bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pozvánka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pozvánka

S Hudsonom Rothschildom som sa zoznámila na svadbe. Nečakane som dostala pozvánku do najluxusnejšieho podniku v meste. Hudson bol ženíchov hosť a pravdepodobne najúžasnejší muž, akého som kedy videla. Tancovali sme spolu a iskry medzi nami len tak lietali. Vedela som, že púšťať sa s ním do rozhovoru nie je najlepší nápad, no nedalo sa mu odolať a skvele som sa bavila. Len čo Hudson zistil, že nie som tá, za ktorú sa vydávam, bolo po zábave. To nečakané pozvanie totiž nebolo adresované mne, ale mojej niekdajšej spolubývajúcej, ktorá zdúchla uprostred noci a na pamiatku mi nechala dvojmesačný dlh na nájomnom. Preto som cítila morálne právo ísť na svadbu namiesto nej. Hudson ma však odhalil, a tak som vzala nohy na plecia. A cestou aj zopár fliaš drahého šampanského. Naskočila som do taxíka a s búšiacim srdcom zmizla. Chvalabohu, bez ujmy. Aspoň som si to myslela, dokým som nezistila, že som si tam zabudla mobil. Môžete trikrát hádať, kto ho našiel. Takto som sa teda zoznámila s Hudsonom Rothschildom. A to bol iba začiatok.

Z anglického originálu The Invitation (C. Scott Publishing Corp, New York) preložila Andrea Vargovčíková.

Detaily o knihe

Názov: Pozvánka

Originálny názov: The Invitation

Objednávací kód NA205212

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pozvánkia (Emília Balková, 3.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Od začiatku zaujímavé. Od začiatku vtipné. Hoci boli veci, ktoré mi došli skôr, nevadilo mi to, potrebovala som čítať ďalej a ďalej, a ku koncu, keď na to prišla Stella, som sa od toho vôbec nevedela odtrhnúť. Chcela som vedieť, ako presne na to prídu oni, kto prvý, čo urobia a čo všetko to pre nich bude znamenať. Stella bola veľmi zaujímavá knižná hrdinka a asi jedna z najzaujímavejších, o akých som čítala. Jej povolanie, jej vízia firmy, ktorú chcela rozbehnúť, jej záľuby!, jej povaha. To, že sa rozhodla ísť na cudziu svadbu s kamarátom Fisherom, ktorý mi mimochodom tiež veľmi sadol, bolo veľmi vtipné a zoznámenie s Hudsonom bolo nezvyčajné. Musím sa priznať, že Hudson sa mi až tak nepáčil. Iste, bol to fešák, úspešný sexi muž, Stella sa mu páčila, bol dobrý k nej, k dcére, jeho vtipné odkazy boli veľmi originálne, ale aj tak. Nejako mi proste nesadol. Keď v závere zistil pravdu, bolo mi ho ľúto, ale obdivujem, ako sa k tomu postavil a ako sa s tým vyrovnal. Záver veľmi milo vymyslený. Inak naozaj výborná kniha. Neviem, ako to robí, ale Vi Keeland je vždy zárukou výborného čítania.

Odporúčam (Lenka, 2.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto autorku mám veľmi rada a prečítam všetko čo vydá. Má fakt vždy nájde nové námety a napíše úžasné knihy. Kniha sa mi páčila. Dej bol skvelý, pútavý a ako vždy knihu som zhltla za pár hodín. Takže zas ma autorka potešila skvelou oddychovkou. Odporúčam, skvelý relax.

Vi-Pozvánka (Olga Knapikova, 24.9.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď som túto knihu ešte nečítala, pretože som si ju práve objednala, som fanúšičkou tejto super spisovateľky Vi Keelandovej. Mám komplet jej bibliografiu a každá kniha je úplne iný príbeh. Veľakrát mi vyčarí na tvári úsmev, ako teraz pri čítaní knihy Rivali, preto každej z Vás odporúčam, zaobstarajte si všetky jej knihy pretože sa dajú čítať aj viackrát, keď potrebujete dobiť baterky. Prajem všetkým príjemné pocity z čítania.♡♡♡

Za mna ano :) (Nikol, 13.5.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od autorky. Bol to veľmi príjemný zazitok na 3 dni čítania. Mne sa kniha páčila, nepresladený pribeh, postavy fajn, zaujímavé hobby hl.postavy (netusila som o takom niečom). Žiadne nudné pasáže, otravné momenty, prehnané sexuálne aktivity, ja som to "žrala celé cákum prásk". Pohodové a pútavé čítanie, oddych s úsmevom. Ja odporúčam ku kavu, k caju, do postele, na terasku a pod.

Pozvánka (Val, 30.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Netradičné zoznámenie hlavných hrdinov mi vyvolal úsmev na tvári,no verím, že Stella, hlavná hrdinka,by dala aj obličku aby sa dokázala v momente, keď mala predniesť prejav pred plnou sálou svadobčanov,vypariť. Podotýkam,bola na svadbe,kde nikoho nepoznala a POZVÁNKA ani nebola adresovaná jej. Ale zasiahne vyššia moc a zoznámi sa s Hudsonom. Autorka vie opísať chémiu medzi postavami uveriteľne, takže Hudsona to k Stelle od začiatku ťahalo ako magnetku z dovolenky na chladničku. Čo ma však zaujalo,bol Stellin "dar",to,ako sa ho snažila využiť a založiť originálnu firmu na výrobu parfumov. Zápletka s bývalým bola veľmi dobrá, až šokujúca a spomínam to najmä preto, že Stella poctivo makala na svoj sen,odkladala časť každej výplaty,no na rozbeh biznisu nemala peniaze. A aj vďaka debilnému EX sa cesty H a S skrížili. Musím spomenúť Stellinu zaľúbu s denníkmi. Za celú túto linku a zápletky autorku chválim. Vymyslela to famózne,rovnako ako celý záver,pri ktorom som ledva absorbovala nejaký kyslík. Ale aby to nebolo celé len o Stelle,Hudson bol skvelý mužský hrdina. Javil sa ako mrzút,frfloš,negativista,ale správanie k dcérke Charlie len dokazovalo, že má láskavé srdce. Pre mňa (zatiaľ) najlepšia Keelandovka.

Skvelá VI (Martina Domaničová, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Páááni. Vi to teda dala. Ja som už niekoľko príbehov od nej vynechala, keďže sa mi zdali dosť na jedno kopyto, ale po kladných recenziách na túto jej novinku som sa pustila do čítania aj ja. . Prísť nepozvaný na svadbu? Jasné, prečo nie? Tancovať s neznámym a prezradiť mu nejaké detaily zo života, pričom zabudnúť na svoje krytie? Ale keď to medzi nimi tak iskrí, kto by neurobil tú chybu? . Hneď zo začiatku ma príbeh chytil a vydržalo to až do konca. Hoci už niekde v polovici som prišla na hlavnú zápletku, nepokazilo mi to radosť z čítania. Stella a Hudson sa spolu stretli na svadbe Hudsonovej sestry a hneď od začiatku medzi nimi fungovala úžasná chémia. Keď Hudson zistil, že Stella nie je tou, za ktorú sa vydávala, podrobil ju menšej skúške. A Stella obstála. Táto udalosť následne spustila skvelú lavínu udalostí a ja som si ich čítanie náramne užívala. Je v tom cítiť nezameniteľný štýl Vi a aj napriek tomu v tomto príbehu urobila niekoľko zmien. . Všimla som si pri iných recenziách, že ľuďom práve imponuje, ako autorka tentoraz vynechala svoje obvyklé množstvo ero scén. Musím sa priznať, že mne to práveže trochu chýbalo. Vi je tým povestná a naozaj, čakala som tam toho viac. Nevadí, snáď sa dočkám pri iných jej príbehoch.

Odporúčam (Magdaléna Domiňáková, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako opäť Vi nesklamala. Kniha sa super číta, je zaujímavá s dobrou zápletkou.

Typická "keelandovka" (Kristína Rydlová, 12.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pozvánka je typická „keelandovka“, ktorá ma nesklamala, ani ničím neprekvapila. Príbeh som si užila, opäť sa čítal ľahko a rýchlo, ako som už u Vi zvyknutá, zhltla som ho v priebehu pár hodín. Stella je veľká sympaťáčka, ktorá okolo seba šíri pozitívnu energiu a každý si ju obľúbi. Je trochu svojská, ale takým správnym spôsobom. Páčilo sa mi, ako si išla za tým, čo chcela a nevzdávala sa, aj keď sa jej veľmi nedarilo. Zaujalo ma jej povolanie, miešanie vôní a vyrábanie voňaviek, to je také netradičné zamestnanie a bolo pre mňa príjemným spestrením celého príbehu. Aj jej koníček, čítanie cudzích denníkov, ktoré si kupovala na rôznych bazároch, bol neobyčajný. Hudson mi bol na prvý pohľad tiež sympatický, vtipný, milý a šarmantný, len potom som ho mala chuť trochu prefackať. Vôbec som nechápala, prečo sa k Stelle začal správať tak hnusne, veď si všetko vysvetlili a ona sa mu ospravedlnila. Jeho zmena správania prišla z ničoho nič. Až neskôr sa dozvedáme, že za to mohla jedna malá chybička a už som tomu dokázala lepšie porozumieť. Mal krásny vzťah so svojou malou dcérkou, ktorá si ma svojou detskou bezprostrednosťou hneď získala. Obľúbila som si aj jeho sestru Oliviu, neriadenú strelu, s ktorou sa neustále podpichovali, ale bolo cítiť, že sa majú veľmi radi. Na romantickej linke oceňujem, že sa vyvíjala postupne a autorka ju neunáhlila. Nebolo tu ani zbytočne veľa sexuálnych scén, aj tak bolo iskrenie medzi Stellou a Hudsonom dosť citeľné. Čo sa týka osudového prepojenia dvojice, ešte pred ich osobným stretnutím...áno, má to svoje čaro, no niekedy mi to pripadá zbytočne prekombinované (to hovorím vo všeobecnosti, aj v súvislosti s autorkinými ďalšími knihami alebo jej spoločnými knihami s Penelope).

Pozvanka (Michaela, 11.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvely pribeh. Rozhodne odporucam

Konečne, Vi je späť! (Veronika Posová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne Vi, akú som poznala, a akú som si zamilovala. Pozvánka nám servíruje oveľa menej "ehm" scén, ako predchádzajúce knihy, no príbeh bol vskutku originálny a ja som si opäť raz spomenula, prečo patrí táto autorka medzi moje naj. A podľa môjho skromného názoru, táto kniha patrí medzi jej najlepšie. Okrem toho, že sme dostali možnosť opäť raz spoznať nové povolanie, príbeh v pozadí vznikajúcej lásky bol naozaj výnimočný, a aj keď si myslíte, že jeho hlavnú zápletku ste odhalili hneď, v závere knihy vás opäť čaká prekvapenie. Príbehom nás opäť sprevádza zaujímavá dvojica. Stella, ktorá má vzácnu schopnosť rozpoznať akékoľvek pachy a vône, čo sa rozhodla využiť na vznik svojej novej firmy na výrobu parfumov na mieru, a Hudson, ktorý je spolumajiteľom investičnej firmy, ktorá sa jej firmu rozhodne finančne podporiť. Samotné postavy sa do príbehu výborne hodili. Oceňujem najmä fakt, že Hudson nebol kus idiota, ktorý mal neustálu potrebu si dokazovať, aký je neodolateľný a veľmi sa mi páčil jeho vzťah k dcére Charlie, ktorá aj keď sa v príbehu vyskytla minimálne, pasáže s ňou vás nútia zdvihnúť kútiky úst, pretože bola rozkošná. Veľmi oceňujem, že kniha nebola "preplácaná" erotickými scénami, ako kniha Rivali. Autorke sa darilo udržať chémiu medzi postavami aj bez potreby neustáleho dotýkania a bozkávania. Napriek tomu sa tu však ocitla jedna scéna, ktorá ma doslova vytrhla z kontextu, pretože danú vetu som si musela prečítať viac-krát po sebe. Pri predstave toho, čo autorka napísala som reálne vypla mozog, pretože som si doslova položila otázku: "ako je toto fyzicky možné?" Našťastie, toto mierne vykoľajenie trvalo len pár riadkov a potom sme sa vrátili späť do príbehu, ktorý si zaslúžil trošku inú úroveň. Koniec príbehu a rozuzlenie hlavnej zápletky bolo trošku prirýchle, zaslúžil si určite viac pozornosti minimálne z Hudsonovho pohľadu. Myslím, že jedna-dve kapitoly by tomu ešte pomohli, aj keď už len samotný príbeh, veľmi príjemné postavy a ich vzťah mi dali presne to, na čo som u Vi zvyknutá - oddych, kľud a pocit z príjemne stráveného času pri knihe. Knihe dávam 4,5/5. Pol bodíka strhávam práve kvôli neucelenému záveru, ale na samotnom nadšení z knihy to nič nerobí.

Odporúčam (Marianna, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vii znova nesklamala. Výborný román ľahko a rýchlo sa čítal,romantika, zápletka erotiky o niečo menej ako v niektorých jej knihách,ale vôbec mi nechýbala. Teším sa na ďalšiu

Odporúčam (Júlia, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vi Keeland opäť nesklamala a prečítala som ďalšiu super knihu. Zaujímavá zápletka, romantika a humor je vážne super. Knihu som prečítala za 2 dni a isto si ju znova prečítam.

Oddychové čítanie s prvkami originality (Kristína Puziová, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihy od Vi Keeland sú zárukou oddychového čítania. Väčšinou neprekvapia, ale ani neurazia. Je to nenáročné čítanie určené na vypnutie mysle počas čítania… Musím však povedať, že v tejto knihe ma jedna téma v milo prekvapila… ⠀ Všetko začína keď sa hlavná hrdinka Stella so svojím najlepším kamarátom dostane na svadbu pod falošným menom. Tam sa zoznamuje s Hudsonom, ktorý svoju prefíkanosť prvýkrát prejaví. ⠀ Čo sa týka hlavnej hrdinky Stelly, bolo impozantné, že mala dar výborného čuchu a s tým autorka spojila jej talent na vytváranie parfumov na mieru. Čo bolo pre mňa prekvapením - Stellina originálna záľuba v kupovaní cudzích denníkov a následnom ich čítaní. Vraj je to lepšie, ako príbeh v knihe… ⠀ Ach, Hudson- zo začiatku vie pekne liezť na nervy svojim infantilným správaním voči Stelle. Hodnotenie mu však zvyšuje dcéra Charlie, resp. jeho správanie v roli otca. Charlie je charakterizovaná rozkošne a zároveň inteligentne a vyspelo na svoj vek. Čo mi však nedávalo zmysel, keď bolo spomenuté, že Hudson Charlie v dobe, keď ešte chodila do škôlky písaval odkazy. Predpokladám, že deti ešte nevedia čítať, keď chodia do škôlky… ⠀ Vzťah Hudsona a Stelly bol vykreslený autenticky aj napriek tomu, že mi tu miestami prišla až urychlená zmena postoja. Zápletka príde až ku koncu a je práve spojená s jedným denníkom, ktorý sa dostal (žiaľ alebo chvalabohu) do rúk Stelle. Autorka ale príbeh zakončila tou správnou dávkou romantiky. ⠀ Podľa mňa, Pozvánka patrí k tým lepším kniham od autorky, aj keď nie najlepším. Odporúčam ak potrebujete aspoň na chvíľu vytrhnúť zo “všednosti” života.

Super!!! (Olie, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vi Keeland opäť nesklamala. Za mňa super oddychovka so zápletkou, humorom a romantikou. Už sa teším na ďalšiu knihu tejto autorky. Vrelo odporúčam, všetkým ktorý majú radi tento žáner a túto autorku.

Stará dobrá Vi (Jana, 2.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Za mňa bol námet na knihu veľmi originálny, bola to svieža novinka, ktorá stojí za prečítanie. Ale ako to už býva pri románoch tohto typu, niektoré veci sa mi zdali do veľkej miery predvídateľné, preto uberám hviezdičku

Odporucam (Eva, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bolo to presne to, co som od autorky ocakavala. Pre milovnicky tejto autorky odporucam.

Pre mňa najlepšia spisovateľská romantickej beletrie (Natalia Hradňanská, 2.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od VI KEELAND som prečítala všetky preložené knihy a nikdy sa neviem dočkať novej. Táto kníha je veľmi zaujímavá a prečítala som ju za par hodín. Veľmi odporúčam tuto knihu a aj všetky ostatne od tejto spisovateľky. Jej knihy sú písané prijemne romanticky, eroticky, so zápletkou a humorom.

Prijemna oddychovka (Alena D, 1.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som dostala do daru k narodeninam a musim.priznat, ze slk o celkom vydareny darcek. Pribeh bol super, zaujimavy, pekne rozpisane sceny, na zaver trochu "pikantny". Myslim, ze autorka touto knihou prijemne prekvapila.

Vi ide opäť karta! (jedna_zenska, 27.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedysi som sa zamilovala do príbehov od Vi, potom nastalo obdobie, kedy pre mňa boli jej knihy akoby cez kopirák a teraz? Teraz je tu jedna novinka, ktorá je v istých smeroch veľmi originálna, so sviežim námetom (aj keď sa tu stretávame aj s kancelárskym prostredím, opäť) a jedinečnými prvkami (napr. zamestnanie, koníčky, každodenné maličkosti), že to musí dostať plný počet hviezdičiek, alebo… ? Alebo sa stane to, že pred koncom úžasného príbehu príde scéna, v ktorej chce hlavná mužská postava strčiť celú svoju hlavu do miest, z ktorých… ehm, pôvodne vychádza. Akože, ja nie som žiadna puritánka, ale tento moment v pikantnej scéne bol aj na mňa priveľa. Zabralo to síce len polovicu strany, ale na chvíľu to schladilo všetky pozitívne pocity. No, nebudem predsa uberať v hodnotení iba kvôli jednému prepísknutému momentu, všakže? Takže prečo vlastne nedostala kniha 5/5? Kvôli záverečnej zápletke, ktorej riešenie bolo rýchlo odpinkané. Autorka to málo rozviedla, rýchlo ukončila a tým trošku zabila dojem. Ale tak isto to môže byť len vec preferencií, takže niekomu takéto riešenie situácie bude stačiť a koniec si ho získa na plných 100%. Mňa si získalo všetko, len ten koniec trošičku menej, ale inak knihe nemám čo vytknúť. Na začiatku príbehu by som ani neodhadla, kam sa až dostaneme, ale popri čítaní si malé náznaky, smerujúce k záverečnej zápletke, určite všimnete. Ale tento fakt naozaj nie je prekážkou, pretože je to vtipné, svieže, príjemne pomalé s dobrou chémiou medzi postavami, (budem sa opakovať) naozaj originálne s veľmi milými a zaujímavými prvkami, ktoré autorka do deja vsunula. Skvelá oddychovka, ak máte radi knihy od Vi, tak určite smelo do čítania! A ak nie, dajte jej šancu, príbeh sa fakt vydaril. Hodnotenie: 4,5/5
Všetky komentáre (19)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x