bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledný dom na Zbytočnej ulici

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledný dom na Zbytočnej ulici

Každý vie, že poslednému domu na Zbytočnej ulici sa treba vyhnúť oblúkom. Žije v ňom Ted Bannerman, čudák s mačkou a dcérou, ktorú nikto nikdy nevidel. Pred jedenástimi rokmi bol Ted hlavný podozrivý v prípade uneseného dievčatka. Hoci polícia uňho doma nič neobjavila, nedokáže sa zbaviť stigmy vraha. Je len obyčajný muž, ktorý dopláca na predsudky okolia? Alebo nepotrestaný zločinec s dobre pochovanými tajomstvami.

Dee sa nikdy nevzdala nádeje, že vypátra pravdu o sestrinom zmiznutí. Rozhodne sa vziať veci do vlastných rúk a presťahuje sa do susedného domu na Zbytočnej ulici. Je odhodlaná odhaliť Teda za každú cenu. Napätie stúpa a prvé tajomstvá začnú vychádzať na povrch. Ukáže sa, že všetko je inak a skutočnosť môže byť oveľa desivejšia.

Rozruch okolo románu Catriony Wardovej Posledný dom na Zbytočnej ulici je odôvodnený. Čítal som ho, a ohromil ma. Poriadne vám ponapína nervy a odhalenie šokujúcich tajomstiev si nechá až na samý koniec. Naposledy ma takto zaujalo Stratené dievča od Gillian Flynnovej.
Stephen King

Z anglického originálu The Last House on Needless Street (VIPER, part of Serpent’s Tail, an imprint of Profile Books Ltd, London 2021) preložila Jana Melcerová.

Detaily o knihe

Názov: Posledný dom na Zbytočnej ulici

Originálny názov: The Last House on Needless Street

Objednávací kód NA205347

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Posledný dom na zbytočnej ulici (Kristina Feketeová, 25.10.2022) Odpovedať

Kniha ma hneď zaujala obálkou a odporúčaním od S.Kinga. Musím sa priznať, že na začiatku som uvažovala, že ju asi odložím a nedočítam. Všetko pôsobilo na začiatku trocha chaoticky a mala som zvláštny pocit. Neskôr sa dej rozbehol a knihu som nespustila z ruky.Je písaná z viacerých pohĺadov. Ted Banner je čudák, ktorého obvinili z únosu dievčatka, Olivia jeho mačka a Lauren dcéra. Ďalšou postavou je dievča Dee, ktorej pred jedenástimi rokmi zmizla šesťročná sestrička. V dome Teda Bannera vykonajú domovú prehliadku, ale polícia nič nenašla. Ted sa nevie zbaviť stigmy vraha a žije čudáckym životom samotára. Dee sa rozhodne nasťahovať do domu vedĺa Teda, aby vzala spravodlivosť do vlastných rúk a zistila čo sa stalo s jej malou setričkou. Kniha je jedným veĺkým tajomstvom a každou stránkou sme bližšie k jej odhaleniu. Známym, ktorí chceli knihu prečítať som odporúčala veĺmi sa nezačítať do recenzií, lebo kniha je ako veĺké puzzle každý dielik zapadá na svoje miesto, a až keď človek dočíta, vtedy nám dá skutočné odhalenie obrazu, pravdy. Nič nie je tak ,ako sme si mysleli.

Dokonalý zmätok (Veronika Posová, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha ma dokonale zmiatla. Hneď, ako som začala čítať ma prepadol nepríjemný pocit, až krútenie žalúdka z atmosféry, ktorú kniha vyžarovala. Postupne som si skladala svoje vlastné teórie, z ktorých mi vlastne vyšla iba jedna a aj to veľmi okrajovo. Hlavná postava Ted mi bola od začiatku veľmi nepríjemná, priznám sa, odsudzovala som ho a nevedela som sa dočkať momentu, kedy prada a následný trest vyjdú najavo, no keď nám autorka odhalila pravdu, doslova mi odpálilo dekel a v tom momente som mala chuť Teda iba objať. Nič viac, iba postáť, dať mu objatie, ktorého sa mu dostávala tak málo a v tichu ho nechať vyplakať. Vlastne, v tichu nechať vyplakať ich všetkých. Celú dobu sa naháňame za odhalením a nájdením malého dievčatka Lulu, no to čo nájdeme sú predovšetkým predsudky v nás samých. Výborné spracovanie, ktoré vám odhalí kruté pozadie a útrapy jednej psychickej choroby, s ktorou by sme mali ľuďom predovšetkým pomáhať, a nie ich dávať na okraj spoločnosti, pretože tá choroba vznikla predovšetkým z bolesti, tak ako aj v tejto knihe. Jedna z naj kníh, ktoré som tento rok čítala.

Na jeseň ako stvorené (Katarína, 18.10.2022) Odpovedať

Vládne tu desivá atmosféra, čudák Ted sa javí ako strašidelný outsider a nepomáhajú tomu ani klebety, ktoré sa o ňom šíria po okolí. Ja sama som zlyhávala v pátraní po pravde na vlastných predsudkoch, vlastných nepodložených záveroch, a preto ma zvraty úplne dostali. Catriona Ward veľmi dobre vedela, čo robí, keď písala toto originálne mystery. Spolu s hlavnou hrdinkou Dee sa vám dostane hlboko pod kožu, budete chcieť poznať každý jej pohyb, každé jej rozhodnutie a budete trpieť pri každej jej hlúposti a neuvážených záveroch. Ak si to chcete užiť, nečakajte, čo máte čakať, lebo sa aj tak zmýlite. Jednoducho sa začítajte a dovoľte príbehu viesť vás.

Majstrovsky napísaný príbeh (Kristína Drážovská, 13.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávno ma nejaká kniha takto nezaujala. Áno priznávam, najprv ma nebavila. Nevedela som sa do nej začítať, pretože všetko v nej na mňa pôsobilo až príliš chaoticky. Nedokázala som sa v nej zorientovať. No postupne sa mi príbeh odkrýval pred očami a kniha sa mi čoraz ťažšie odkladala. Bola napínavá, tajomná, trochu aj desivá... No jej atmosféra bola fantastická! Úplne sa mi to dostalo pod kožu. Pri čítaní sa mi nezvyknú odrážať pocity na tvári, ale v tomto prípade som doslova otvárala ústa od prekvapenia. Je to napísané nie výborne, ale majstrovsky. Napísať tak prepracovaný, komplikovaný a fascinujúci príbeh si muselo pýtať dávku odvahy a fantázie. No verte mi... toto si prečítať musíte! Je to zvláštna kniha. Veľmi zvláštna, ale absolútne si ma získala. Do poslednej chvíle neviete ako sa príbeh skončí. Stále som čakala, že sa niečo pokazí. Že ma koniec sklame, ale nestalo sa tak. Určite knihu zaraďujem k najlepším, aké som za tento rok čítala.

Odporúčam! (Kristína Puziová, 7.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Od tejto knihy som mala veľké očakávania. Už samotná obálka evokuje tajomno. A vo svojom vnútri skutočne ukrýva veľkú dávku záhad a hádaniek. Príbeh je podaný z pohľadu niekoľkých postáv. Prvou je Ted, pri ktorom som si rýchlo uvedomila, že niečo nesedí… Autorka tak hneď vzbudzuje záujem čo najrýchlejšie zistiť čo za tým stojí. Druhou postavou je Olivia a je to mačka! Jej pohľady som mala najradšej, pretože sú autentické vďaka zmýšľaniu a cíteniu mačky, ktoré autorka nemohla lepšie vystihnúť. Olivia je navyše veľmi úprimná a múdra mačka, viackrát som mala úškrn na tvári. V celom príbehu zohráva dôležitú úlohu, ktorá sa ukáže až o čosi neskôr. Tretí pohľad patrí Dee, dievčaťu, ktorá hľadá svoju 11 rokov stratenú sestru. Je písaný v tretej osobe, čo ma mrzelo, pretože mi chvíľu trvalo kým som sa naladila na iný spôsob podania ako pri predchádzajúcich dvoch postavách. Hoci ide o hľadanie dlho nezvestnej mladšej sestry, autorka sa zameriava aj na detsvo postáv a to, ako nás môže vyformovať až do dospelosti. Touto knihou taktiež apeluje na ľudí, aby vzali do pozornosti niektoré psychické ochorenia. Kniha ma bavila dostatočne, aj keď čím ďalej tým viac sa príbeh zamotával a vytváral väčší chaos. Autorka podľa môjho názoru mohla knihu ukončiť už skôr, dodatočné posledné spracovanie zápletky, mi prišlo zbytočné a bolo toho na mňa už príliš. Každopádne, knihu odporúčam každému, kto ma rád psychológiu a knihy s jej veľkou dávkou.

vážne FLINNOVÁ? to je sesternica z tretieho kolena FLYNNOVEJ? (Jana Kufelová, 17.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma upútala hlavne kvôli odporúčaniu Kinga, ktorý toto dielo prirovnal k mojej jednej z najobľúbenejších autoriek Flynnovej. no takto popliesť jej meno a to hneď na obálke. čo sa týka obsahu knihy, tak je úžasná, perfektná, moje očakávania nesplnila, ona ich prekonala. jedna z najlepších kníh tohto žánru, aké som kedy čítala. škoda, že si nevyslúžila reklamu, aká jej právom patrí.

odpoveď (bux.sk, 19.9.2022) Odpovedať

Dobrý deň, aj zamestnanci vo vydavateľstve sú len ľudia, môžu sa teda zmýliť. Je nám veľmi ľúto, že nastala takáto chyba. Ďakujeme za upozornenie a teší nás, že sa vám kniha páčila. S pozdravom tím Bux.sk
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Trvalo jej oveľa dlhšie, kým pochopila, že ju nenájdu už nikdy. Odišla nevedno kam ani s kým a nevrátila sa.
O niekoľko týždňov našla istá rodina z Connecticutu o mnoho kilometrov ďalej vo svojich veciach, ktoré nosili na pláž, bielu žabku. Nikto nevedel vysvetliť, ako sa tam dostala, ani či patrila Lulu. Objavila sa v bielizni spolu s ich oblečením.

Lulu by dnes mala sedemnásť. Má, opravila sa v duchu Dee. Lulu má sedemnásť.

Posledné slová, ktoré Lulu povedala Dee, boli: Našla som pekný obliak. Sú dni, keď Dee dokáže myslieť iba na ten obliak. Ako asi vyzeral? Bol hladký alebo drsný, sivý či čierny? Ostrý a hranatý, alebo okrúhly a pohodlne sa zmestil do sestrinej malej dlane? Dee sa to už nikdy nedozvie, lebo vstala a odišla. Ani sa neobzrela.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x