bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihomoľský život Niny Hillovej

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:00

Lepšia cena: 11,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,03 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,99 €
Ušetríte: 1,96 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Knihomoľský život Niny Hillovej

Introvertka Nina vedie život, o akom sníva nejeden knihomoľ: pracuje v kníhkupectve, súťaží v kvízovom tíme a o byt sa delí len s kocúrom Philom. Po smrti otca, ktorého nikdy nestretla, s hrôzou zisťuje, že jej zanechal celú hŕbu súrodencov, synovcov a neterí – ktorí bývajú, čo by kameňom dohodil! A aby toho nebolo málo, jej kvízový rival Tom sa náhle ukáže neskutočne zlatý a vtipný, nehovoriac o tom, že ju chce lepšie spoznať. Hádam nevidí, aký je to hrozný nápad?

Detaily o knihe

Názov: Knihomoľský život Niny Hillovej

Objednávací kód NA634202

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha pre všetky knihomoľky (Laura Löbbová, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mali ste niekedy pocit, že vám a vašej láske ku knihám nikto nerozumie? Čítanie príbehu Niny Hillovej vás ubezpečí, že naozaj nie ste jediní na svete s (pre niekoho) divnými záľubami a nudným životom. Osobne som sa s Ninou zhodla na toľkých veciach, až mi to pripadá zvláštne. Asi to tak má veľa knihomoľov, ale keďže ich osobne toľko nepoznám, bola som veľmi príjemne prekvapená, že asi nie som úplne divná. A možno ak aj áno, tak je to v poriadku. A tiež, že je v poriadku, ak mám na pláne jednoducho nič. Nina je 29 ročná knihomoľka, ktorá okrem čítania miluje filmy a seriály, zúčastňovanie sa vedomostných kvízov, zvieratká, jedlo a mať všetko pekne naplánované. Je introvertka, pracuje v kníhkupectve a má svoj úzky okruh priateľov. Niekedy sa však stanú tak neočakávané udalosti, že sa dokonale prepracované plány zrútia ako domček z karát. Ako napríklad to, keď Nina zistí, kto bol jej otec a že má obrovskú rodinu. Alebo keď stretne niekoho výnimočného. Uzavrie sa Nina do seba a bude si žiť svoj naplánovaný život alebo sa odváži pustiť k sebe niekoho nového? Od začiatku knihy budete vedieť ako príbeh skončí, ale toto je presne jedna z tých kníh, pri ktorej mi to ani trošičku nevadilo. V tomto prípade naozaj nebol dôležitý koniec, ale príbeh samotný. Pri čítaní som sa totiž tak bavila, až som sa nahlas smiala (to sa mi fakt nestáva), premýšľala ako sme si podobné a ako by som väčšinu vecí spravila rovnako. V knihe nájdete množstvo narážok na knihy a filmy (HP, Hry o život, LOTR...), s ktorými ste sa už stretli a ak aj nie, tak je to podané tak, aby ste sa nenudili a možno sa aj niečo nové dozviete. Autorka načrtla aj tému úzkostí, ktorými Nina trpí, takže to nebolo celé len o zábave a romantike. Kniha bola naozaj reálna, a to ma veľmi bavilo. Knihu odporúčam všetkým knihomoľkám, a obzvlášť tým, ktorým sa začína zdať, že vďaka ich spôsobu života sú divné. Ak vám nevadí trápny humor a máte chuť na oddychovku, tak Knihomoľský život Niny Hillovej je rozhodne pre vás.

Oddychovka (Erika, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlho som nečítala knihu, v ktorej mi boli sympatické takmer všetky postavy. Toto je tento prípad. Milá, pohodová, oddychová, vtipná kniha s neskutočne príjemnou hlavnou postavou, ktorá je trošku iná ako každý knihomoĺ, ktorý má svoj vlastný svet. Jedinú výhradu mám, že veľmi rýchlo skončila, pretože by som si vedela predstaviť príbeh, život s Ninou oveľa dlhší.

Knihomoľská kniha (Martina Fraňová, 16.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predstavte si knihu, v ktorej hlavná hrdinka pracuje v malom, súkromnom kníhkupectve, kde sa bojíte, aby vás nezasypali vratké hromady kníh (ale úprimne, nevadilo by mi to). Naša hlavná hrdinka miluje fakty, chodí na kvízy, rozpráva sa s kocúrom, ktorý jej aj odpovedá (tieto rozhovory boli najlepšie), miluje jedlo, samotu a svojich kamarátov. Nina je jednoducho soulmate každého knihomoľa a vy si o nej chcete prečítať, verte mi. Už po pár stranách som vedela, že túto knihu budem milovať. Bolo to vtipné, milé, ale zároveň to pôsobilo dospelo (hlavne od druhej polovice knihy) a nebolo to naivné. V knihe nájdete obrovské množstvo odkazov na rôzne knihy (THG, Kvety pre Algernona, Pán prsteňov...), filmy a seriály. Nina sršala sarkazmom a trápnym humorom, ktoré sú môjmu srdcu veľmi blízke. Nebola akčná, nechcela cestovať, Nina je ten typ človeka, ktorému stačí žiť po celý život v tom istom meste so svojimi priateľmi, s kocúrom a knihou. Prvá polovica knihy bola úplne úžasná, smiala som sa skoro na každej strane, ale počas druhej sa to čaro trošku stratilo. Začali sa tam riešiť aj iné veci, ako knihy, kvízy a potencionálny priateľ. Najprv mi to trošku vadilo, ale potom som to začala chápať a som rada, že na celkovom dojme sa nič nezmenilo. Kniha Knihomoľský život Niny Hillovej bola skvelá oddychovka, pri ktorej sa zasmejete, dozviete sa niečo nové a hlavne budete mať pocit, že je vášmu srdcu blízka. Ja som ju prečítala za dva dni a teraz mi je ľúto, že som ju tak rýchlo zhltla. Ale nedalo sa inak.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x