bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Fablehaven - Čaroles (2. vyd.)

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Séria:Fablehaven (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Fablehaven - Čaroles (2. vyd.)

Stáročia boli čarovné bytosti zhromažďované v ukrytej re-zervácii nazvanej Čaroles, aby sa zabránilo ich vyhube-niu.Je to jedna z posledných pevností ozajstnej mágie. Očarujúce? Jednoznačne. Vzrušujúce? Nepochybne.
Bezpečné? Skôr naopak...
Kendra a jej brat Seth nevedia, že ich starý otec je správca Čarolesa. Prastaré zákony udržiavajú v lesoch ukrytých za vstupnou bránou rezervácie poriadok medzi chamti-vými trolmi, nezbednými satyrmi, zlomyseľnými bo-sorkami, skazenými škriatkami a závistlivými vílami.
Keď však Kendra a jej brat Seth porušia pravidlá, oslo-bodia sa mocné sily zla a súrodenci musia čeliť najväčšej výzve svojho života, aby zachránili svoju rodinu,
Čaroles a možno aj celý svet.

Detaily o knihe

Názov: Fablehaven - Čaroles (2. vyd.)

Objednávací kód NA634421

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čaroles (Veronika, 23.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aká je vaša obľúbená fantasy séria? Vitajte na kúzelnej ceste do Čarolesa, kde sa fantázii medze nekladú a budete prekvapení na každom kroku. Nechápem, ako mi niečo také unikátne po celé tie roky unikalo. Som nadšená a veľmi pekne ďakujem @fortunalibri_vydavatelstvo, že ma neuchodubnili o jednu z najlepších fantasy kníh, ktorú som mala možnosť čítať. Nie je nič lepšie, ako po všednom dni v práci vypnúť s knihou v ruke a dvojnásobne, ak sa prostredníctvom nej presuniete do úplne iného, čarovného sveta. Moje večery patrili Čarolesu a bola to úžasná oddychovka. Získala si ma od prvej chvíle a čítanie som si nesmierne užila. Skvelý dej, spojenie "moderného sveta" so svetom magickým, uveriteľné súrodenecké postavy, fantasy tvory a mágia.Jednoduchý dej popretkávaný prekvapeniami vás nenechá len tak ľahko vrátiť sa do reality. Doplnené ilustrácie moju predstavivosť ešte podnietili. To určite chcete čítať. Vrátila som sa do detských čias a mám obrovskú radosť, že sa môžem vrhnúť hneď aj na pokračovanie.

Úžasný svet (Martina Fraňová, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Séria Fablehaven ma maximálne obišla, keď som bola dieťa. Je to celkom škoda, lebo v tom čase by sa zaradila medzi moje najobľúbenejšie. Predsa, detský čitateľ si tento druh literatúry užije asi najviac a tá láska ho sprevádza až do dospelosti (práve toto závidím všetkým, ktorí túto sériu čítali v detstve). Ja som tieto knihy začala registrovať až na burzách, kde sa ceny kníh pohybovali v astronomických sumách. Našťastie, prišla dotlač a tým aj radosť. Čo je na tých knihách? Prečo sa každému páčia? A prečo ich ľudia v minulosti ponúkali za jednoizbové byty? Odpoveď je jednoduchá. Tieto knihy v tele tvoria reakcie, ktoré sa podobajú závislosti. Závislosť od tohto príbehu ma úplne pohltila a s úprimnosťou vám môžem povedať, že zanechali vo mne stopu jedinečnosti. Originality. A nekonečnej lásky k Čarovnému lesu. Príbeh je pomerne jednoducho vystavaný. Dve deti, súrodenci Seth a Kendra dobrovoľne-nedobrovoľne trávia časť leta u starých rodičov, ktorých až tak nepoznajú. Najprv sa zdá všetko v poriadku, ale detská zvedavosť - hlavne tá Sethova, to je vám veru nepredvídateľná vlastnosť. Táto vlastnosť nás v Čarolese veľakrát zaviedla do nebezpečenstva, ale zároveň nám ukázala pravdu. Už ako hovorí názov tohto územia, v tomto lese nežijú bežné zvieratá, ale čarovné tvory! Od satirov, obrov, hnedáčikov (ktorých mám najradšej) a namyslených víl, až po tvory nebezpečné a zatiaľ neprebádané. A v tomto bode sa začne všetko komplikovať. Musím povedať, že ma príbeh dostal od prvej strany. Nebola to síce nehynúca láska, ale veľmi ma prekvapilo, ako ma príbeh baví. Skvelé postavy, neskutočne dobre vymyslený príbeh a stvorený svet, v ktorom je stále, čo objavovať. A koniec? Veľkolepý. Nebezpečný, aj keď je to príbeh pre deti, človek tam nájde násilie, ale stále je to v rozumných medziach. Príbehu to pridalo na jedinečnosti a pekne sa ukázalo, že Čaroles v sebe skrýva aj temné miesta. Moje detské ja si prišlo na svoje a nielen to detské - tomuto príbehu si príde každý fantasy fanúšik.

Fantastická séria (Laura Löbbová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi som bola zvedavá na túto sériu, či sa mi bude páčiť a či mi nepríde príliš pre deti. Ale po prvých kapitolách moje obavy hneď opadli a vedela som, že toto je presne séria pre mňa. Milujem ten pocit, keď čítam fantasy knihu a ten svet je opísaný tak dobre a tak skutočne, že si myslím, že to musí byť reálne, aj keď samozrejme v kútiku duše viem, že bohužiaľ nie je. A toto je presne ten prípad. V príbehu sa stretáme s dvomi hlavnými postavami, súrodencami Kendrou a Sethom, ktorí sú absolútne uveriteľní a dokonalo pasujú do príbehu. Kendra, ktorá je milá, pozorná, zodpovedná a veľmi poctivá a mladší pojašený zvedavý dobrodruh Seth, ktorý dodáva príbehu spontánnosť. Postavy sa správajú úplne primerane svojmu veku, čo podčiarkuje prirodzenosť tohto príbehu. Najlepšia je však na príbehu samotná atmosféra a prostredie. Čaroles, plný magických tvorov známych aj menej známych ako sú víly, škriatkovia, satyrovia, ježibaby, hnedáčikovia a mnoho iných. Tieto tvory a ich vlastnosti spoznávame postupne spolu so súrodencami. Každý tvor má svoju úlohu, miesto a priestor, kedy ho spoznáme bližšie. Je to naozaj skvelá originálna fantasy séria, vhodná ako pre deti tak aj pre dospelých.

Napínavé čítanie (Andrea Hulatova, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľmi rada, že sa táto séria dočkala nového vydania. Mám ju veľmi rada a spolu s Harrym Potterom patria medzi moje obľúbené detské fantasy príbehy.

Úžasná fantasy jazda (Denisa, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre milovníkov fantasy príbehov, kde sa prelína svet kúzelných bytostí a ľudí je kniha ako stvorená. Najskôr ju čítala moja dcéra, ktorú kniha neskutočne pohltila a tak som sa do čítania pustila aj ja. Zhltla som ju za 2 dni a hneď som objednávala pokračovanie. Skutočne krásne napísaný príbeh a postavy s ktorými sa vie čitateľ stotožniť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x