bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Policajná chobotnica

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:448
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Policajná chobotnica

Tretia kniha bývalého policajného plukovníka Petra Šlosera nás zavedie do roku 2017, keď sa odohrá vražda bosa jednej z najsilnejších bratislavských zločineckých skupín. Autor zároveň poodhalí ďalšie tajomstvá zo zákulisia policajnej práce. Čestní policajti pod vedením Jula Tvrdého budú opäť postavení pred náročnú úlohu. Nie je ňou iba dokázanie viny kriminálnikom, ale najmä neúprosný boj s policajnou chobotnicou.

Jej úlohou je kryť politikov aj zločincov. Kam až siahajú jej chápadlá? Dokáže pokrivený štátny aparát zničiť život poctivého človeka a vhrnúť ho do väzenia?

Šloser ako jeden zo štyroch policajtov, ktorí stáli pri vzniku NAKA (Národná kriminálna agentúra), pozná odpovede na tieto otázky, pretože so situáciami, aké opisuje, sa reálne stretal. Vďaka jeho knihe máme jedinečnú šancu stať sa účastníkmi príbehu z bezpečia svojho domova.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Policajná chobotnica

Objednávací kód NA205311

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Chápadla z policajných kruhov (Mária Klapáková, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krutá pravda o žití a bytí v našej demokratickej vlasti. Dielo poukazuje na to ako to v našej malebnej krajine reálne funguje. Kde-tu, tu i tam smutno-smiešna realita, strasti a radosti v policajnom zbore. Aj touto knihou sa utvrdzujem, že pri sledovaní a čítaní spravodajstva je dôležité mať otvorené oči a natiahnuté uši. Oceňujem autorovo odhodlanie a chuť písať ďalšie diely. Nech to prispieva k tomu, aby sa viacerým z nás otvorili oči. Knihy od Petra čítam v poradí ako vyšli. Hodnotím ho, že sa zdokonaľuje z knihy na knihu. Obálka na mňa pôsobí dynamicky, pútavo a dodáva krimi prípadu gráciu.

Môj obľúbený slovenský autor (Kristína Puziová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Policajná chobotnica je v poradí tretí detektívny román zo série Páchateľ neznámy. Kto čítal predchádzajúce diely, vie čo môže od autorových kníh očakávať… ⠀ Tretia časť opäť pomocou fikcie poukazuje na fungovanie policajného systému a štátneho zriadenia Slovenskej republiky. Tieto dve sústavy (policajná a politická) spolu súvisia viac ako im je dané. Dej v knihe sa odohráva po roku 2030 a je len na čitateľovi či si isté veci aj napriek vykreslenej fikcií spojí so skutočnou minulosťou a možnou skutočnou prítomnosťou. Hlavným aspektom knihy je vyšetrovanie vraždy silného mafiána. ⠀ Až pri tomto čítaní som si uvedomila, že mená, resp. priezviská postáv v knihe sú pravdepodobne tvorené na základe zásady Nomen omen, čo znamená, že mená postáv vyjadrujú určitú vlastnosť alebo skutočnosť nositeľa tohto mena. Napr. Julo Tvrdý, ktorý je mojou najobľúbenejšou postavou, je charakterovo naozaj tvrdým policajtom. Nie preto, že by každého mlátil hlava- nehlava, ale je to nezlomná postava, ktorá si stojí za všetkým o čom je presvedčená. Hodnoty, ktoré Julo Tvrdý vyznáva presadzuje v každej situácii. Sú to hlavne spravodlivosť, poctivosť a zodpovednosť. Kvôli tomu sa stáva aj objektom pre iných ľudí, ktorí sa ho chcú zbaviť. ⠀ Oceňujem, že autor zvolil krátke kapitoly. Hoci má kniha vyše 400 strán, číta sa neskutočne rýchlo. Spravodlivosť je slepá, ale Šloserovky otvárajú oči! ⠀ Už sa teším na ďalšiu, v poradí štvrtú Šloserovku a na jej odhalenie. Inými slovami, Bravóóó!

Ako to chodí na Slovensku (Monika, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
V tejto krajine sa pre obyčajného človeka v posledných rokoch toho veľa neurobilo, no zato "náš človek" sa mal ako prasa v žite. Stačilo ukázať svoju loajalitu, privrieť očko pred zákonom a so psou poslušnosť vždy postupovať podľa príkazov zhora. "Čaro" tohto chorého systému, kde prekvitá korupcia, špinavé praktiky, vydieranie a kde takmer všetko a každý má svoju cenu, počas svojej kariéry v policajnom zbore okúsil na vlastnej koži aj samotný autor Policajnej chobotnice, Peter Šloser. . Jeho tretia kniha začína vraždou obávaného mafiána Roxora. Po mnohých rokoch sa k policajtovi Julovi Tvrdému a jeho partii dostane tip na páchateľa, no konečne rozlúsknuť tento prípad nebude až také ťažké, aké ťažké bude bude vzdorovať krivákom vo vlastných radoch ... . Po tom všetkom, čo sme videli v médiách, si asi veľa fiktívnych postáv a názvov z tejto knihy bude čitateľ spájať s tými, ktoré pozná z reálneho života. Aj keď autor nikoho konkrétneho nemenoval, niekto veľmi konkrétny by sa tam mohol aspoň podľa mňa poľahky nájsť (otázne však je, či napr. večne opitý politik má čas a chuť čítať knihy a či bývalí vysoko postavení funkcionári chodia vo väzení do knižnice ) A nemôžem si pomôcť, no Julo Tvrdý podľa mňa nie je len akýmsi prototypom čestného policajta, ale dokonca by som ho pasovala za autorovo alter ego. Samozrejme, je to len na nás, čitateľoch, či a koho v knihe nájdeme, pán autor nám to nepotvrdí a ani nevyvráti, mňa z toho ide zavše porantať, no tak to má byť. . Príbehu nechýba tá správna dávka (nielen) policajného humoru, ktorý ešte upevňuje pocit, že čítate o zohratom kolektíve resp. kolektívoch, a čo rozhodne pristane tomuto žánru sú krátke kapitoly, vďaka ktorým dej odsýpa rýchlejšie. Čo podľa nepristane krátkym kapitolám, je enormné množstvo takého toho "filozofovania" alebo mini predhovorov, ktoré sa nachádzali v úvode takmer každej z nich. Pôsobilo to na mňa veľmi "vatoidne" až rušivo. Ale je to samozrejme vec vkusu a niekto môže práve tento element vysvetlenia alebo naznačenia nadchádzajúceho deja veľmi oceniť. . Za mňa veľmi dobré vykreslenie toho, ako to tu na Slovensku dlho fungovalo a možno na mnohých miestach ešte stále funguje

Zaujímavé čítanie (luckylady.stories, 28.10.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi oceňujem krátke kapitoly, ktoré ma nútili čítať ďalej a ďalej. ⠀ Tento príbeh sa mi dosť páčil a autor ho skvele opísal. Dej bol plynulý a bola som zvedavá, ako to nakoniec dopadne.⠀ ⠀ Za mňa musím povedať jedno. NECHCELA by som byť ani jednou sekretárku na polícii a už vôbec nie najvyšším činiteľom! Asi by ma porazilo...už len to, ako sa správajú, že nad nich nie je. No hrozné niečo. Zároveň by som nechcela byť ani policajtom! Toľká nespravodlivosť, systém rozbitý, mňa by to neskutočne frustrovalo a rozčuľovalo. Obdivujem trio Tvrdý, Pilát a Michel, ale predovšetkým pána Jula Tvrdého. To bol tak skvelý človek so srdcom na správnom mieste. Kiežby sme mali viac takýchto oddaných a čestných, pravdovravných policajtov, hneď by sa tu žilo krajšie. Zároveň mi ho však bolo veľmi ľúto, že musel zažívať to, čo si pre neho pripravili len pre svoju loajálnosť ku krajine a k ľudu a ku svojej policajnej prísahe. Na jeho mieste by som pociťovala obrovský strach a krivdu, ale on išiel ďalej, nevzdával sa, bojoval za spravodlivosť, nebál sa vzoprieť. To isté aj Pilát s Michelom, ktorí boli jedna sympatická dvojka. ⠀ ⠀ Postavy, ktoré ma rozčuľovali boli samozrejme kriváci, a mocní muži. Páčilo sa mi jednotlivé prepojenia na realitu, a bolo cítiť, že autor sa do tejto problematiky skutočne vyzná a má čo povedať. O to viac ho obdivujem, že sa nebojí písať o takýchto témach. Na určitých úsekoch si človek dá jedna a dva dohromady, podľa toho, čo počul z médií. ⠀ ⠀ Ak to takto naozaj funguje, čo žiaľ verím, že áno, tak pán Boh nám pomáhaj...Toľká demotivácia pre človeka a takmer už žiadna viera v právny štát. ⠀ Páčil sa mi aj záver a epilóg, ako autor vymyslel, lebo toto som presne potrebovala. Potrebovala som sa dozvedieť, ako osudy postáv pokračovali. Teším sa už na ďalšiu knihu, a ako nám opäť pootvorí dvierka do zákulisia policajnej práce a odhalí nejaké skutočnosti. ⠀

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Si obyčajné, neschopné hovado. Počuješ, ho-va-do,“ Meder stál
nad policajným prezidentom, celým červeným v tvári. „Zopakuj to.“
„Som hovado,“ povedal Kasper poslušne ako školák.
„Neschopné som povedal!“ nekričal, ale ziapal a len vďaka zatvoreným oknám nebolo nič počuť.
„Čo chceš teraz robiť? Povedz mi, čo?“ každým slovom pridával
na intenzite.
„Vyriešim to a...“
„Ty vyriešiš veľké hovno. Ja som sa zaručil premiérovi, že toho
čuráka Petrinca vyriešiš ľavou zadnou. Čo sa stalo? No, čo sa stalo? Prokurátor to zmietol zo stola.“
„Hneď v pondelok splníme jeho pokyny a Petrinca vybavíme.
Sľubujem,“ prosíkal najmocnejší muž slovenskej polície.
„Zamysli sa, z koho válova žereš. Na kerého chuja ti ide u mňa
mesačný plat?“

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 29,- €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x