bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V otcových šľapajach

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V otcových šľapajach

Útek zo spustošenej povojnovej Európy až na Lower East Side v New Yorku. Svetovo obľúbená spisovateľka Danielle Steel prináša silný príbeh o osude troch generácií jednej rodiny a o tom, čo znamená dosiahnuť ciele.
Apríl 1945. Po oslobodení koncentračného tábora Buchenwald Američanmi sú medzi preživšími aj Jakob a Emmanuelle, ešte nedospelí mladí ľudia. Vďaka pomoci sa dostanú do New Yorku, odhodlaní začať nový život úmornou prácou v zle platených zamestnaniach.
Po desaťročiach žne Jakob obrovský úspech a ukazuje synovi Maxovi, že Amerika je skutočne krajinou príležitostí. Max, absolvent Harvardu, doslova vyniká medzi priateľmi z tých najbohatších a najúspešnejších rodín z celého sveta. Vyberie si dokonalú nevestu a založí si s ňou ukážkovú rodinu. Maxov hýrivý životný štýl je však pre jeho opatrných starosvetských rodičov nemysliteľný. Max túži pokračovať v otcových šľapajach a nahonobiť vlastný majetok. Po narodení detí sa mu však rozpadne manželstvo a otvoria sa mu oči. Jeho manželka nie je ženou, akú si vysníval. Nahnevaný a vystrašený Max sa musí naučiť, čo to znamená nasledovať svoje ideály a ísť deťom príkladom. V otcových šľapajach je strhujúci príbeh o odvahe, ambíciách a láske troch generácií jednej rodiny.

Z anglického originálu In His Father’s Footsteps (Delacorte Press, an imprint of Random House, a division of Penguin Random House LLC, New York 2018) preložila Zuzana Gašparovičová.

Detaily o knihe

Názov: V otcových šľapajach

Originálny názov: In His Father’s Footsteps

Objednávací kód NA205279

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Max mal vrodený talent na podnikanie, odhodlanie zarobiť peniaze, ďalej ich múdro zhodnotiť a znásobiť. Jeho otec netušil, čo ho poháňa vpred, ale Max to vedel. Nechcel byť chudobný ako jeho rodičia po príchode do New Yorku aj počas jeho detstva. Keby po Izziem nezdedili obrovský majetok, doteraz by museli žiť skromne, možno na hranici chudoby. Po tom, čo v Európe nahliadol do ich minulosti, ho občas prepadol rovnaký strach. Čo ak o všetko znovu prídu? Chcel svoje imanie zabezpečiť tak, aby k tomu nikdy nedošlo. Nevyhýbal sa ženám, zabával sa s priateľmi, ale zároveň ho poháňala vnútorná sila, aby pracoval čoraz tvrdšie, obchodoval a hromadil majetok, ktorý mu nikto nebude môcť vziať. Nezabudol, ako rodičia celé jeho detstvo žgrlošili a šetrili každý cent, báli sa o peniaze, matka nekupovala oblečenie, ale všetko šila, on nosil topánky z bazára, nič nezažili, nechodili na dovolenky, nekúpili mu bejzbalový dres a vybavenie. Teraz si to chcel všetko vynahradiť. Jeho matka neznášala riskovanie, on zase predstavu, že bude chudobný.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x