bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vianočné prasiatko

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vianočné prasiatko

LUCIA VRÁBLICOVÁ číta z knihy VIANOČNÉ PRASIATKO:

Dobrodružný príbeh o vzácnom pute medzi chlapcom a jeho najmilšou hračkou

Svetoznáma autorka série o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi J.K. Rowlingová po minuloročnom návrate k detskému čitateľovi s knihou Ikabog prichádza s ďalším originálnym príbehom o magickej moci Vianoc a odhodlaní chlapca zachrániť svoju milovanú hračku.

Jackova obľúbená hračka je prasiatko Mapi. Mapi bol vždy pri ňom, v dobrom i zlom, až kým sa jeden Štedrý večer nestalo niečo hrozné – Mapi sa stratil. Lenže Štedrý večer je noc zázrakov a stratených vecí, noc, keď všetko môže ožiť – dokonca aj hračky.
A tak sa Jack a Vianočné prasiatko, otravná náhrada za Mapiho, vydajú na úchvatnú cestu po čarovnej Krajine stratených. S pomocou rozprávajúceho Obedárika, odvážneho Kompasu a okrídlenej Nádeje sa vyberú zachrániť Jackovho najlepšieho priateľa pred strašným požieračom hračiek Stratožrútom.

Príbeh o láske dieťaťa k jeho najvzácnejšej hračke od jednej z najväčších rozprávačiek na svete vás zahreje pri srdci a nebudete sa môcť od neho odtrhnúť, kým sa nedozviete, aké dobrodružstvá zažije hlavný hrdina Jack, aby Mapiho našiel. Vianočné prasiatko J.K. Rowlingovej s úchvatnými ilustráciami Jima Fielda je predurčené stať sa obľúbenou klasikou pre celú rodinu.

Z anglického originálu preložila Oľga Kralovičová.

Pre deti od 6 rokov

Detaily o knihe

Názov: Vianočné prasiatko

Originálny názov: The Christmas Pig

Objednávací kód NA205356

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha, vďaka ktorej uvidíte zlaté prasiatko. (Andrea Chovancová, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako svojim deťom vysvetlíte, tak aby tomu ich detský mozog dokonale porozumel, čo je to nádej, šťastie, ambícia či zlozvyk? Ako ich jednoducho naučíte, že v živote človeka sa dejú aj zlé veci? Ako im hravou formou poviete, že i smrť alebo akákoľvek iná negatívna udalosť je prirodzená súčasť života? Chcete, aby boli vaše deti empatické, vnímavé, šetrné, ľudské? Prečítajte si s nimi knižku Vianočné prasiatko. Autorka vie, ako na to. Spoločne s ilustrátorom sa popasovali s týmito výrazmi veľmi pekne. A pritom stále držia krok s dobou, pretože príbeh tiež poukazuje na čoraz viac aktuálnejšiu tému ekológie a udržateľnosti.

Poteší aj dospelých (Maťa, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Rowlingovej tvorbu milujem celý život a oprávnene. Je mi jedno, že píše knihy pre deti, proste keď oznámi novú knihu, musím ju čítať. Je pravda, že po tejto knihe by som sa ani nepozrela, keby ju napíše niekto iný, ale to nevadí. Bolo to skvelé. Úprimne, väčšina knihy bola celkom obyčajná, nijako výnimočná a hoci to bolo fajn, na zadok som z toho nepadala. Predsa len cieľová skupina je iná a ja som do nej nespadala. Skrátka som mala dojem, že narozdiel od Harryho či Ikaboga nemá veľmi čo ponúknuť starším čitateľom a je vyslovene len pre detského čitateľa. Ale posledná tretina? Nikdy by som si nemyslela, že budem mať slzy v očiach (na verejnosti v autobuse) kvôli plyšovému prasaťu a špinavému zajacovi, but here we go. To bolo neskutočne krásne a dojímavé. Rowlingová do knihy vložila veľké množstvo emócií a tiež krásnych myšlienok. Opäť to dokázala a ja som nadšená.

Vianočné prasiatko (Zuzana Hanicová, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny príbeh o chlapcovi a o jeho obľúbenej hračke, ktorou je plyšové prasiatko Mapi. Mapi sa jedného dňa stratí a Jack sa ho rozhodne nájsť za každú cenu. Spolu s novým plyšový prasiatkom prekonávajú rôzne prekážky na ceste za Mapim. Nájdu ho nakoniec? Alebo sa Jack rozhodne pre nové prasiatko a na Mapiho zabudne? Tento krásny detský príbeh rozhodne stojí za prečítanie. A to aj v prípade, že ste už dospelí :)

Krasna kniha (Zuzana, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som prvý krát čítala red Voanocami synovi pred spaním. A teraz si. Prosil opäť. Krásny príbeh o láske, oddanosti a odvahe meniť a zmeniť(sa). O potrebe priateľstva, rodiny a vernosti. O tom, že nie všetko je také, ako si prajeme, a na štastí, priateľstve a rodine teba tvrdo pracovať.

Jedinečné (Ivana Hudáková, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu Vianočné prasiatko som si kúpila už dávnejšie no dostala som sa k nej až teraz. Nechápem prečo som tak dlho odkladala jej prečítanie, možno preto, že je určená skôr pre detských čitateľov ako pre 32 ročných dospelákov. Jej čítanie však neľutujem, hneď som sa dostala do deja a držala Jackovi palce v hľadaní Mapiho. Od knihy som sa nemohla odtrhnúť, bolo to úžasné dobrodružstvo. Rowlingovej sa nedá uprieť, že písať skutočne vie. Záver knihy sa neobišiel bez sĺz a dojatia a kniha sa zaradila medzi moje srdcovky. Určite odporúčam prečítať.

N-Á-D-H-E-R-N-Ý P-R-Í-B-E-H ! (Miroslava Novysedláková, 10.1.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zase to urobila! Autorka slávneho Harryho Pottera a pre mňa jedna z najlepších autoriek súčasnosti ma zase dostala príbehom pre deti s názvom Vianočné prasiatko. Nie, nie je to iba taká detská rozprávočka. Tak, ako všetko, čo táto dáma napíše, obsahuje hlboké večné pravdy a úžasne bohatú fantastický svet. Nechýba tu humor, dobrodružstvo i krásny šťastný koniec. Na prvý pohľad by sa príbeh o chlapcovi a stratenom plyšovom prasiatku vôbec ani nezdá ako nejaký skvelý námet ... lenže, keď sa s týmito dvomi hrdinami, malým chlapcom Jackom a plyšovým Vianočným prasiatkom dostaneme do Krajiny stratených, kde sa nachádzajú veci i iné cnosti necnosti, ktoré ľudia stratili, či na nich akosi zabudli ... všetko odrazu naberie iný rozmer a gradáciu. Zastavíme sa v Nepotrebniciach, v Bedabeznichu, v Haraburdách i v Meste potrebných a všade sa v príbehu pohneme o kúsok ďalej. Autorka veľmi šikovne a s eleganciou jej vlastnou vplieta do príbehu o stratených hračkách a ich majiteľov oveľa hlbšie pravdy a hodnoty, s ktorými sa stretávame aj my sami vo svojich životoch. Nájdete tu i morálny kompas, poukázanie na neprávosti života, na to, čo je správne a čo nie, aké hodnoty by človek mal vyznávať, poukazuje na rozdiel medzi dobrým a zlým, správnym a nesprávnym. Odkaz, ktorý sa vám zapíše do srdca.

Čarovné posolstvo Vianočného prasiatka (Dominik, 15.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vianočné prasiatko má veľmi veľký potenciál získať si vás – a to nielen vďaka krásnej obálke, ktorá sa už vyníma vo všetkých kníhkupectvách. Autorka vytvorila úplne nový magický svet, a to Krajinu stratených so šiestimi čarovnými mestami. Hlavný hrdina nimi postupne putuje a hľadá svoju stratenú hračku. Nemožno tiež nespomenúť skvelý preklad Oľgy Kralovičovej, vďaka ktorému naberá príbeh úplne iný rozmer. Rozprávanie J. K. Rowlingovej upozorňuje najmä na dôležitosť priateľstva, odvahu a nádej, bez ktorej by bolo už dávno všetko stratené. Verím, že na čarovné posolstvo tejto knihy čitatelia nezabudnú ani v momente, keď sa Vianoce skončia.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x