bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ruže pre princeznú

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Séria:Sophie (3.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:00

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ruže pre princeznú

Píše sa rok 1531. Kráľa trápia starosti. Nečakane zomrela jeho matka a po nevydarenej svadbe vojvodu de Guisé sa znovu stratila Sophie de Marginel. Ak sa čím skôr nenájde, Jeho Veličenstvo očakáva veľké nepríjemnosti zo strany Spoločenstva psa. Po Sophie naďalej pátra jej poručník, markíz de Pays-Rouge, hoci návratom do Francúzska ohrozuje vlastný život. Kto v skutočnosti tajomný markíz je a čo sa stalo pred dvadsiatimi rokmi? Aká minulosť všetkých spája?

Takto sa začína román Ruže pre princeznú, tretí diel historicko-romantickej ságy o záhadnej Sophie.

Detaily o knihe

Názov: Ruže pre princeznú

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ruže pre princeznú <3 (Ivana Krehliková, 8.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tretia kniha v poradí z pentalógie o Sophie od výbornej slovenskej autorky Martiny Monošovej si opäť získala moje obrovské sympatie. Tá farbista hra slov, tie spletité vzťahy a romantické vyznania. Proste krása. Príbeh sa tentokrát netočí iba okolo odvážnej a nezlomnej Sophie, ale je rozdelený do dvoch častí, pričom každá z častí dáva priestor viacerým postavám. Prvá časť príbehu ma zaviedla do kláštora, v ktorom sa liečil dobitý mladý muž, ktorého život visel doslova na vlásku. Aby toho nebolo málo, ani on sám vôbec netuší, kto vlastne je. Po čase zistí, že kláštor nie je vôbec miesto preňho, pretože aj tu sa miešajú intrigy s nemravnými chúťkami, preto bol šťastný, keď sa mu podarilo ujsť... V celej knihe sa opäť riešia mocenské postavenia a vzťahy a ja som zistila, že v tejto etape dejín mám značné medzery. No napriek tomu, ma to celé veľmi baví. Klobúk dole pred autorkou a jej znalosťami dejín. V druhej časti knihy bližšie spoznáme tri dôležité postavy. Tou prvou je Charles - Philippe de Marginel, teda Otec našej Sophie. A veľký priestor dostala aj mladá princezná Marguerite spolu s Gastonom de Foix. Sledovať ich vzájomné sympatie bolo pre mňa takým milým pohladením na duši. Práve oni mi zas ukázali, aká bola láska niekedy krásna. Svoje city postavili nad všetko, pretože boli pravé. Autorka pekne ukázala, ako muži vedeli romanticky vyznávať lásku bez toho, aby sa to považovalo za klišé. No zároveň na postave mladej Klaudii som sa zas presvedčila, že v týchto časoch sa škaredosť žene skrátka neodpúšťala, hoci bola z kráľovského rodu. A viete ako som sa potešila, keď som konečne bližšie spoznala Spoločenstvo psa?! Mnohé informácie z predchádzajúcich časti mi konečne začali dávať zmysel a koniec knihy ma svojim rozuzlením posadil na zadok!

Ruže pre princeznú (Valéria, 24.11.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pripomeniem vám, že prvá časť bola spoznávacia, druhá plná intríg a tretia? Tej sa poďme venovať… Sophie v tejto časti hrala druhé husle. Keby len druhé,akoby bola odstavená na vedľajšiu koľaj. Ale! Prekážalo to? Vôbec nie! Dozvedáme sa zaujímavý príbeh rytiera(keď už to s ním vyzeralo naozaj veľmi zle). Pred polovicou knihy sme sa preniesli o 20 rokov do histórie príbehu a dozvieme sa príbeh inteligentnej, sčítanej a záhadnej spisovateľky (vtedy princeznej) Marguerite. Jej životný príbeh a nenaplnenú lásku, ktorá bola spomenutá už v predošlej časti. Opäť autorka použila svoj majstrovský dobový jazyk s použitými prvkami francúzskych fráz na docielenie historického zážitku s postavami, ktoré vám určite prirastú k srdcu. Zasnúbia ju s Charlesom d'Alençon,jej srdce však zahorí láskou k inému. Autorka naznačila, že princ Gaston de Foix "zmizne"zo scény a bola som zvedavá ako k tomu došlo. Taktiež nám je odhalené tajomstvo Spoločenstvo psa, ktoré mala Monošová premyslené do detailov a do deja ho zasadila v pravej chvíli. Asi v 3\4 som začala šípiť akú úlohu má v príbehu Sophiein strýko Honoré Romanier, markíz de Pays-Rouge a to ma hnalo v čítaní vpred. Moje domnienky sa potvrdili,no potrebujem vedieť viac detialov. Isto v tom všetkom bude mať prsty Claude de Guisé. Je to podlý had. Toto si jeho otec nezaslúžil (náznaky som si pospájala z autorkiných krátkych zmienok). Takže tretia časť série Sophie,s názvom Ruže pre princeznú je o zmŕtvychvstaní, zlomených srdciach, zrade, tajomstvách a nečakaných odhaleniach. Opäť bravúrny príbeh

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x