bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prianie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prianie

Keď lásku nezmení ani čas

Život šestnásťročnej Maggie Dawesovej zmenilo stretnutie s nevhodným chlapcom v nevhodnom čase. Aby sa rodičia vyhli klebetám, poslali Maggie k tete na vzdialený ostrov. V zabudnutom mestečku Ocracoke má Maggie o niekoľko mesiacov porodiť a dieťa okamžite prenechať adoptívnym rodičom. Maggie je vo svete rybárov úplne stratená, chýba jej ruch Seattlu a rodina, aj keď s konzervatívnymi názormi. Našťastie, teta jej nájde doučovateľa Brycea Tricketta. Prirodzený, úprimný mladík odhalí Maggie zvláštnosti mestečka aj jeho vetrom ošľahanú pláž a zasvätí ju do tajomstiev fotografovania. Táto vášeň predurčí zvyšok jej života. Ako renomovaná fotografka neskôr prevádzkuje úspešnú galériu v New Yorku a jej fotografie pozná celý svet. Krátko pred Vianocami však Maggie zasiahne krutá správa a neostáva jej iné, len sa s ňou zmieriť. Možno preto sa zbližuje s mladým kolegom, ku ktorému ju viaže čoraz vrúcnejšie puto. Posledné dni roka strávia Maggie a Mark spolu a Maggie mu vyrozpráva príbeh o láske, ktorá jej zmenila život spôsobom, aký by si len málokto vedel predstaviť.

Z anglického originálu The Wish (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York 2021) preložila Zuzana Gašparovičová.

Detaily o knihe

Názov: Prianie

Originálny názov: The Wish

Objednávací kód NA205303

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prianie (Kristína, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príjemné čítanie, ktoré Vám spríjemní jesenné večery. Skvelý autor, jednoduché čítanie.

Najlepší spisovateľ (Zuzana Hanicová, 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nicholas Sparks je pre mňa určite ten najlepší spisovateľ. Každá jeho kniha je úplne iná, ale všetky spája romantický dej s nečakaným záverom. Sú to príbehy obyčajných ľudí v rôznych životných situáciách, ktoré nás nútia zamyslieť sa. Presne takouto knihou je aj najnovšia kniha Prianie. Maggie je známa fotografka, ktorá trpí rakovinou. Vianoce trávi sama a postupne spoznáva svojho nového kolegu Marka, ktorý nastúpil k nim do galérie. Ako sa viac zbližujú, rozpráva mu o svojej mladosti - o neželanom tehotenstve vo veľmi mladom veku a o tom ako sa k tomu postavili jej rodičia a poslali ju k príbuznej do Ocracoke, aby to zatajili pred svojim okolím. Maggie nevie čo so svojím životom ďalej a jediný, koho má je jej teta a doučovateľ Bryce, ktorého jej zohnala. Je to práve Bryce, kto ju naučí fotiť a vďaka komu sa neskôr stane známou fotografkou a ktorý sa okrem učiteľa stane aj jej životnou láskou. Termín pôrodu sa ale pomaly blíži a po ňom má Maggie dať dieťa na adopciu a má sa vrátiť do svojho predchádzajúceho života ako keby sa nikdy nič nestalo. Čo sa ale stane potom s dieťaťom, jej láskou Bryceom a aj s ňou samou? a Aký by bol návrat do predchádzajúceho života? Dá sa to vôbec po tom všetkom čo prežila? Určite túto knihu odporúčam každému. Je v nej všetko, čo by v správnej knihe malo byť - napínavý dej, vyrovnávanie sa hlavnej hrdinky s ťažkou životnou situáciou, romantické časti a naozaj nečakaný záver. A napriek tomu, že všetky Sparksove knihy považujem za výborné, toto je jedna z tých úplne najlepších =)

Prianie (Jana Habalová, 3.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Už od prvej strany je jasné, že kniha sa skončí smutne, ale cesta na koniec knihy smutná nie je . Je to príjemné pohladenie po duši, tak ako je to u tohto autora už zvykom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Vzala si dieťatko po pôrode do náručia?“ Sprvu neodpovedala. V duchu sa vrátila k minútam po pôrode. Cítila úľavu a únavu. Počula detský plač, doktori a sestry pobehovali po sále, každý vedel, čo má robiť, len ona všetko vnímala rozmazane.
„Nie,“ sťažka si povzdychla. „Doktor sa ma spýtal, či to chcem urobiť, ale nemohla som. Bála som sa, že ak si dieťa priviniem, nikdy sa ho nevzdám.“
„A vtedy ti napadlo, že bábätku necháš svojho macka…“
„Neviem,“ odvetila popravde. „Nepamätám sa, či to bolo v tom čase. Všetko som mala zahmlené, chaotické, ale zdá sa mi, že v kútiku duše som práve vtedy chcela dieťatko podržať v náručí. Pamätám sa, že som podpísala dokumenty, rozlúčila sa s tetou a Gwen a zrazu som v izbe osamela s mamou. Ako v zlom sne.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x