bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







En ten tulipán

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:176
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:02

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: En ten tulipán

Detektívny román En ten tulipán z roku 1955 vychádza prvý raz v slovenskom preklade, a hoci patrí k menej známym dielam Agathy Christie, milovníci tvorby legendárnej autorky si aj tentoraz prídu na svoje. Popri famóznom Herculovi Poirotovi v nej vystupuje aj detektívova výkonná, takmer dokonalá sekretárka slečna Lemonová.

A je to práve slečna Lemonová, kto upozorní Hercula Poirota na čudné udalosti v študentskom penzióne Tulipán na Hickory Road, ktorý spravuje jej sestra pani Hubbardová. Za normálnych okolností by drobné krádeže sotva vzbudili záujem slávneho detektíva. Keď si však prečíta bizarný zoznam ukradnutých a zničených vecí - vrátane stetoskopu, pudrenky, starých nohavíc, bonboniéry, rozstrihaného ruksaka a diamantového prsteňa, ktorý sa neskôr našiel v polievke -, musí blahoželať pani Hubbardovej k „jedinečnému a úžasnému rébusu“. Zoznam nedáva vôbec žiadny zmysel, no Poirotovi neschádza z mysle: Ak sú to len obyčajné krádeže a páchateľom je neškodný kleptoman, prečo sú potom obyvatelia penziónu takí vystrašení?

Prekladateľ: Diana Ghaniová

Detaily o knihe

Názov: En ten tulipán

Originálny názov: Hickory Dickory Dock

Objednávací kód NA633864

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé (Monika Karolová, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spočiatku som si myslela, že toto bude taký "lightový" prípad pre smiešneho malého mužíčka s navoskovanými fúzikmi, veď sa vybral riešiť drobné krádeže. No zmiznutými vecami sa naozaj zapeklitý prípad len začal a mne Agatha aj touto výbornou detektívkou opäť ulahodila. U mňa je už bežný jav, že ma táto kráľovná detektívky krásne prekabáti a ja podozrievam všetkých, len nie skutočného vinníka a inak tomu nebolo ani tentoraz.Znova som si z pestrej palety podozrivých vybrala nesprávne a to vlastne aj veľmi oceňujem - Christie je aspoň pre mňa veľmi ťažké prekuknúť a neostáva mi nič iné, len trénovať a pokúsiť sa ju správne odhadnúť pri nejakej jej ďalšej knihe, do ktorej sa určite časom zase raz veľmi rada pustím. Všetkým milovníkom detektívok a zanieteným Agátkofilom aj túto vrelo odporúčam.

Ďalšie prekvapenie na konci (Maťa, 15.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Nesprávna Agathina kniha sa stala mega slávnou. Keď som čítala Smrť na Níle, uhádla som vraha ešte predtým, než sa vražda udiala. A hľa - tu útla, nenápadná knižka (s famóznou obálkou!), o ktorej som nikdy predtým nepočula, ma nechala úplne tápať v tme a kým reálne neprišlo odhalenie, nemala som ani len tip, kto za tým všetkým môže byť. Podozrievala som každého (môj klasický prístup pri detektívkach), ale nemala som šajnu, čo sa stalo, kto to spravil (moja obľúbená postava :D) a prečo. Čiže skvelá práca. Prípad bol zamotaný, trošku chaotický, lebo sa toho udialo veľa, zaujímavý, sama som si s nim nevedela poradiť, no nemyslím si, že je to prípad, ktorý si budem dlhodobo pamätať, ktorý by nejakým spôsobom prekonával ostatné. Je to taká typická, kvalitná Christieovka. A ako vždy, autorka je totálne imúnna voči mojej čitateľskej kríze. Oh, a tá obálka je famózna, zrejme moja najobľúbenejšia spomedzi tých, ktoré Slovenský spisovateľ vytvoril.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x