bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ameliina dobrodružná cesta

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ameliina dobrodružná cesta

Osemnásťročná Amelia Griffinová je posadnutá slávnymi Ormanskými kronikami, ktoré napísal mladý a pomerne záhadný autor N. E. Endsley. Práve vďaka jeho knihám sa zoznámila so svojou najlepšou priateľkou Jennou, keď sa jej rodina po otcovom odchode rozpadla. Amelia a Jenna dostanú príležitosť zúčastniť sa na knižnom festivale, na ktorom vystúpi aj Endsley, a Amelia žiari šťastím. Bude to dokonalý začiatok ich posledných letných prázdnin pred odchodom na vysokú školu. V zlomku sekundy sa však všetko pokazí. Jenne sa podarí stretnúť so slávnym autorom, Amelii nie. Dievčatá sa pohádajú ako nikdy predtým. Amelia chce spor urovnať, no už sa jej to nepodarí, lebo Jenna tragicky zahynie. Keď Amelii príde tajomné, vzácne vydanie Ormanských kroník, je presvedčená, že jej ho poslala Jenna. Pátranie po odosielateľovi knihy ju privedie do nenápadného, ale podmanivého kníhkupectva v Michigane, kde sa nečakane ocitne zoči-voči tajomnému a príťažlivému N. E. Endsleymu – dôvodu Ameliinej a Jenninej hádky a možnej stope k tomu, čo sa jej Jenna snažila celý čas povedať.

Z anglického originálu Amelia Unabridged (Wednesday Books, New York 2021) preložila Jana Seichertová.

Detaily o knihe

Názov: Ameliina dobrodružná cesta

Originálny názov: Amelia unabridged

Objednávací kód NA205312

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na leto ako stvorené (Katarína, 30.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Svet kníh mi bol odjakživa blízky a vždy, keď vidím príbeh, ktorý v sebe ukrýva knihomoľku, vrhám sa naň bez akéhokoľvek zbytočného váhania. Amelia mi už od samého začiatku prišla trošku zvláštna, akoby neustále potrebovala byť v centre diania a zároveň chcela byť utiahnutá len sama so sebou a svojou obľúbenou knihou. Na mnohé situácie reagovala, podľa môjho názoru, celkom prehnane a len veľmi ťažko sa mi s ňou stotožňovalo. Čo sa však týka deja, tu som bola nadmieru spokojná. Ashley Schumacher sa so zápletkou šikovne vyhrala, rozprávanie gradovalo podľa mojich predstáv, a aj keď som mala od začiatku svoje teórie, ako môže Ameliino dobrodružstvo vyvrcholiť, zostala som na záver skutočne prekvapená. Veľmi príjemné, jednoduché a oddychové čítanie, ktoré dokáže prekvapiť. Ak vám neprekáža mierne zmätená hlavná hrdinka, príbeh si určite užijete.

Príbeh plný príbehov (Kristína Drážovská, 29.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítala som pár rozpačitých recenzii, po ktorých ma trošičku chytali obavy, ale stále som sa nevzdávala nádeje, že táto kniha môže byť dobrá. Keď som ju začala čítať, páčila sa mi, ale čakala som že príde moment, kedy si poviem, "och, už chápem tým recenziám". Ono to však neprišlo. A mne sa na moje potešenie páčila stále viac a viac. Od začiatku do konca som si jej čítanie užívala až tak veľmi, že so mnou cestovala v autobuse, sprevádzala ma v kaviarni a robila mi spoločnosť v každej voľnej chvíli. Je to pre mňa taká oddychová záležitosť, ale zároveň cítim, že som sa do príbehu naozaj ponorila, a stal sa na chvíľku mojou súčasťou. Veľmi živo si viem predstaviť kníhkupectvo u Val, psíka Wallyho, určité momenty... A ach, už teraz mi chýba celé to prostredie! Kniha bola melancholická, ale ani napriek tomu na mňa nepôsobila ťaživo, či depresívne. Bolo z nej cítiť nádej a odhodlanie. Zamilovala som si poetický štýl, ktorým je príbeh písaný a vďaka tomu autorka vytvorila niečo výnimočné, farebné a plné lásky ku knižkam. Táto kniha by si zaslúžila viac pozornosti, než sa jej zatiaľ dostalo a za seba ju určite odporúčam :)!

Ameliina dobrodružná cesta (Kristína Rydlová, 7.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Anotácia tejto knihy znela naozaj veľmi dobre - smrť najlepšej kamarátky, zaslanie tajomnej knihy, zoznámenie s obľúbeným autorom. Príbeh ako taký bol fajn, ale nemôžem povedať, že by som si z neho úplne sadla na zadok. Rieši sa tu viacero závažných tém - strata blízkej osoby, vyrovnávanie sa so stratou, hľadanie seba samého. Amelia má síce čerstvých 18, no ja by som jej rozhodne tipovala menej. Miestami sa správala ako malé dieťa. V svojom krátkom živote to však nemala vôbec ľahké - otec ich opustil, mama sa s jeho odchodom nikdy nevyrovnala a na dcéru kašľala. Našťastie si našla kamarátku Jennu, ktorá ju podporovala a povzbudzovala. Jennina rodina Ameliu prichýlila, jej rodičia brali Ameliu ako svoju. Po jej smrti sa Amelia cítila stratená, všetko jej pripomínalo kamarátku, ani čítanie ju už nebavilo. Zároveň však Jenna vyvíjala na Ameliu určitý tlak, najmä čo sa týkalo ďalšieho štúdia. Keď Jenna zomrela, Amelia brala ako povinnosť uskutočniť Jennin plán, hoci by radšej robila niečo iné. Potrebovala zmeniť prostredie, aby si určité veci lepšie premyslela a získala určitý odstup. Zdalo sa mi, že Jennina smrť bola v príbehu veľmi rýchlo odbitá. Čakalo som, že táto udalosť bude viac rozpísaná. Nolan je autorom Ameliinej obľúbenej knižnej série, ktorá jej pomohla prekonať ťažké časy. Za maskou úspešného spisovateľa sa však skrýva mladý chalan, ktorý bojuje s vlastnými démonmi. Bol tichý, odťažitý, samotársky, len málokoho si pustil bližšie k telu. Zo začiatku mi bol celkom nesympatický, ale postupne, keď som sa dozvedela, čím si prešiel, som ho dokázala lepšie pochopiť. Mal šťastie, že mal takého skvelého kamaráta, ako bol Alex. Romantická linka bola milá. Amelii sa postupne darilo búrať steny, ktoré si okolo seba Nolan vystaval a on jej zasa pomohol pochopiť, že by sa mala riadiť podľa toho, čo chce ona, nie niekto iný.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Do kníhkupectva som chodila, len keď som dostala darčekový poukaz. Nemohla som si dovoliť zaplatiť cenu uvedenú na čiarovom kóde knihy, iba tú na žltej nálepke so zľavou v antikvariáte. Peniaze za stráženie detí som míňala na nové školské potreby a občasný teplý obed namiesto zvyčajných syrových a horčicových sendvičov, nikdy nie na knihy odtiaľto.
V ten deň som si však dovolila stáť pred kníhkupectvom a hľadieť cez výklad tak dlho, ako sa mi bude chcieť. Mohla by som tu zostať celú noc, napadlo mi, a pozorovať zákazníkov nenáhlivo obchádzajúcich spodné police ako plachetnice hojdajúce sa na obzore. Nemusela by som sa vrátiť do domu bez otca, ale zato plného matky, a upratať črepy z kvetináča aj listy sukulentov roztrúsené na zemi.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x