bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Všetko, čo (ne)chcem

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 10,07 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,99 €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Všetko, čo (ne)chcem

Nina má tesne pred tridsiatkou a túži vycúvať zo vzťahu, ktorý ju dusí. Dve čiarky na tehotenskom teste ju stavajú pred najvážnejšie rozhodnutie jej života. Floristka Liana sa vysnívaných dvoch čiarok nikdy nedočká. Tvári sa, že je nad vecou. Až kým jej manžel nepríde s uleteným nápadom, aby pohľadali ženu, ktorá im dieťatko vynosí. Nina a Liana až v tých najťažších životných situáciách zisťujú, že aj v tej najväčšej tme dokáže láska zrodiť svetlo nádeje, ak jej to sami dovolíme.

Detaily o knihe

Názov: Všetko, čo (ne)chcem

Objednávací kód NA632785

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Všetko čo (ne)chcem (Zdenka, 29.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetko čo (ne)chcem. Všetko čo (ne)chcem je názov zaujímavého ženského románu autorky menom Eva Hrašková. Na túto autorku ma dávnejšie upozornila kamarátka. Kniha má svoje miesto v mojej knižnici už asi osemnásť mesiacov spolu s ďalšími knižnými sestrami. Prečo som knihu odkladala, neviem.... Kniha je mojou prvou prečítanou od autorky, no celkom určite budú nasledovať ďalšie. Autorka si ma týmto románom získala tým, že kniha sa napriek ťažkéj téme čítala sama. Veľkým plusom sú kapitoly, ktoré nie sú dlhé, no druhej strane nie je ľahké knihu odložiť. Hlavnými postavami sú dve ženy kamarátky Nina a Liana so svojimi polovičkami, ktorí si žijú svoj každodenný život, až kým im osud ne zamieša karty. Dve čiarky na tehotenskom teste nie je jediná téma tohoto podľa mňa zaujímavého ženského románu. Každej zo žien nadelí osud to, čo nechce. A je na nej, aby sa s osudom popasovala, či už sama alebo vrámci rodiny. Veľmi pekne spracovaná kniha. Pútavá a napínavá od začiatku do konca. Je to typický ženský román, ktorý poteší každú čítateľku. Som rada, že máme toľko skvelých spisovateľov. Ďakujem za príjemné chvíle strávené s knihou.

Krásna kniha (Klaudia Čechová, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wau. Wau. To boli moje prvé dojmy keď som knihu dočítala. Mimochodom 2 dni mi stačili na jej prečítanie a počas toho som ochutnala všetky druhy emócií. Dostala ma, pohltila a ešte teraz keď si spomeniem na určité pasáže mám zimomriavky. Od autorky je to moja prvá kniha avšak teraz viem s istotou povedať že určite nie posledná. To ako sa zvládla popasovať s témou náhradného materstva a ukázať že nie vždy je život krásny a ružový dávam klobúk dole. Musím sa priznať, zo začiatku som bola trochu zaskočená že sa pohľady hl. hrdiniek striedajú po kapitolách a mala som obavy či mi to z predchádzajúcich skúseností nebude viac prekážať ako vyhovovať ale! Autorka to zvládla bravúrne, perfektne to poprepájala takže som nemala problém vžiť sa do deja. Sledujeme príbehy dvoch kamarátok Niny a Liany ktoré sú ťažko skúšané osudom a každá dostane to čo (ne)chce. Nina uviazla vo vzťahu s Norom, ktorému nie sú cudzie tvrdšie slová či dokonca skutky. Ešte väčšia nepohoda nastane ak jej tehotenský test ukáže 2 čiarky. Bude matkou. Je na to pripravená? Zmení sa Noro na zodpovedného muža a otca a ak nie zvládne sa sama postarať o svoje bábätko? Podpásovku dostáva aj od vlastnej matky ktorá sa jej nečakane obracia chrbtom. Nina si ma definitívne získala listami ktoré venovala chlapovi ktorý jej zmenil život od základov.. ( slzy na kraji! ) Liana má skvelého manžela Filipa, je šťastná až pokým nepríde na tému rodičovstvo. Keďže Liana patrí medzi ženy ktorým nebolo dopriate stať sa matkou svoj osud len ťažko zvláda. Akúkoľvek alternatívu tvrdohlavo odmieta a pokusy na túto tému sú hlavným zdrojom konfliktu. (Autorka túto postavu výborne vykreslila – podala ju bez prikrášlení v reálnom svetle, pocity Liany boli realistické a niekedy až moc.. ) Filip sa však nevzdáva a napriek odmietavému postoju Liany sa púšťa do niečoho o čom som počula a videla len vo filmoch. Náhradné materstvo. Cesta k vytúženému dieťaťu bude kľukatá a náročná po všetkých stránkach. Zomknú sa a budú bojovať spolu až do úplného konca? Prekoná Liana svoj strach a dokáže sa po takej dlhej dobe otvoriť a milovať niekoho cudzieho ? Opísať pocity z tejto knihy je pre mňa ťažké. Vžila som sa s postavami, bolo z nich cítiť každú jednu emóciu. Veľký priestor dostávali aj vedľajšie postavy ktoré mali v príbehu kľúčovú úlohu a celkom príbeh miestami zamotali. Hnevala som sa nad nespravodlivosťou, nad krutosťou Nora, súcitila s Ninou a držala palce Liane. Všetkým z nich som chcela dopriať to po čom túžia najviac. Výborná, silná kniha plná emócií, priateľstva, lásky, odhodlania a sile hrať s kartami ktoré boli vopred rozdané.

Všetko čo ne/chcem (Madamme.de.ludrigova, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma veľmi očarila. Ľahko sa čítala, žiadne dlhé opisy a strany len ubúdali. Obdivujem, že sa autorka pustila do takejto ťažkej témy. Ženy sú najsilnejšími bytosťami na celom svete… Veľmi silná myšlinka, ktorú budete mať v mysli po celú dobu čítania. V knihe autorka opísala tažký život dvoch kamarátiek Niny a Liany. Nina žije s priateľom, ktorého by najradšej opustila. O nič sa nestará, kradne jej peniaze a správa sa k nej ako k handre. Taký človek si nič dobré nezaslúži, ale ako sa hovorí - karma ho dobehne. Lenže dve čiarky na tehotenskom teste ju stavajú pred veľké životné rozhodnutie. Ísť na potrat, alebo byť slobodnou mamičkou… Naopak jej kamarátka Liana s manželom to štastie nemajú. Veľmi by chceli bábätko, no Liana nemôže mať deti a o adopcii nechce ani len počuť. Nevie si predstaviť, že by ľúbila cudzie dieťa. Liane sa ale naskytne možnosť prenájmu maternice. Všetko ide tak ako má ale zrazu dieťa už nechce nakoľko to bude len manželove dieťa, nie jej. Nina sa nakoniec rozhodla nechať si dieťa. Liana pomáha svojej priateľke Nine aby jej pomohla v ťazkých chvíľach keď konečne opustila to nechutné prasa - svojho priateľa. Aj keď je nad vecou nemusí to tak byť! Páčilo sa mi, že kniha bola o živote a každej čitatelke niečo dá. Lebo kniha má dve strany mince.

Skvelá kniha (Šárka Smetanová, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dva sny, dva príbehy. A dve ženy, ktoré by si ich najradšej vymenili. Zatiaľ čo Nina neplánovane otehotnie s tým najväčším kreténom, Liana sa vysnívaných dvoch čiarok nikdy nedočká. Tvári sa, že je nad vecou. No pre ženu, ktorá deti nikdy mať nebude, je ťažké pozerať sa na životy svojich najbližších, ktorí to šťastie majú. Niekedy som nechápala správanie postáv. Ninu preto, že tak dlho trpela v nefungujúcom vzťahu, Lianu za to, že najprv veľmi túžila po dieťati a keď sa naskytne možnosť prenájmu maternice a všetko ide ako po masle, tak zrazu už dieťa nechce. Ich kamarát gay sa zas nevie rozhodnúť, či je na mužov alebo na ženy. Aj napriek tomu, že sa mi niekedy ich správanie nepáčilo, mi to nepokazilo zážitok z knihy. Možno sa mi o to viac páčila. Je to také zo života, plné emócií, že mi to prišlo ako podľa skutočnej udalosti. Bolo mi do plaču, hnevala som sa, smiala som sa, bola som prekvapená, napätá... Nemohla som sa od knihy odtrhnúť. Toto je prvá kniha od Evy Hraškovej, ktorú som prečítala a rozhodne nebude posledná. Knihu rozhodne odporúčam.

Skvelá kniha (Laura, 1.5.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chvíľu po tom, čo som dostala možnosť zúčastniť sa v štafete s touto novinkou som sa zamyslela. V skutočnosti som sa aj trochu bála, že sa mi kniha nebude páčiť, pretože je zameraná na témy, ktoré sa ma ešte netýkajú. Potom som ju však otvorila, začítala sa a nevedela ju pustiť z rúk. Príbeh dvoch žien sa mi dostal pod kožu. Jedna to mala ťažšie, ako tá druhá a ja som si až teraz uvedomila, aký v podstate bezstarostný život mám. Moje problémy a veci, ktorými sa trápim sú nič oproti tomu, čo prežívajú iní ľudia. Liana a Nina možno neexistujú a ich životy sú možno vymyslené, no okolo seba mám veľa ľudí, ktorí si tým prešli. Pri čítaní tejto knihy som mala pocit, že sedím na káve s priateľkou, ktorá mi rozpráva o svojich známych a všetkom, čo ich postretlo. Bolo to niečo celkom odlišné, ako som čítavala doteraz. Takmer žiadna romantika, žiadne lovestory a aj napriek tomu to bola kniha plná lásky. Zatiaľ nemám vlastné dieťa, ale verím, že až raz budem mamou a prečítam si knihu ešte raz, budem ju vidieť celkom inak. Túto knihu by som nazvala novodobým Malým princom. Pretože každý si z nej zoberie niečo iné. To, ako príbeh vnímam teraz je celkom iné, ako by som ho vnímala, keby som mala malé dieťa alebo dokonca veľké deti a vnúčatá. A práve preto túto knihu odporúčam všetkým, pretože každý si v nej nájde niečo svoje.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x