bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratený receptár a láska, ktorá neumrela

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:00

Lepšia cena: 10,07 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,31 € (vrátane DPH)
Bežná cena:11,99 €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratený receptár a láska, ktorá neumrela

Henri, charizmatický majiteľ reštaurácie, bol odjakživa proti tomu, aby sa jeho syn Julien stal kuchárom. Keď upadne do kómy, Juliena posadne jediný cieľ: nájsť zápisník, kde boli zapísané otcove recepty. Julien postupne odkryje niekoľko tajomstiev a konečne pochopí, prečo Henri nechal svoju ženu odísť.
Jacky Durand vo svojom románe predstavuje veľkolepý portrét muža, pre ktorého je varenie viac ako len práca: je to dennodenná radosť z možnosti podeliť sa o svoj výtvor, umenie prekonať i nemožné.

Detaily o knihe

Názov: Stratený receptár a láska, ktorá neumrela

Originálny názov: Le cahier de recettes

Objednávací kód NA632502

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pri tejto vyhladnete (Martina Fraňová, 17.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na pohľad útla kniha, ktorá očarí vaše zmysly nádherným prevedením a ešte viac samotným príbehom. Toto je Stratený receptár a láska, ktorá neumrela. Kniha opisujúca zložitý vzťah medzi rodičom a dieťaťom. Henri bol povolaním kuchár. Autor krásne opísal jeho vzťah k vareniu, prípravu jedál, pri ktorých som bola stále hladná (tie palacinky by som si extrémne dala). Kuchyňa bola jeho posvätným miestom, kde mohol robiť ľuďom radosť, pripravovať jedlá a a živiť sa tým, čo ho napĺňalo. Mal svoje zásady a presvedčenia, ktoré uplatňoval nielen pri varení , ale aj pri výchove svojho syna Juliena. Práve Julien bol naším rozprávačom, ktorý opisoval jeho detstvo, komplikovaný vzťah s otcom a tiež rovnakú vášeň pre varenie. Čo ma hneď prekvapilo bolo, že hlavný rozprávač -Julien, rozpráva svoj príbeh, spomienky a myšlienky práve Henrimu, ktorý leží v kóme v nemocnici. Celé to hneď nabralo osobnejší nádych - intímna spoveď otcovi, ktorý sa tieto tajomstvá mysle už pravdepodobne nikdy nedozvie. Ísť si niekedy za svojím snom je ťažké a hlavne, ak nemáte podporu od svojich blízkych. V tomto prípade sme sledovali Juliena a Henriho - obe strany jednej mince, ako sa škriepia nad Julienovou budúcnosťou. Rodičia si vždy želajú, aby sa ich deti mali lepšie a bolo to aj v tomto prípade. Páči sa mi, ako autor popísal každého jedného, ich vzťah a Julienov pohľad na otca. Všetko to vyznelo ako spoveď samotného autora, čo príbehu dodalo lepšiu autentickosť. Jediné mínus bolo, že aj napriek týmto dôvodom, mi samotné postavy neprirárstli až tak k srdcu, a preto som sa do príbehu až tak nevžila... Nádherná obálka, dojímavý príbeh a veľa jedla. Asi takto by som najlepšie vystihla Stratený receptár. Ak máte chuť na krátky, svižný, ale zároveň veľmi zaujímavý príbeh, rozhodne po knihe siahnite. Skrývajú sa v ňom naozaj pekné myšlienky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x