bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Panstvo Beauchamp

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Panstvo Beauchamp

Winnie Farmingtonová v mladosti snívala o tom, že vyštuduje univerzitu, presťahuje sa do New Yorku a bude pracovať vo vydavateľstve. Do cesty sa jej však postavil skutočný život. Vrátila sa do rodného mestečka a starala sa o chorú matku. Po rokoch v otravnom zamestnaní a v neuspokojivom vzťahu dospela Winnie k záveru, že sny žijú tí druhí. Útechu nachádza len v pozeraní britského seriálu Panstvo Beauchamp, ktorý sa odohráva na veľkom norfolkskom zámku. Bohatý svet pánov a sluhov stvárnený skvelými hercami sa stane pre ňu doslova únikom pred svetom. Jedného dňa, keď sa zmaria aj posledné nádeje na povýšenie v práci a podraz zažije aj v súkromnom živote, dospeje k zásadnému rozhodnutiu. Zbalí sa a odletí do Anglicka, aby sa pozrela na miesto, kde sa nakrúca jej obľúbený seriál. Ubytuje sa v malom penzióne, v ktorom sa hneď cíti ako doma. Brat a sestra, žijúci na zámku, kde sa filmuje, pôsobia skôr ako starí známi než ako britská šľachta. Navyše, seriál s pestrým obsadením a aférami mimo scény predstavuje drámu samu osebe a Winnin svet tak ožíva priamo na pľaci. Napokon sa Winnie odhodlá na najväčší krok v živote. Sny totiž treba nasledovať, lebo človek nikdy nevie, aký zázrak sa stane.

Z anglického originálu Beauchamp Hall (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2018) preložil Alojz Keníž.

Detaily o knihe

Názov: Panstvo Beauchamp

Originálny názov: Beauchamp Hall

Objednávací kód NA205297

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Odrazu si uvedomila, že sa s ňou vlastne takmer nikdy nerozpráva, a trvalo jej jedenásť rokov, kým na to prišla. Celé roky sa ubezpečovala, že všetci muži sa správajú tak ako on. Ale čo ak nie? Muži v seriáli Panstvo Beauchamp si tak nepočínali, hoci je pravda, že ide o televízny film zasadený do obdobia spred takmer sto rokov. Aj Erik si vážil jej sestru, hoci vedela, že ich manželstvo nie je vzrušujúce a pred niekoľkými rokmi sa jej sestra zaplietla do milostnej aféry, o ktorej asi ani nevedel, ale zostala s ním.
Čo mala ona s Robom iné než podľa očakávania dobre fungujúci sex?
Chcela viac, chcela sa skutočne o niečom rozprávať, mať niekoho, s kým by mohla ísť na prechádzku, tráviť prijemný čas a učiť sa dačo jeden od druhého. Chcela to, čo mali postavy zo seriálu Panstvo Beauchamp, ale vedela, že fantazíruje. Odrazu sa jej zmocnila nespokojnosť so svojím životom.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x