bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Volavka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Marek Wolf
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Volavka

VLADO KOBIELSKY číta z knihy VOLAVKA:

Marek Wolf sa ocitá na mieste činu ešte pred príchodom polície: obeťou vraždy je jeho mama, vražednou zbraňou služobná devina a hlavným podozrivým brat Patrik. Ten ušiel z nápravnovýchovného zariadenia, no Wolf aj napriek dôkazom verí v jeho nevinu. Pátra po bratovi a celkom zabúda na vyšetrovanie, ktoré nestihol uzavrieť. Až kým nenadobudne podozrenie, že prípad Červ s maminou vraždou súvisí.

Karol Lupták, stále mimo služby, hľadá nezvestnú kamarátku svojej dcéry. Stopy ho zavedú do luxusného hotela vo Viedni, z ktorého Laura za záhadných okolností zmizla. Bezpečnostná kamera ju zachytila potácať sa po chodbách, zo záberu sa stratila pri mraziacej miestnosti a na žiadnom ďalšom sa už neobjavila. Lupták je presvedčený, že Laurino zmiznutie súvisí so známou americkou speváčkou, ktorá v tú noc v hoteli organizovala súkromný večierok.

Volavka nadväzuje na predchádzajúcu Kozmonovu knihu Červ. Podľahol Wolf sebaklamu alebo sa dostal na stopu niečoho omnoho väčšieho?

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Volavka

Objednávací kód NA205293

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Najobľúbenejší slovenský autor detektívok (Kristína Danišová, 10.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
S ľahkosťou, s akou píše Frankie Kozmon a s originálne obyčajnými hlavnými hrdinami, ktorí si nesú svoje tajomstvá a ktorých si človek obľúbi, sa táto detektívna séria zaradila medzi moje najobľúbenejšie. Okrem vyšetrovania vrážd sa vraciame aj naspäť do minulosti, v ktorej boli budúci páchatelia ešte nevinní a zisťujeme, čo ovplyvnilo ich vražedné psyché. S epilógom Volavky, ktorý ma nechal na pochybác, sa v súčasnosti nemôžem dočkať pokračovania tejto série. Krátke kapitoly, napredujúci dej bez zbytočných odbočiek a prekvapenie v podobe páchateľa na konci - čo viac si človek, ktorý miluje detektívky, môže priať?

Krimi (Veronika, 24.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Čo očakávate od dobrej krimi knihy? Ja osobne som s krimi spokojná vtedy, ak má poriadne prepletený dej, ktorý nie je predvídateľný, udrží moju pozornosť a dej sa neustále stupňuje, čím som napätá ako strunka. Presne to všetko a ešte viac som našla v ďalšom pokračovaní zvieracej série od @frankiekozmon, Volavka. Keďže ide o sériu kníh, určite vás zaujíma, či knihy je potrebné čítať postupne, či na seba nadväzujú. Podľa mňa nie, ale určite by som odporučila prečítať si pred Volavkou aspoň predošlú knihu Červ, z ktorej určité detaily boli použité aj v tejto novinke a nepriamo tak na seba nadväzujú. Čo mňa na autorovi veľmi baví je to, že vytvoril realistické prostredie, nestrojené postavy, ale naopak emočne poznačené, ktoré majú svoj vlastný príbeh, svoje prežívanie a vládne medzi nimi uvoľnená atmosféra, do ktorej sa mi veľmi ľahko vžívalo. Dej bol dokonale prepletený, zamotával sa a zamotával až sa naraz rozplietol a ja som nestihla zatvárať ústa pred nečakaným rozuzlením, ktoré som naozaj nečakala, ale ja pevne verím, že je to len "habaďúra" na čitateľa a nebude to tak, ako sa nám mohlo zdať. Na knihe ma fascinovalo ako udržala moju pozornosť novými faktami a ja som využívala každú voľnú chvíľku, lebo som túžila čítať a odhaľovať a presne toto je pre mňa skvelá kniha. Zároveň bola veľmi jednoducho a zrozumiteľne písaná a aj keď v nej bolo pomerne viac postáv, nestratíte sa v nich, lebo každá z nich je špecifická s vlastným emočným profilom. Veľmi ma potešilo aj zodpovedanie otázky z Wolfovho súkromia a naopak ma mierne sklamali "lajcké" policajné postupy pri ochrane svedkov. Ak chcete čítať niečo z domácej tvorby, pričom určite nešliapnete vedľa, @frankiekozmon a jeho knihy vám vrelo odporúčam. Určite nebudete ľutovať, podporíte slovenského spisovateľa, obhryziete si od napätia všetky nechty a strávite čas v spoločnosti detektívov, ktorým nechýba sarkazmus, vtip v protiklade s vlastným, nie vždy ružovým súkromím.

Volavka (Valéria Lauková, 8.9.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pred časom som mala možnosť čítať knihu Červ z pera Františka Kozmona a bola som úplne opantaná! Myslela som si, že v podobnom duchu sa ponesie aj ďalšia kniha autora… Bola trošku iná... červy v nej boli len okrajovo spomenuté (v súvislosti s predchádzajúcim vyšetrovaním) a žiadne iné fujky zvieratká .Postava, ktorá naviedla vyšetrovanie správnym smerom,bola dokonalá. Jej zvedavosť a snaha pomôcť kolegom na vlastnú päsť,aj za možnosť ohrozenia vlastného života,bola obdivuhodná. Pri prvých zmienkach mi to prestrojenie vôbec nedoplo. František znova pútavo poodhaľoval súkromie vyšetrovateľov a môj obľúbený Wolf sa hádam aj zabuchol(či isto,to sa dozviete v knihe). Okrem citov, riešil aj "alternatívnu liečbu" pečene svojej mamy a zmiznutie svojho nevlastného brata! Veľkým plusom tejto knihy boli kapitoly z roku 1982,kde sme sa toho veľa dozvedeli! Okrem iného,aj to,aké praktiky sa diali vo vtedajšom režime (ak aj je to fikcia,tak veľmi, veľmi uveriteľná!). Záver bol brilantný! Síce som šípila rozuzlenie,no autor ho podal tak,akoby mi to dovtedy ani len nenapadlo. Avšak! Epilógu stále nemôžem uveriť! Dúfam, že Kozmon sa pokúsil čitateľa obalamutiť, pretože TAKTO sa skončiť Volavka proste NEMÔŽE!!! Toto je len "výpich"top momentov z knihy,viac vám prezradiť nemôžem, najmä,ak ste nečítali Červa(Volavka na Červa naväzuje)...rozhodne vám však autorove krimi odporúčam

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Patrik hľadel na svoj vystrašený odraz v zrkadle. Tvár mal postriekanú krvou a nech sa akokoľvek snažil, drhol si líca aj bradu, nedokázal ju zmyť. Rovnako sa nedokázal zbaviť obrazu, ktorý mal v hlave. Navždy bude nočnou morou a poznačí ho až do konca života.
Padol výstrel, klesla na kolená, potom sa zrútila tvárou k zemi. Tupo civel na dieru, ktorú jej guľka vyvŕtala do hlavy. Nebola to malá dierka, ale veľký kráter ako na Mesiaci. Najnechutnejší bol kus lebky, čo sa celkom neoddelil od hlavy. Nalepili sa naň kusy mozgového tkaniva a chumáč vlasov, ktorý vyzeral horšie než guča mačacích chlpov.
Patrika naplo na vracanie. Grcal už dvakrát, tentoraz to v sebe udržal. Horúčavu, čo ho zachvátila, sa snažil zahnať studenou vodou a zasa sa pustil do drhnutia tváre a rúk. Trvalo to hodnú chvíľu, no maminu zaschnutú krv napokon zo seba predsa len zmyl.
Pomyslel si na nevlastného brata. Marek mu ponúkal šancu na normálny život. Bola vôbec niekedy reálna? Ak aj áno, patrila do minulosti. Už sa definitívne rozpadla. Čo ho čaká teraz? Väzenie? Život na úteku? Zostala mu iba jedna možnosť, a tá sa mu vonkoncom nepáčila.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x