bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kto druhému jamu kope

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Helen Grace
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:472
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kto druhému jamu kope

BORIS FARKAŠ číta z knihy KTO DRUHÉMU JAMU KOPE:

Jeden anonymný telefonát, jedna hodina života

„Máš hodinu života.“ Nič viac vo výhražnom telefonáte nezaznie. Spojenie sa preruší. Je to nejaký kanadský žart? Omyl? Nesprávne číslo? Všetko je lepšie ako mrazivá skutočnosť, že vrah sliedi, čaká a usilovne pracuje na tom, aby do hodiny splnil svoju hrozbu.

Ale prečo to robí? Hľadanie odpovede zostane na ostrieľanej hlavnej vyšetrovateľke Helen Graceovej, ktorá má s podobnými prípadmi bohaté skúsenosti. Lenže tentoraz si vrah majstrovsky udržiava náskok nielen pred obeťami, ale aj pred bezradnou políciou. Chýba motív, stopa, podozrenie. Hodina strachu je dlhá ako celý život.

Z anglického originálu All Fall Down (Orion Books, London 2020) preložil Matúš Kyčina.

Detaily o knihe

Názov: Kto druhému jamu kope

Originálny názov: All Fall Down

Objednávací kód NA205228

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kto druhému jamu kope (Tomáš Senaj, 23.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
M. J. Arlidge opäť raz nesklamal. Ako vždy, aj tento raz skočíte s Helen Grace priamo do deja bez zbytočného otáľania. V tejto knihe nenájdete žiadne dlhé a nudné pasáže, práve naopak, na každej strane zažijete a objavíte niečo nové. Dej nekompromisne napreduje, napätie sa stupňuje a aj tie zdanlivo najnepatrnejšie detaily majú neskôr veľký význam. Krátke kapitoly vás zakaždým motivujú prečítať si aj tú nasledujúcu a ani sa nenazdáte a ste na konci knihy. Dynamický dej a svižné tempo spojené s autorovým ľahkým štýlom rozprávania príbehov predstavujú jedinečnú kombináciu pre všetkých milovníkov detektívok. Je zrejmé, že autor pri písaní využíva svoje dlhoročné skúsenosti z televízie a aj prostredníctvom písaného textu dokáže čitateľov vtiahnuť do centra diania, ponúknuť im jedinečnú atmosféru vyšetrovania zločinu a strhujúci, do bodky premyslený príbeh plný napätia, dramatických situácií a neočakávaných zvratov a zápletiek. Helen Grace aj tentokrát dolapí páchateľa a Southampton si opäť môže vydýchnuť, no určite nie nadlho, keďže záver dáva prísľub pokračovania série a zvedavcom napoviem, že v anglickom jazyku už vyšli dve ďalšie jej časti. Ostáva nám teda dúfať, že čoskoro budú dostupné v slovenčine aj s brilantným prekladom Matúša Kyčinu.

Takéto ja môžem (Marián Péter, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Plus body pridávam k tejto sérii aj kvôli rozvíjaniu súkromného života vyšetrovateľov. Obľúbil som si ich aj celý tím. Výborné čítanie a autor sa zaradil k mojim obľúbeným. Mám veľmi rád aj predošlé časti. Najmä kvôli tomu, že tu nešlo len o prípad nejakého vraha, že sa to vyšetrí a tým to hasne, ale že sa tu vykresľujú životy vyšetrovateľov a ostatných postáv, najmä to sa mi tu zapáčilo. ďalší perfektný vyšetrovateľský tím. Kde má čitateľ pocit, že tam patrí medzi nich.

Vynikajúce! (Dominik, 8.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dovolím si povedať, že M. J. Arlidge patrí k najkvalitnejším krimi autorom, ktorých diela sa mi dostali pod ruky. Dokonale premyslená dejová línia, rafinovane vytvorené charaktery a pútavý štýl tohto anglického autora sa podpisujú na kvalite každého románu, ktorý predstavuje svojim čitateľom. Kniha Kto druhému jamu kope nie je iba klasickým krimi trilerom, ktorý sleduje jednu dejovú líniu, v závere ju ukončí a čitateľovi tak poskytne niekoľko hodín príjemného čítania. Autor nazerá do útrob priateľstva – spochybňuje jeho silu a prinucuje čitateľa zamyslieť sa aj nad samým sebou. Som dobrým priateľom? Dokázal by som sa obetovať pre toho druhého? Posolstvo tohto románu, ktoré si však môže každý vysvetliť svojím spôsobom, považujem za pridanú hodnotu publikácie. Ak hľadáte napínavý a prepracovaný príbeh, ktorý disponuje všetkými atribútmi kvalitnej kriminálky, určite vám túto knihu odporúčam!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vo vrecku mu zavibroval nový mobil. Zacítil aparát ešte skôr, ako začul známe zvonenie.
„Vďakabohu!“
Niekto už vie, že došlo k poruche – Justin automaticky predpokladal, že hovor súvisí s kritickou situáciou, v ktorej sa ocitol. Vytiahol telefón a zvedavo pozrel na číslo volajúceho. Nebol to Adam ani nikto z firmy, číslo bolo utajené. Napriek tomu zdvihol. Nezáleží na tom, kto volá, len aby ho čím skôr dostali z tej konzervy.
„Haló?“
Nikto mu neodpovedal.
„Pri telefóne Justin Lanning. Kto volá?“
Jeho hlas sa rozliehal po kabíne, ale na druhej strane linky bolo stále ticho. Spojenie bolo v poriadku, počul v slúchadle jemné bzučanie, no prečo volajúci nereagoval?
„Zasekol som sa medzi tretím a štvrtým poschodím, pošlite mi sem...“
Zarazil sa uprostred vety. Na druhej strane sa ktosi nadýchol, ako keby sa chystal prehovoriť. Justin chcel pokračovať v opise nepríjemnej situácie, ale znenazdajky ho opustila rozhodnosť. Niečo mu hovorilo, aby bol ticho.
Volajúci prehovoril takmer šeptom mäkkým mužským hlasom.
„Máš hodinu života.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x