bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vtáčia terapia

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Vaša cena: 4,- € (vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vtáčia terapia

Autor Joe Harkness na vlastnej koži zažil psychické zrútenie. No ani dobre mienené rady lekárov, ani medikácia, pozitívny prístup k životu, dokonca ani meditovanie mu nepomohli.
Jeho prístup k vlastnému prežívaniu ako aj k sebe samému sa zmenil až po pobyte v prírode, keď začal pozorovať vtáčiu ríšu, najmä správanie vtákov.

V knihe nájdete množstvo praktických rád a objavíte nielen silu a vplyv prírody na naše duševné zdravie, ale aj výpoveď človeka, ktorý pomenúva veci pravými menami a namiesto ľutovania sa po psychickom zrútení aktívne hľadá spôsob, ako opäť žiť.

Detaily o knihe

Názov: Vtáčia terapia

Objednávací kód PO633943

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Viktória Vojteková, 26.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Knižka viac menej pojednáva o záľube v pozorovaní vtákov a jej pozitívne účinky na naše psychické zdravie. Príroda je už sama o sebe liečivá a ukľudňujúca. Už len hodinová prechádzka denne stačí na to, aby vo vás začala rásť pozitívna energia. Ja sama stále spomínam na leto pred dvoma rokmi, ktoré bolo pre mňa jedno z tých najkrajších. A nebolo by to preto, žeby som chodila na výlety alebo žeby som trávila čas s kamarátmi po diskotékach. Bolo to „obyčajné“ leto strávené doma. Ale každý deň som chodila presne o tom istom čase von na korčule, kde som strávila hodinu či dve v prírode. Bola som sama so svojimi myšlienkami, vykonávala som pohyb a sledovala a počúvala som prírodu. V tom čase som bola šťastná, vyrovnaná a spokojná so svojim životom. Žiadne úzkosti ma netrápili. A o tom píše Joe Harkness. O tom ako mu sledovanie vtákov pomáhalo zmierniť jeho úzkosti a depresie. Ako postupne celkom vymizli. A nebolo to vďaka žiadnym liekom či liečbe. Stačila na to len príroda a pozorovanie vtákov. Ako spomína autor, je ťažké začať, ale keď sa na to odhodláte a vytvoríte si z toho akúsi rutinu nebudete to ľutovať. Účinky sa dostavia okamžite. Po prvej návšteve vonku. V knižke nenájdete žiadne priame reči či odbornú stránku tejto záľube, ale nájdete tam veľa opisov prírody a vtákov. Veľa príhod samotného autora a najmä jeho pocity. A taktiež tam môžete nájsť jeho výskum, ktorý kvôli knižke robil.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x