bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kto seje vietor

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Sebastian Bergman: Policajný psychológ
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:360
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kto seje vietor

Viac o tejto knihe aj v podcaste Knižný kompas. Vypočujte si rozhovor:

ALFRÉD SWAN číta z knihy KTO SEJE VIETOR:

Vanja Lithnerová a jej kolegovia z kriminálky sa ocitnú pod obrovským tlakom. Musia dolapiť ostreľovača, ktorý v priebehu niekoľ kých dní zavraždil v Karlshamne tri osoby. Nemajú však najmenšiu stopu ani svedkov a medzi obeťami nejestvuje očividné spojenie. Ďalšou obeťou môže byť ktokoľvek.

Policajný psychológ Sebastian Bergman sa zmenil, odkedy sa stal starým otcom. Spomalil, dokonca pracuje na polovičný úväzok ako psychológ a terapeut. Jedného dňa ho však kontaktuje istý Austrálčan, ktorý sa ako preživší cunami potrebuje vyrovnať s traumou. Práve počas tejto prírodnej katastrofy stratil ženu a dieťa aj Sebastian. Jeho pokojný život sa tak opäť obráti hore nohami.
Od vraždy v Uppsale prešli tri roky a Vanjinho kolegu Billyho stále prenasledujú temné chúťky. Onedlho bude otcom, preto dospeje k rozhodnutiu – už nikdy viac. Minulosť mu však nedá pokoj a je otázne, ako ďaleko je ochotný zájsť, aby ho neodhalili.

Zo švédskeho originálu Som man sar (Norstedts, Stockholm 2021) preložila Lenka Kočišová a Zuzana Inczingerová.

Detaily o knihe

Názov: Kto seje vietor

Originálny názov: Som Man Sar

Objednávací kód NA205204

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kto seje vietor (Tomáš Senaj, 22.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najnovší príbeh z pera slávnej švédskej dvojice v ničom nezaostáva za predchádzajúcimi časťami a opäť prináša čitateľom pravú atmosféru mrazivého severského krimi. Tak ako je to u tejto autorskej dvojice zvykom aj v 7. časti série o psychológovi Sebastianovi Bergmanovi ponúkajú autori zaujímavú zmes profesionálnych a osobných peripetií hlavných postáv namiešanú v tom správnom pomere. Detektívna rovina príbehu je tvorená dvomi dejovými líniami, ktoré sa navzájom prelínajú. Prvá časť príbehu má rýchly spád, napätie sa neustále stupňuje a Vanjin tím sa musí vysporiadať s veľkým tlakom verejnosti a nadriadených, aby čo najskôr ukončili vraždenie v Karlshamne a dolapili páchateľa. Keď však prípad pomerne skoro vyriešia, ocitnú sa pred ďalšou, ešte väčšou výzvou, ktorá im dá poriadne zabrať. Paralelne s detektívnou rovinou príbehu sa vyvíja aj tá psychologická a osobná. Zdrojom problémov však v tomto prípade prekvapivo nie je Sebastian Bergman. Od poslednej časti ubehli tri roky, počas ktorých sa Sebastian umúdril a upokojil, vedie pokojný rodinný život a svoj voľný čas venuje vnučke Amande. Opäť vykonáva terapeutickú prax a práve tam dochádza k najväčšiemu prekvapeniu nielen tejto časti ale celej knižnej série. Sebastian to ešte netuší, ale jeho nový pacient Tim mu zmení život. Vlastne už mu ho zmenil, ale zatiaľ o tom vie len on sám. Práve táto postava je dôvodom, prečo sa už teraz neviem dočkať pokračovania príbehu. Na tom už autori od augusta usilovne pracujú, pričom práve ôsmy diel má byť veľkolepým ukončením celej série. Aj vás zaujíma, kto je Tim a čím je taký výnimočný? Žeby to bol ďalší bláznivý sériový vrah? Ak to chcete zistiť, odporúčam vám prečítať si tento strhujúci príbeh a ideálne celú knižnú sériu pekne od začiatku. Ak máte radi detektívne príbehy plné neočakávaných zvratov a napätia, určite nebudete ľutovať.

Kto seje vietor (Petra, 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Parádna časť a vlastne celá séria je perfektná.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vanja sa chystala zavolať Sebastianovi.
Nahovárala si, že je to v poriadku. Pozhovárajú sa o prípade, Sebastian jej porozpráva o ostreľovačoch, prezradí im, po akom type človeka pátrajú. Nikdy by ho nepožiadala, aby sa aktívne zapojil do vyšetrovania, nikdy by ho nepozvala do Karlshamnu. Billy sa s ním veľmi nemusel. Sebastian bol naozaj schopný, vedel toho veľa o najtemnejších stránkach ľudskej mysle, ale zároveň bol aj bastard a beznádejný prípad.
Vedel, že Billy zabil mačku. Že ju uškrtil. V deň svojej svadby.
V nasledujúcich mesiacoch sa ocitol pod jeho drobnohľadom. Zaujímal sa, ako sa má, sprvu len naznačoval, no neskôr sa ho otvorene spýtal, či nepotrebuje odbornú pomoc. Dokonca mu ponúkol svoje služby. O tom, čo vedel, však nepovedal ani Torkelovi, ani ostatným členom tímu. A potom sa to začalo stupňovať. Billy mu celý čas tvrdil, že nemá nijaký problém, žiadne potreby či pudy, ktoré by nemal pod kontrolou. Sebastian sa nemusel znepokojovať.
Nešlo však len o tú mačku. Bolo toho viac.
Sebastian toho vedel veľa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x