bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sústreď sa na vraždu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sústreď sa na vraždu

Špeciálne pre vás čitateľská ukážka – prvé tri kapitoly z knihy

Famózna detektívka, akú ste ešte nečítali. Kombinácia čiernej komédie, napätia a mafiánov... a samozrejme, trochu náhodná, no dokonalá vražda. Ale žiadne strachy, obeťou je „len“ arogantný mafián, takže jeho vrahovi, advokátovi Björnovi, budete fandiť... a pri tom sa budete baviť. Aj pri vraždení je totiž dôležité dodržiavať zásady mentálneho koučingu.

ROBO ROTH číta z knihy SÚSTREĎ SA NA VRAŽDU:

Björn Diemel si ako trestný obhajca žije na vysokej nohe. Päťciferný mesačný plat, obrovská kancelária, služobné auto, obleky na mieru... Byť diablovým advokátom má svoje výhody. Cena za ne však zvyčajne býva vysoká, pre Björna to znamená rozpadávajúce sa manželstvo a dcéru Emily, ktorú takmer nevída. Manželka mu dá ultimátum – buď začne navštevovať kurz sústredenia, aby zmenil svoj život k lepšiemu a našiel rovnováhu medzi prácou a rodinou, alebo môže mrznúť pri vyhasnutom rodinnom kozube.

Björnova počiatočná skepsa sa vyparí, len čo zistí, že zásady kurzu Predbiehame pomaly dokáže elegantne aplikovať na svoj hektický život. No oddeliť prácu od voľného času nie je vždy jednoduché, obzvlášť ak je jeho klientom prchký mafián Dragan. Udržať veci v rovnováhe si preto vyžaduje poriadnu dávku sústredenia. Najmä keď sa prihodí malá „nehoda“, ktorá dokonale zharmonizovanému Björnovi od základov zmení život. Ako prežiť vo svete, kde ľuďom v autách vybuchujú granáty a svedkovia záhadne miznú? Jednoducho. Dôležité je sústrediť sa na jednotlivé úlohy. Riešiť ich postupne, jednu po druhej. Vtedy je úspech zaručený. To hovorí aj mentálny kouč.

Kto by len tušil, aké nástrahy číhajú v mentálnom koučingu.

Detaily o knihe

Názov: Sústreď sa na vraždu

Originálny názov: Achtsam Morden

Objednávací kód NA205282

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zábavné (Ivana Kováčová, 25.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi ma lákal čierny humor, ktorý táto kniha sľubovala, zároveň som sa ale obávala spracovania témy motivačnej literatúry, konkrétne mentálneho koučingu, ktorý samotný príbeh sprevádza. Zvedavosť ale zvíťazila a do knihy som sa s pomerne vysokými očakávaniami a veľkou chuťou pustila. Od prvých strán som vedela, že si kniha našla toho správneho čitateľa. Humor presne vyhovoval mojej ironickej duši a väčšinu rád od psychológa by som si pokojne mohla zobrať k srdcu aj ja sama. Samozrejme, nie tak doslova, ako sa to rozhodol aplikovať náš hlavný hrdina Björn :D Po celý čas som sa naozaj výborne bavila. Ak si chcete oddýchnuť pri niečom zábavnom a uletenom, tak toto by mala byť určite vaša prvá voľba. Nebezpečné prostredie mafiánov a ich drastické spôsoby sa tu menia na frašku a mŕtvoly spôsobujú výbuchy smiechu :D Opäť raz zistíme, že zlo od dobra delí naozaj veľmi tenká čiara a medzi zločinom a spravodlivosťou niekedy nie je žiadny rozdiel. Knihu určite odporúčam všetkým, ktorým vyhovoval Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol. Akurát, že tento príbeh nie je tak zbytočne naťahovaný a opisný. Je dynamický, akčný, plný dialógov, humorný a ak vám sadne, zhltnete ho za pár hodín.

Výborné čítanie (Veronika Posová, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto bolo skvelé čítanie od prvej až po poslednú stranu. Hneď na začiatku poviem, že ak nemáte radi čierny humor, sarkazmus, iróniu a miestami až paródiu, po knihe nesiahajte, pretože ju nepochopíte a nedoceníte. Ak však milujete aspoň jednu vec z vyššie vymenovaných, choďte do toho. Naozaj. Ja som sa smiala už v úvode prvej kapitoly, keď Bjorn, hlavná postava príbehu, začal svoje rozprávanie o návšteve mentálneho kouča. K návšteve ho prinútila manželka, pretože všetok čas venoval práci a nedokázal sa sústrediť na nič iné. A tak mu jeho kouč dá pár kurzov a knihu, kde má presný návod na to, ako sa sústrediť. A Bjorn zistí, že tento návod sa dá použiť skutočne na všetky aspekty jeho života, dokonca aj na samotnú vraždu a jej následné zahladenie. Bjorn sa totiž rozhodol ísť na výlet so svojou dcérou, a plány mu nedokáže prekaziť ani jeho nemilosrdný šéf, mafiánsky boss Dragan. Pretože ako kouč hovorí - keď si na výlete, buď na výlete. Keď pracuješ pracuj. Nikdy nepracuj, keď si na výlete. A tak omylom, vlastne nie omylom, ale aktívnym sústredením Dragan zomrie. A tu začína výborný príbeh, ja som sa miestami nahlas začala smiať, pretože niektoré činy boli vo svojej absurdite tak geniálne, že som skladala pomyselný klobúk pred autorom knihy. Ak by v živote išlo vetko tak hladko, ako Bjornovi, to by bolo sveta žiť. Kniha je nielen že vtipným mafiánskym príbehom, ale aj silnou motivačnou literatúrou, pretože pred každou kapitolou je stručná myšlienka s kurzu sústredenia, ktorú dokážeme do svojho života aplikovať naozaj všetci, ak aj zrovna nezabíjame nebezpečného mafiána. Výborné kapitoly, ktoré sú navyše krátke vždy na konkrétnom príklade ukážu praktické využitie danej motivácie, podľa ktorej nesie názov aj celá kapitola. a záver, ten ma úprimne rozosmial, pretože ak skutočne praktizujete sústredenie, neplatí pre vás ani pravidlo "Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš"... dokonca to odporuje aj známemu "opakovaný vtip už nie je vtipom" Za mňa zatiaľ jedna z najlepších kníh, aké som tento rok čítala, aj napriek tomu, že vrah aj obeť sú známi od prvej strany.

Neverím, že ide o debut (Katarína, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď piješ čaj, pi čaj. Keď mučíš mafiána, čo podrazil tvojho šéfa, muč mafiána, čo ti podrazil šéfa. To si odtiaľto odnášam ja a viac mi snáď ani netreba. Neskutočne chytľavá zmeska čierneho humoru, nenásilného spôsobu rozmýšľania, právnických kecov, perfektne zamaskovaných vrážd a života jedného z diablových advokátov. Dussemu sa v 300 stranách podarilo vytvoriť takú neobyčajnú, zábavnú a zároveň poučnú záležitosť, až som sa nevládala prestať čudovať. V podstate som ju v sobotu ráno vzala do rúk a v ten istý deň o pár hodín neskôr pokladala dočítanú na stôl s tým, že toto bude jedna z tohtoročných topiek. Nemôžem uveriť tomu, že Sústreď sa na vraždu je autorov debut, pretože on je presne ten typ tvorcu, od ktorého s radosťou zhltnete aj návod na obsluhu odšťavovača a ešte budete prosiť o pár strán navyše. Jedinečné, nezabudnuteľné, hodnotné. Toto si povinne dajte.

Sustred sa na vrazdu (Jana Kotúčkova, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Netradičný detektívny román,zaujímavo podaný s čiernym humorom

Krimi pre každého (Kristína, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Sústreď sa na vraždu je satirické krimi, pri ktorom si určite oddýchnete. Je písané odľahčene, s istou dávkou humoru, ktoré miestami zablúdi k tomu čiernemu. A je tu tá najsústredenejšia vražda vôbec… ⠀ Hlavnou postavou je Björn, trestný obhajca. Svoju prácu neznáša, ale je v nej sakramentsky dobrý. Má však aj rodinu - manželku a dcéru, na ktorú nemá čas. Na požiadanie manželky začne chodiť na kurz sústredenia, ktorý mu prekvapivo aj pomáha… ⠀ Každá kapitola začína nejakou myšlienkou - z príručky od jeho mentálneho kouča. Sú to myšlienky, ktoré dávajú zmysel a možno si z nich aj niečo zoberiete… ⠀ Kniha je písaná z pohľadu Björna a tak máme možnosť nazrieť do jeho hlavy. A procesy v jeho hlave sú výnimočné… Ďalšou dôležitou postavou je mafián Dragan, ktorý svojho obhajcu drží nakrátko. Už dávno nie sú v tom morálnom a etickom vzťahu advokát - klient. Pozície sa však časom zmenia a vodítko bude držať Björn. ⠀ Prvé kapitoly boli úžasné, veľa som sa nahlas smiala. Niektoré výroky som prečítala aj priateľovi, a tak sme sa smiali spoločne. Potom sa však akoby niečo pokazilo a ja som sa prestala smiať. Kniha je až do konca písaná ľahkým štýlom, s čiernym humorom, ale chýbala mi tam tá originalita prvých kapitol. Bolo to, akoby to autor už písal v inom rozpoložení. Je veľká škoda, že autor neudržal svoju vlnu rovnako počas celého deju. Tým sa žiaľ, moje hodnotenie znížilo… Ale aj tak som ju prečítala v podstate, na posedenie!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Filmový materiál zo štyridsiatich deviatich mobilov očividne stačil na to, aby z neho v spravodajskej strižni urobili perfektný šot. Nasledoval strih, po ňom záber na Porsche Cayenne bez evidenčného čísla. Dragan skočil na zadné sedadlo a auto vyrazilo z parkoviska. Horiaca dodávka v pozadí nadskočila, keď vybuchla debnička s granátmi, a údajného drogového dílera, ktorý tam v bezvedomí ležal, zrejme roztrhalo na márne kúsky. Profesionálne zostrihané, takto by to pokojne mohli premietať aj v kine.
Nemáme teda dočinenia len s nejakým kreténom, ktorý dostal pár faciek, okrem toho tu máme horiacu ľudskú fakľu, svedka roztrhaného granátmi, zabitie a päťdesiat šokovaných školákov. Pre Dragana sú to lapálie, ale ja ako obhajca sa musím zaoberať každým detailom.
„A kde je Saša?“
„Dolu v zmrzlinárskom aute. Doviezol ma sem.“
„To som nemal na mysli, ja sa pýtam, či je niekde na videu?“
„Nie. Najprv bol v dodávke, a keď dorazil ten autobus, utekal po porsche. Na tvár si natiahol rolák. Maskoval sa.“
„A ešpézetky?“
„Strhol ich a hodil do auta.“
Saša je trieda.
„A kde je auto teraz?“
„Na letisku. Na parkovisku. Saša priviezol mraziace auto
a doviezol ma sem.“
„A mobily?“
„Roztrieskané na diaľnici. Čo som sprostý?“
To som radšej nekomentoval.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x