bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zimovanie

Vydavateľ: PRÍRODA (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Lepšia cena: 11,68 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,95 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,90 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zimovanie

Intímna a nádherne napísaná kniha Zimovanie vás prevedie tými najťažšími obdobiami života, keď sa cítite vyčerpaní a bojujete so smútkom.

Všetci ich poznáme: choroba, smrť blízkeho, rozchod alebo strata zamestnania. Každé z nich nás môže na dlhé obdobie zraziť až na dno alebo aspoň úplne vykoľajiť. V takýchto náročných situáciách sa cítime osamelo a stratene. Autorka psychologického bestselleru Zimovanie - Katherine Mayová tieto situácie veľmi dobre pozná: Ťažko jej ochorel manžel, jej syn prestal chodiť do školy a vlastné zdravotné problémy ju priviedli k odchodu z náročného zamestnania. Prostredníctvom Zimovania sa nežne prihovára každému, kto sa ocitne v bolestivých obdobiach, pomáha mu ich prijať ako súčasť života, a tým ich spracovať a prekonať.

Dojemný osobný príbeh, ktorý je plný lekcií z literatúry či mytológie ponúka poučenie o sile odpočinku. Povzbudenie a inšpiráciu autorka hľadá aj v prírode, napríklad na oslavách slnovratu, v ľadovej vode pri otužovaní, pri pozorovaní polárnej žiary alebo u autorov C. S. Lewisa a Sylvie Plathovej.

Katherine Mayová nachádza silu v oddychu, v radosti z tichej krásy zimy a v cyklickom, nie lineárnom chápaní života. Pridajte sa k nej a objavte v sebe silu vytrvať.

Z anglického originálu Wintering (Rider Books, Londýn, 2020) preložila Sára Moyzesová.

Detaily o knihe

Názov: Zimovanie

Originálny názov: Wintering

Objednávací kód NA205262

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

myslím, že každý si v knihe nájde to svoje (Michaela Töröková, 18.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítať Zimovanie bolo (najmä spočiatku) veľmi ukľudňujúce, aj keď autorka riešila ťažké situácie (manželova choroba, jej choroba, synovo neprospievanie v škole, skončila so zamestnaním, atď.), no ako som postupovala v čítaní, prestávalo ma to baviť. Mám pocit, že v niektorých kapitolách sa snažila obsiahnuť všetko možné a všetko otáčala na zimu... od rozprávok a básní, kde hrá zima a sneh hlavnú úlohu (Snehová kráľovná, Narnia, Ezopova bájka o cvrčkovi a mravcoch), cez včely a vtáky, vlky a ich správanie... niekedy toho bolo až priveľa. Prehodnocovala svoj život a aj tieto veci ju donútili spomaliť, doslova sa zazimovať, ako keď sa zvieratá ukladajú na zimný spánok, lebo poznala, že si musí šetriť energiu na to dôležité. U nás, na Slovensku, sa striedajú ročné obdobia a tak mi nejako príde normálne, že sa chystáme na zimu - napr. aj nachystaním obuvi a oblečenia, v lete zavárame a robíme si zásoby. Nie sme však na tom ako severania, ktorí sa na zimu pripravujú naozaj intenzívne počas krátkych teplejších mesiacov. Katherine svoje zimovanie poňala ako prijatie - zavárala, otužovala sa a ponúkala životné situácie, ako sa popasovala s depresiou a chorobou. Kniha má kapitoly členené od septembra do marca, ale mňa zaujali prevažne tie, ktoré súviseli s jej vlastným životom (napr. ako cestovala za polárnou žiarou, alebo ako spomína na sneh v detstve a v súčasnosti, ako stratila hlas a pod.). No myslím, že každý si v knihe nájde to svoje. Páči sa mi myšlienka zimovania, kedy treba spomaliť a počúvať svoje telo, či riadiť sa podľa cyklov v prírode...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x