bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Skutočná kráľovná

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Kráľovská aféra
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:392
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Skutočná kráľovná

Je mu vydaná na milosť. A on ju ovláda.

Ľúbostný vzťah nádhernej vzdorovitej princeznej a slávneho hollywoodskeho herca otriasol britskou monarchiou. Ich láska vykvitla nečakane. Princezná Adeline a Josh Jameson si od začiatku uvedomovali, že ich vzťah nemá budúcnosť. Bránil im v tom jej status princeznej a jeho povesť hollywoodskeho lámača ženských sŕdc. No s takou vzájomnou vášňou, priam posadnutosťou, nepočítali.
Krutý zvrat udalostí však milencov rozdelí a Adeline čoraz väčšmi zväzuje protokol a očakávania spojené s titulom. Kráľovskí poradcovia, ktorých úlohou je strážiť tajomstvá a ututlávať škandály, vyvinú nesmierne úsilie, aby dohrali divadielko pre verejnosť až do konca a udržali Josha od Adeline čo najďalej. Nová kráľovná si plne uvedomuje, že s mocou prichádzajú obete. Josh sa však odmietne vzdať ženy, ktorá ho načisto opantala. Zvíťazí napokon koruna alebo láska?

Z anglického originálu His True Queen (EverAfter Romance, London 2018)
preložila Andrea Vargovčíková.

Výhodná ponuka

Detaily o knihe

Názov: Skutočná kráľovná

Originálny názov: His True Queen

Objednávací kód NA205215

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé pokračovanie Škandalóznej princeznej (Michaela Zamari, 31.3.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na pokračovanie Škandalóznej princeznej, druhý a zároveň finálny diel, som sa veľmi tešila. Tá chémia, ktorú som cítila medzi Joshom a Adeline bola taká silná, že som ju cítila aj mesiace po dočítaní. Autorke doteraz tlieskam. Keď som sa však začítala, úvodné pasáže o zákulisí knižnej britskej monarchie ma až tak nebrali, pretože... chcela som už na scéne Josha. Poviem ako je. A keď prišiel, nuž... ja som im to žrala. Jeho som žrala. "Pre svet si anglická kráľovná. No pre mňa si všetko." Milovala som ich podpichovačky a hľadanie "skuliniek" v zákonoch.☺ "Musíš podpísať každý zákon, ktorý sa prijme v tejto krajine, takže vytvor zákon o tom, že môžeš byť so mnou." Čo sa týka hlavnej hrdinky Adeline, chvíľami som nad jej ľahkovážnosťou prevracala očami, inokedy sa mi páčilo, ako sa jej postava a charakter formovali, až jej myšlienky začali byť rozvážnejšie. "Súhlasne som zahmkala a v duchu som ďakovala nebesiam za Davenporta. Zároveň som ho však preklínala za to, že vyrukoval s takou triezvou myšlienkou." Neviem, do akej miery by boli jej rebelstvá tolerované v reálnej kráľovskej rodine a nejdem to skúmať, keďže je to oddychovka, no mierne ma sklamala iba záverečná zápletka. Aj keď môj rodinný život, našťastie, postráda také množstvo drámy, intríg a sabotáží, aj tak by mi doplo, že na tom všetkom, čo sa zrazu zomlelo, čosi nehraje. No po pár stranách depky som zrazu nevedela knihu pustiť z rúk a v jeden deň padlo vyše 150 strán, pričom kniha je väčšia a moje mimoknižné povinnosti nekompromisné. Odhalenia v závere sa mi zasa páčili a zvedavosť dostala všetky odpovede. Až na jednu, ktorú kniha nezodpovedala - vzdal by sa aj Josh svojej vášne? Buď som to prehliadla, alebo sa táto dosť dôležitá otázka premlčala. Tak či tak som si tento príbeh užila a stále platí, že erotika a chémia na mňa fungovala za 11 bodov z 10.

Príjemné čítanie. (@jedna_zenska, 11.1.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh o už kráľovne Adeline a škandalóznom americkom hercovi Joshovi, ktorí svoj vzťah musia tajiť, pretože je nevhodný pre anglickú monarchiu. Na ceste za láskou na nich čakajú prekážky, sabotáž, intrigy, dráma, klamstvá a tajomstvá. Celkom dobrý koncept, čo poviete? Kniha sa číta veľmi príjemne, autorka píše pútavo a dej je správne dynamický. Nie je to síce nič prevratné, ale je mi jasné, že toto je jeden z tých príbehov, ktoré dokážu poblázniť čitateľky. Veď, ktorá z nás nechcela byť niekedy princezná či kráľovná, len sme sa asi nezamýšľali aj nad všetkými povinnosťami a pravidlami, ktoré musí kráľovská rodina dodržiavať. Či sa Adeline podarí prepísať históriu alebo podľahne nátlaku monarchie, si budete musieť prečítať. Toto pokračovanie ma zaujalo viac ako prvá časť, dokonca ma dej aj viac bavil. Zamotané klamstvá, tajomstvá, tajné lásky a na prvý pohľad neriešiteľné situácie vytvorili pútavý príbeh, pri ktorom sa chcete dozvedieť celú pravdu, a to vás poháňa v čítaní. A taktiež naša hlavná dvojica. Ako to skončí? Obetuje sa Adeline pre monarchiu alebo obetuje monarchiu pre svoje šťastie? Vyberie si skutočnú lásku alebo manželstvo z povinnosti? Prepíše históriu alebo sa nechá vtiahnuť do kolotoča kráľovského divadielka? Koniec aký som nečakala, zrada akú som nečakala, tajomstvá aké som nečakala. To hovorí samo za seba. Ak máte chuť užiť si trošku kráľovského života a horúce chvíle s jedným sexi dominantným hollywoodskym hercom, ktorému podľahla členka kráľovskej rodiny, začítajte sa aj vy do tejto škandalóznej série.

:) (Veronika Posová, 29.12.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokračovanie príbehu zakázanej lásky medzi anglickou princeznou a americkým hercom nám opäť prinieslo veľa škandálov, drámy, ale hlavne veľa iskier medzi hlavnými postavami. Oceňujem, ako autorka zachovala všetky známe fakty zo skutočnej monarchie - prísna kontrola informácií, ktoré sa dostanú do médii, striktné protokoly, zametanie škandálov pod koberec pre blaho panovníka. Kráľovské prostredie teda bolo podchytené dôveryhodne, čo príbehu dodávalo uveriteľnosť. Oproti prvej časti, v ktorej hlavní hrdinovia síce tiež bojovali so zakázanou láskou, sme v tejto časti mohli cítiť oveľa väčšie napätie, tlaky na Adelaine, ale aj viac intríg na pozadí. Vďaka tomu sme tak dostali aj väčšiu dávku vnútorných monológov a konfliktov, ktoré Adeline musela prežívať. Príbeh sa tak z prvotného šoku z novej situácie, ktorú sprevádzal predovšetkým vnútorný konflikt presunul na otvorený konflikt Adeline proti monarchii, a to ma bavilo oveľa viac. Kniha samozrejme nie len obyčajná romantika, ale autorka sa nebojí ani erotických scén, ktorých tu bolo dostatok. Priznám sa, niekedy som tieto pasáže už preskakovala, pretože mi prišli miestami už veľmi repetatívne. Oveľa viac ma však zaujímali intrigy na pozadí, a priznám sa, ku koncu mi vôbec nenapadol zvrat, aký si pre nás autorka pripravila. Čím bližšie bol koniec knihy, tým viac som knihu čítala s väčším napätím, čo sa stane, a ako to celé skončí. Výborná dulógia, ktorú odporúčam, ak si chcete prečítať príbeh o zakázanej láske, nevadí vám prostredie monarchie a ani erotické scény. Vďaka plynulosti deja a viacerým zvratom si príbeh udrží vašu pozornosť a zabudnete pri ňom na čas. Autorka vie písať presne vie, ako príbeh stupňovať tak, aby vás to časom nenudilo. Kniha bola opäť výborná, neviem však posúdiť, či sa mi páčila viac prvá časť, alebo táto. Prvá časť bola výborným úvodom, druhá časť skvelým záverom, preto dám rovnako 4,5

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zamilovali sme sa do seba. A keď sa ľudia do seba zamilujú, urobia všetko pre to, aby boli spolu.

Stačí sa poobzerať a vidím, koľkým ľuďom som prevrátila život hore nohami. Zdvihla som bradu, na jeho poznámku som nereagovala a znova som vystavala okolo seba barikádu, na ktorú sa odteraz musím spoliehať po zvyšok života. „Pán Jameson, smiete ma oslovovať vaše veličenstvo,“ predniesla som pokojne a dôrazne. Pichlo ma však pri srdci a Josh zovrel pery. „Ďakujem, že ste prišli. Prosím, ospravedlňte ma.“ Obišla som ho a vzápätí sa prudko nadýchla, pretože ma chytil za zápästie a nenápadne si ho pridržal pri boku, aby nik nevidel to agresívne gesto. Nepozrel na mňa a ani ja naňho. Damon zachytil môj pohľad a chystal sa ku mne prísť. Nebadane som pokrútila hlavou. Nechcela som vyvolať scénu. Nie tu a nie teraz.
„Kašlem na to, či si Adeline, princezná alebo kráľovná poondiateho Anglicka. Nebudeš na mňa hľadieť zvrchu. Nesvedčí ti to. Sme si rovní. Muž a žena. Milenci. Priatelia. Ľúbiš ma.“
Zavrela som oči, prehltla slzy. Ľúbila som ho. Áno. Ľúbila som ho celým srdcom. Ibaže moje city už nepatrili mne. Nesmela som ho ľúbiť.

Táto kniha je súčasťou kompletu s týmito dielmi:

Kúpou kompletu ušetríte 13,30 €.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x