bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča na útese

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 12,29 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 6,61 € (zľava 35%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 15,88 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča na útese

Tajomstvo ukryté v kôpke zažltnutých listov a v starom kufri na povale.

Mladá sochárka Grania Ryanová žije v New Yorku v harmonickom vzťahu s priateľom Mattom až do chvíle, keď príde o dieťa a ich spolužitie sa ocitne v kríze. V panike odchádza k rodičom do Írska a pokúša sa usporiadať si myšlienky a city. Na dlhých prechádzkach po pobreží stretne neznáme dievčatko – bosé a iba v nočnej košieľke stojí nebezpečne blízko okraja útesu. Plná obáv sa ujme malej Aurory, a keď sa zaujíma o osud tohto dievčatka, matka ju nástojčivo varuje, aby si s tou rodinou nič nezačínala, lebo jej to prinesie len nešťastie. Graniu však k Aurore priťahuje mocné puto, najmä keď sa dozvie, že jej matka tragicky zahynula.

Nevyriešený vzťah s Mattom zatieni Graniino stretnutie s Auroriným príťažlivým otcom Alexandrom. Požiada ju, aby počas jeho neprítomnosti robila jeho dcére guvernantku. Grania netuší, aké ďalekosiahle dôsledky to všetko bude mať na ich osudovo prepojené rodiny a ako to ovplyvní jej ďalší život.

Príjemne „klasická“ romanca Dievča na útese zachytáva pohnutý život troch generácií dvoch Írskych rodín, chudobnej a bohatej, zvlášť osudy niektorých členov, ktoré akoby nevdojak kopírovali osudy svojich predkov. Odohráva sa v krásnych panských sídlach v Londýne a Corku, na nádhernom írskom vidieku a v hektickom New Yorku. Do životov jej hrdinov zasiahne vojna, smrť, tajomstvá, rodinné drámy, šťastné aj nenaplnené lásky, a všetkému dominuje dojímavá túžba osirelého dievčatka po matke, úplnej rodine a kariére baletky.

Detaily o knihe

Názov: Dievča na útese

Originálny názov: The Girl on the Cliff

Objednávací kód NADBK87062

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Riley nikdy nesklame (Lea, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi som si oblubila spisovatelku Lucindu Riley vdaka jej serii Sedem sestier a bola som zvedava aj na jej predosle knihy. (prve vydanie knihy je z roku 2011). Nesklamala ma. Prave naopak. Mam velmi rada jej styl pisania a prienik medzi sucastnostou a minulostou. V pribehu sa stretavame so socharkou Graniou a malym dievčatkom Aurorou, ktore sa prvy krat stretnu v Irskom Corku pri utese. Postupne spoznavame nielen ich ale aj ich rodiny, ktore su dlhe roky spolu poprepletane. Ocitneme sa v Londýne v obdobi prvej svetovej vojny az po zacatie druhej, v Corku v roznych obdobiach i v New Yorku. Rozhodne odporucam precitat. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x