bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Večer a ráno

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:660
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 25,12 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 25,71 € (vrátane DPH)
Bežná cena:29,90 €
Ušetríte: 4,19 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 20,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Večer a ráno

Píše sa rok 997 a éra temného stredoveku sa pomaly chýli ku koncu. Chaotické a nestabilné Anglicko čelí útokom Walesanov na západe a Vikingov na východe. Mocní svojvoľne ohýbajú spravodlivosť bez ohľadu na obyčajných ľudí a často sú v konflikte s kráľom. Bez jasného právneho štátu vládne v krajine chaos.

V týchto nepokojných časoch sa osudy troch postáv navzájom prepoja. Život mladého staviteľa lodí sa obráti naruby, keď jediný dom, ktorý kedy poznal, prepadnú Vikingovia a prinútia ho, aby sa s celou rodinou presťahoval a začal nový život v malej dedinke... Normandská šľachtičná sa vydáva z lásky a nasleduje svojho manžela za more do novej krajiny, ale zvyky v jeho domovskej krajine sú šokujúco odlišné. Jasne si uvedomuje, že všetci okolo nej nemilosrdce bojujú o moc. Jediný prešľap môže mať katastrofálne následky... Mních sníva o premene svojho skromného opátstva na centrum vzdelávania, ktoré môže získať obdiv celej Európy. No všetci traja sa dostanú do nebezpečného konfliktu so šikovným a bezohľadným biskupom – a ten robí všetko pre to, aby zväčšil svoje bohatstvo a moc.

Pred tridsiatimi rokmi vydal Ken Follett čitateľsky najobľúbenejší aj najúspešnejší román Piliere zeme. Jeho nový majstrovský román Večer a ráno zavedie čitateľa na epickú cestu do historickej minulosti bohatej na ambície a súperenie, smrť a zrodenie, lásku a nenávisť, a to všetko končí práve tam, kde sa začína dej Pilierov zeme.

Detaily o knihe

Názov: Večer a ráno

Objednávací kód NA634134

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Večer a ráno (Dominika, 4.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia skvelá kniha od Kena Folleta, ktorá v ničom nezaostáva za inými dielmi z tejto série. Už po pár stranách čitateľa vtiahne do deja. Autor skvele opisuje dobu či prostredie.

Pre milovníkov histórie a Kena Folleta :) (Zuzana, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ken Follett je pán spisovateľ a to bez debaty :) Čítavam od neho síce len historické romány, ale každá jedna z nich ktorá prešla mojimi rukami bola skvelá. Koho odrádza hrúbka kníh, ktoré sú zvyčajne 500strán+ by nemal váhať, pretože tie strany sa míňajú jedna báseň a na konci by čitateľ prijal daľších 500 (a aj viac) :) Stalo sa to aj pri tejto. Na začiatku ma potešilo, že je dej zasadený do rokov 996 a vyššie, čo nie je až tak zvyčajné obdobie v knihých podobného žánru. Čitateľ bol vtiahnutý do deja už po pár stranách a minimálne u mňa sa stalo, že som nevedela prestať čítať. Jeho opisy sú tak reálne, až sa pristihnem pri tom, že sa cítim byť súčasťou príbehu a miest ktoré opisuje. Aj napriek tomu, že zápletky vo Follettových knihách sú väčšinou podobné, nikdy neomrzia a vždy je tam niečo nové. Som rada, že šíri posolstvo, že láska na konci vždy vyhrá a nespravodlivosť je potrestaná. 5* !

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x