bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Psychológia peňazí

Vydavateľ: Aurora SK (Vydavateľstvo AURORA, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Psychológia peňazí

Čo sa týka peňazí, to, aby ste boli úspešní, nie je nevyhnutne spojené s tým, čo viete. Je to skôr o tom, ako sa správate. A naučiť ľudí správať sa je naozaj náročné, dokonca aj pri veľmi inteligentných ľuďoch.
To, čo vieme o peniazoch – investície, osobné financie a obchodné rozhodnutia – sa bežne učíme ako matematickú oblasť, kde nám dáta a vzorce presne povedia, čo máme robiť. Ale v skutočnom svete ľudia nerobia finančné rozhodnutia prostredníctvom tabuliek. Robia ich pri spoločnom stolovaní alebo v zasadačkách, kde sú ich osobné skúsenosti, vlastné jedinečné videnie sveta, ego, hrdosť, marketing a iné neobvyklé podnety zmiešané do jedného celku.
V Psychológii peňazí sa s vami oceňovaný autor Morgan Housel podelí o 19 krátkych príbehov, v ktorých preskúma, ako ľudia rozmýšľajú o peniazoch, a naučí vás, ako lepšie pochopiť jeden z najdôležitejších faktorov ľudského života, akým peniaze bezpochyby sú.

Detaily o knihe

Názov: Psychológia peňazí

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prínosná pre každého (Monika Karolová, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Morgan Housel piše dlhé roky o svete financií, je niekdajším prispievateľom v The Wall Street Journal, za svoju tvorbu bol už aj viackrát ocenený prestížnymi cenami a možno aj preto ma milo prekvapilo, že kniha Psychológia peňazí je písaná veľmi zrozumiteľnou rečou, ľahko čitateľnou a pochopiteľnou aj úplne bežnému čitateľovi, ako som ja. Naozaj som ju len veľmi nerada púšťala z ruky a ešte sa k nej rada vrátim. . Housel vo svojej knihe hovorí o najväčších predsudkoch, dogmách a chybách, ktoré robíme, keď ide o peniaze. A najmä keď ide o naše peniaze. Ako sa porovnávame s inými, chceme ich napodobniť, hoc je to veľmi nebezpečná cesta, ako ľahko vieme zaspať na vavrínoch, ako si myslíme, že stačí byť dobrý v tom, čo robíme, no zabúdame na konkurenciu, na faktor šťastia alebo rizika. Alebo ako si pri našom snažení zabúdame vymedziť priestor na omyl a ako sa niekedy zbytočne ponáhľame, aj keď našim najlepším spojencom je čas... Každý sme nejaký, narodili sme sa do nejakých pomerov, do nejakej doby a už to nás predurčuje, ako o peniazoch budeme v budúcnosti rozmýšľať. Už to nás predurčuje, či budeme viac riskovať, alebo pôjdeme v každom smere na istotu. Už to nás predurčuje robiť chyby, ktoré by sme my chybami určite nenazvali, pretože tak to máme vžité, naučené, odpozorované ... Housel na výborných príkladoch a menách ako Bill Gates, Jeff Bezos, alebo aj Walt Disney vysvetľuje, ako by sme sa mali pozrieť na svet financií, na náš úspech, či stratu, alebo aj snahu sa niekam posunúť, zbohatnúť, byť nezávislí ... . Odporúčam túto knihu každému, kto by sa chce pozrieť na svoje financie novým pohľadom. Mne v mnohom otvorila oči. Veľmi pútavá kniha

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x