadok, párkrát som sa zasmiala, ale nezachádzala by som tak ďaleko, aby som knihu nazvala vtipnou. Malo to sympatické postavy, ale tým to skončilo. Okolo tých 40% som si však uvedomila, že ma kniha začala veľmi baviť, čítanie som si veľmi užívala. Bavil na zamotaný prípad, výborné, sympatické postavy aj typický suchý britský humor, na ktorom som sa ja veľmi bavila. A narozdiel od iných detektívok mi nešlo ani tak veľmi o odhalenie vraha, ale celkový proces vyšetrovania, ktorý bol nesmierne zábavný a to hlavne vďaka Elizabeth a Joyce. Navyše, Joyce mala osobnosť celkom blízku mojej obľúbenej slečne Marplovej, čiže ďalšie plus. Ide o skutočne podarenú a originálnu detektívku so zaujímavým prípadom, skvelým humorom, výbornými postavami a čtivým štýlom písania. Čo však hodnotím negatívne, je preklad (biela lož, čierny web, skajp a tak). Nie je to síce niečo, čo vám zmení život a budete na to do smrti spomínať, no rozhodne ma to nadchlo dostatočne na to, aby som sa tešila na pokračovanie. (V ňom sa bude riešiť iný prípad, takže sa nemusíte báť pustiť sa do jednotky, keď nemáte po ruke dvojku.)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x