bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Deviaty spolok (Deviaty spolok 1)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Deviaty spolok (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:472
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Deviaty spolok (Deviaty spolok 1)

Nenechajte si ujsť novú sériu od autorky fantastickej Griše a Vranej šestky. A pripravte sa na to, že tentoraz Leigh poriadne prekvapí!
Niekoho ako Galaxy „Alex" Sternovú by ste medzi prvákmi na Yalovej univerzite nečakali. Nedokončila ani strednú a naplno sa vrhla do sveta randenia s drogovými dílermi a oveľa, oveľa horších vecí. Dvadsaťročná Alex je navyše jedinou preživšou brutálnej viacnásobnej vraždy. Človek by povedal, že jej život sa skončil. Namiesto toho však dostane druhú šancu: začať zdarma navštevovať jednu z najprestížnejších svetových univerzít. V tom musí byť nejaký háčik, no nie?
Nová kniha od Leigh Bardugo nás spolu s hlavnou hrdinkou zavedie do sveta tajných školských spolkov a okultných aktivít, kde zlovestné nadprirodzeno číha doslova za každým rohom kampusu.

Detaily o knihe

Názov: Deviaty spolok (Deviaty spolok 1)

Objednávací kód NA632540

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Deviaty spolok (Veronika, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní Deviateho spolku som si, okrem toho, kedy bude pokračovanie, kládla aj otázku, akú má autorka nehraničnú fantáziu, keď vie to všetko skĺbyť dokopy, tak, aby to dávalo zmysel a nebol z knihy jeden veľký nezmysel. Tým "VŠETKO" rozumej mágiu, vážené prostredie Yale-u, tajuplné spolky, nie príliš vzornú hlavnú hrdinku, drogy, zneužívanie a násilie všeobecne, či prvky detektívky. Odhliadnuc od drvivej väčšiny čitateľov ma táto kniha chytila od prvej strany. Vôbec som sa pri čítaní necítila zmätene a dychtivo, doslova pozorne som hltala každé slovo, ktoré vyšlo z pera autorky. Atmosféra celej knihy sa niesla v ponurej nálade, mala som pocit akokeby sa všetko odohrávalo v tme, pod nejakým čiernym mrakom a to vo mne vyvolalo zimomriavky. Fanúšikovia hororu si prídu tiež na svoje. Veľmi sa mi páčila Alex, lebo nebola prototypom klasickej hl. postavy, bolo mi jej aj ľúto a asi až priveľmi som sa do nej vžila. Celý dej dotvárali úžasné opisy, vďaka ktorým sa mi v hlave premietal taký môj súkromný film. Osobne mám v obľube striedanie časových línii a aj toto autorka stihla zakomponovať. Stretávame sa v 2 časových líniach - jeseň (prítomnosť) a zima (minulosť), čo bolo príjemným osviežením a dopomohlo mi to lepšie pochopiť dej, ktorý do seba zapadal ako puzzle. Vyšetrovanie prípadu mi tiež brnklo na strunu, keďže krimi je môj ďalší obľúbený žáner. No, ale povedzme si narovinu, ten záver? Uff.. Rozhodne prečítať! A aby som nezabudla, na konci je rozpis spolkov, ku ktorým som si strany nalistovala kedykoľvek bol daný spolok v knihe spomenutý. Nechýba ani mapa a k nej len toľko, že je to srdcovka rovnako ako aj Leigh Bardugo a @slovart_vyd, ktorým opäť ĎAKUJEM. Aj keď si ja osobne o knihe myslím, že je úžasná, určite sa v nej nenájde každý, lebo dávky násilia mnohých čitateľov môžu skôr odradiť ako prilákať, takže toto fantasy nie je nič pre slabšie povahy.

Výborný začiatok fantasy série (Laura Löbbová, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som začala čítať s veľkou zvedavosťou. Mala som pocit, že ľudia sú rozdelení na dva tábory, buď sa im kniha páčila veľmi alebo vôbec. Do ktorého tábora som zapadla ja? Kniha je rozdelená do dvoch dejových liniek, pričom sú vždy označené. Navyše, aj podľa postáv, deju a prostredia som sa vždy ľahko zorientovala, v ktorej dejovej linke sa aktuálne nachádzam. Hlavná postava Alex mi úplne sadla. Napriek tomu, že ide o fantasy knihu, bola Alex tak reálna, ako to len išlo. Spolu s jej spolužiakmi mi presne zapadli do vysokoškolského života a prostredia univerzity Yale. Ostatným postavám nemám tiež čo vytknúť, každý mal v knihe svoje miesto, každý mi do príbehu dokonale zapasoval (aj keď by to chcelo viac Darlingtona). Príbeh ma naozaj bavil, od začiatku po koniec. Určite mi tak sadol aj vďaka detektívnej linke, ktorú som v knihe absolútne nečakala, ale aj vďaka nej bol príbeh po celý čas naozaj napínavý. Postupné odhaľovanie tajomstiev univerzity aj jednotlivých postáv ma naozaj veľmi bavilo, aj keď dúfam, že si autorka niečo ušetrila aj do ďalšieho dielu. Fantasy prvky mi taktiež sadli. A najviac sa mi páčilo, že všetko toto dokázala autorka tak dobre a prirodzene prepojiť, že som jej verila každú jednu stránku. Celkovo to bol pre mňa skvelý príbeh a nesmierne som si ho užila. Určite túto knihu odporúčam, aj keď sa treba pripraviť na občasné nechutnosti, ktoré sa v príbehu vyskytli. Nesmierne sa teším na druhý diel a dúfam, že bude čoskoro!

Jedna z najlepších (Martina Fraňová, 13.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade musím spomenúť, že toto som absolútne nečakala. Naozaj. Netušila som, že Bardugo je schopná napísať niečo také temné, depresívne, nechutné a strašidelné...ale aj niečo absolútne skvelé (v tomto bode som s ňou ale počítala). Kniha ma síce nechytila od samotného začiatku (konkrétne do 1/4 som na ňu nemala žiadny názor a stále som netušila, o čo tam vôbec ide), ale potom sa to rozbehlo a ja som len prevracala stránky, nebola som schopná odhadnúť, kam sa príbeh posunie a zrazu bol koniec. Haló, kde je druhá časť? Čo sa týka postáv, máme tu naozaj skvelo napísané charaktery, ktoré sa do príbehu maximálne hodili. Hlavná postava Alex, dievčina, ktorá vidí “duchov”, bola jedna veľká badass hrdinka. Nebola milá a ani priateľská, myslela na seba, nerobilo jej problém pobiť sa a dávať si servítku pred ústa? Vulgarizmy a sarkazmus boli jej osobní kamaráti, ktorí sa do príbehu hodili a nepôsobili silene. Nebola mi sympatická, ale zároveň ma veľmi fascinovala a totálne som ju žrala. A tiež jej mentora Darlingtona (ktorého som stále čítala ako Darkling), ktorý bol presným opakom samotnej Alex. Prostredie Yale-u (predstavte si Rory z Gilmoriek prevádzať nejaký temný rituál ), okultizmus, školské spolky a temná, takmer veľmi reálna temná mágia, boli niečo, s čím som sa nikdy nestretla, ale po Deviatom spolku mám pred týmto všetkým rešpekt. Autorka nám ukázala rôzne nechutnosti, detailné opisy mŕtvol a rôznych rituálov, ktoré pravdepodobne nie sú pre každého. Čítala som rôzne názory na túto knihu a som veľmi rada, že patrím do skupiny: ROZHODNE SI DEVIATY SPOLOK PREČÍTAJTE.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x