bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iskra nádeje

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:53

Vaša cena: 3,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 9,- € (zľava 70%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iskra nádeje

Aimee prežíva vlastnú rozprávku. Má dokonalého snúbenca, vysnívané šaty a od svadby ju delí len pár dní. Sadne do súkromného lietadla a nevie sa dočkať príchodu na ranč v Brazílii, kde ju už čaká milovaný snúbenec. Ibaže by jej v tom niečo zabránilo...
Tristan, pilot lietadla, musí núdzovo pristáť v srdci amazonského pralesa, a keďže civilizácia je ďaleko, ostáva im len dúfať, že pomoc je na ceste. Ich nádej sa však každým dňom vytráca a nahrádza ju zúfalstvo. Hlad, choroby, jedovaté zvieratá, to je len zlomok problémov, ktorým musia čeliť, ak chcú prežiť. A hoci je Aimee snúbencovi oddaná, s Tristanom ju spája čoraz silnejšie puto. V dažďovom pralese sa skrýva všetko možné, ale človek sa v ňom neskryje sám pred sebou, pred svojím strachom a ani pred láskou.

Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.

Detaily o knihe

Názov: Iskra nádeje

Originálny názov: Withering hope

Objednávací kód DY205242

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá knižná jednohubka. (@jedna_zenska, 7.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižná novinka, od pre mňa úplne neznámej autorky, ma zaujala svojou anotáciou a prísľubom dobrodrúžstva. A že, či som tú dávku dobrodrúžstva dostala? Na 100% áno! Pri tejto krátkej romantickej poviedke, odohrávajúcej sa v amazónskom pralese, som nemala žiadne veľké očakávania a práve preto ma kniha tak prekvapila. Dej je vystavaný nenáročne, začíname vo chvíli havárie a celou knihou nás sprevádzajú iba hlavné postavy, Aimee a Tristan, ktorých sledujeme v ťažkej situácii, odrezaných od sveta. Autorka sa zamerala naozaj iba na čas v pralese, na prežitie, prežívanie postáv, budovanie puta, takže je táto kniha naozaj typická knižná jednohubka, ktorá vám dopraje oddych, dobrodrúžstvo, napätie, iskru nádeje aj iskru lásky. Ja knihe ani nemám čo vytknúť, keďže je to krátky príbeh, so záberom na krátke obdobie, a autorka využila celý jeho potenciál. Zakomponovala do príbehu aj vážnejšie námety, dobre vymyslenú minulosť postáv, uveriteľné situácie, zaujímavé informácie a krásne prejavy lásky. Určite vám túto krátku poviedku, odohrávajúcu sa mimo civilizácie, odporúčam ako príjemné spestrenie, pre romantické duše. Predsa len prostredie amazonského pralesa nie je v knihách často využívané, a ten nebezpečne-dobrodrúžny námet, dodáva romantike ešte krajší rozmer. A príbeh má naozaj nádherný koniec, ktorý ma dojal k slzám, je plný nádeje a lásky… lásky až za hrob.

Romantika z amazonského pralesa (Kristína Rydlová, 29.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Iskra nádeje bol naozaj skvelý príbeh. Veľmi sa mi páčila zápletka ohľadom havárie uprostred divočiny. V romantických príbehoch nie je prostredie amazonského pralesa až také bežné, a preto to bolo pre mňa vítané spestrenie. Príbeh sa mi čítal ľahko a rýchlo, zhltla som ho na jedno posedenie. Kniha má len okolo 250 strán, takže je to taká jednohubka. Obdivujem Aimee a Tristana, ako si s celou situáciou dokázali poradiť, predovšetkým Aimee, ktorá sa rýchlo priučila novým veciam (zháňať potravu, stavať obydlia a ochranné stavby, narábať so zbraňami). Nedokážem si predstaviť, že by som tam vydržala toľko mesiacov (aj keď nehovorím, že prostredie pralesa nemalo svoje čaro). Romantická linka sa mi veľmi páčila. Aimee a Tristan boli prakticky cudzí ľudia (aj keď Tristan už nejaký čas pracoval pre snúbenca Aimee, prehodili spolu len pár slov), no v tejto situácii museli pracovať ako team a vzajomne si kryť chrbát. Ich vzťah sa vyvíjal pomaly a ja som si nesmierne užívala ich spoznávanie a zbližovanie. Aimee a Tristan sú v podstate dosť odlišní. Ona pochádza z pomerne bohatej rodiny, no peniaze ju neskazili, ku každému je milá a šíri okolo seba pozitívnu energiu. On je dosť uzavretý, veľa nehovorí a stráži si svoje tajomstvá. Má za sebou náročnú minulosť, ktorá ho doteraz prenasleduje prostredníctvom nočných mor a výčitiek svedomia. Romantika je zároveň popretkávaná nebezpečnými scénami, kedy dvojica doslova bojuje o život. Obe stránky boli pekne vyvážené. Záverečný epilóg mi vohnal slzy do očí. Možno to už bolo moc sladké a nereálne, ale nevadilo mi to.

Iskra nadeje (Michaela, 23.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Romanticka rozpravka z pralesa. Prijemna oddychovka

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x