bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Začiatok a koniec

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:216
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 8,32 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,51 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Začiatok a koniec

Ľúbostný príbeh zo súčasnosti Začiatok a koniec autorky Dany Stankovičovej poukazuje na to, že sa často stávajú veci, ktoré život človeka prevrátia naruby. Niekedy k tomu stačí naozaj málo.
Presvedčí sa o tom aj hlavná hrdinka Amanda, ktorá odišla s rodinou do cudzej krajiny, aby v nej našla lepšie podmienky pre život. Avšak namiesto očakávaného šťastia prichádza o všetko, čo milovala a na čom jej záležalo. Ako útecha jej zostáva iba dobrá kamarátka. No osud má vždy pripravené prekvapenia. Amande postaví do cesty to, o čom si myslela, že už znovu nenájde – lásku. Vďaka nej pochopí, že nikdy nie je neskoro začať odznova, hoci niekedy sa zdá, že sme došli už na samý koniec.

Detaily o knihe

Názov: Začiatok a koniec

Objednávací kód NA633960

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

romantika (Renáta, 6.5.2021) Odpovedať

priemerná kniha
" Je dobré učiť sa na chybách iných, ale málokto to dokáže." Amanda s manželom a rodinou odchádza do zahraničia v domnení, že ich tam čaká lepší život. Začiatok nového života však vôbec nie je idylický, ale našťastie má neďaleko kamarátku Júliu. Obe sú "citlivé duše" a zverujú si navzájom svoje trápenia. -Dni utekali ako voda a pre ich rodinu to bolo stále ťažšie. Boli bezmocní a odkázaní na pomoc iných. Pohľad na vlastné deti ich zabíjal. Smutné detské oči, túžiace po všetkom, čo vidia v rukách iných, v nich vyvolávali výčitky svedomia, vinili sa za ich trápenia. Tak veľmi im chceli všetko dopriať! Lenže ako? Bez práce to nešlo.- Smútok za domovom, cudzosť prostredia, alkohol... a Amanda zrazu pociťuje, že sa všetko skončilo. Kamarátka Júlia začína nový život a ona zrazu zostáva v prázdnom dome sama.- Skazený svet dáva všetko a zároveň všetko berie. Myslíme si, že máme všetko a pritom nemáme nič.- Jedného dňa ju osloví pekný majiteľ reštaurácie starodávnym oslovením "milá pani" . A tu sa začína boj v Amandinom vnútri- má, či nemá dať šancu citu? V románe Začiatok a koniec sa ocitáme v neznámej krajine / autorka neuvádza presné miesto, ale to nie je dôležité/ s citlivou Amandou, ktorá vníma stratu domova a zároveň túži vybudovať pre svoju rodinu ten najlepší domov. Pocity opustenosti, nostalgia za domovom a potom príchod niečoho nového do života-odveký kolobeh začiatkov a koncov. Kniha je svieža, s jednoduchou dejovou líniou. A hoci vzťah Amandy a Bruna pôsobí ako sen a nerealisticky, je očakávanou bodkou,akýmsi svetielkom na konci tunela. -Pozrel sa na ňu s jemným úsmevom v tvári, pokrútil hlavou a povedal:" Ja vaše meno poznám.Opakujem si ho stále dookola, po celé dni. A aj v noci, keď spím, ho vykrikujem zo sna." Zasmiala sa. Hneď na jej reakciu reagoval: "Možno vám to príde smiešne, milá pani, ale je to tak, ako som povedal, ja viem, ako sa voláte."

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x