bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Noe

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:448
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:57

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Noe

Nevie, ako sa volá. Netuší, odkiaľ pochádza. Nedokáže si spomenúť, ako sa ocitol v Berlíne a prečo žije ako bezdomovec v slepom tuneli metra desať metrov pod zemou. Nevie, prečo má na pleci čerstvú ranu po guľke. Vie len to, že ho niekto chcel zabiť a určite sa o to pokúsi znova. Kumpáni z ulice ho volajú Noe, pretože toto meno má vytetované na dlani pravej ruky.

Kam má ísť? S kým sa môže o tom porozprávať? Uteká pred niečím, alebo ho prenasledujú zlé sily, ako sa mu snaží nahovoriť jeho kamarát zo skrýše Oscar? Hrozí mu nebezpečenstvo, ak pôjde do nemocnice alebo sa obráti na políciu? Imaginárna hrozba je možno len jednou z mnohých konšpiratívnych teórií víriacich v hlave pomäteného Oscara, o ktorom vie Noe práve tak málo ako o sebe.

Pátranie po vlastnej identite sa mení pre Noema na nočnú moru. Kúsok po kúsku sa dozvedá o svojej úlohe v desivom globálnom sprisahaní, ktoré si už vyžiadalo desaťtisíce obetí a ohrozuje celé ľudstvo... Spomenie si na súvislosti a dokáže zatiahnuť záchrannú brzdu, skôr ako bude neskoro?

Téma pandémie je dnes nanajvýš aktuálna. Sebastian Fitzek napísal tento triler už v roku 2013 a s obdivuhodnou jasnozrivosťou zachytil situácie, ktoré sa až hrozivo pripomína tú dnešnú.
Je šokujúce čítať tento román v roku 2021, keď celý svet zachvátila pandémia známa ako COVID-19. V jej pozadí bujnejú mnohé konšpiračné teórie podobné tej, ktorú v trileri rozvíja skvelý fabulátor Sebastian Fitzek, ale v reálnom svete, našťastie, zostávajú len v rovine fikcie.

Detaily o knihe

Názov: Noe

Objednávací kód NA632497

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá kniha (Kristína Danišová, 6.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Chvalabohu, že konšpirátori a odmietači vakcín nečítali toto. Myslím, že súčasná pandémia by prebiehala ešte horšie. Moc majú tí, ktorí držia ľudí v nevedomosti a klamstvách. Politická hra, strach, klamstvá a odpoveď napísaná na ruke. Originálnym hlavným hrdinom bol bezdomovec, ktorý si nepamätal svoju minulosť a mal rad psíkov - nemusíte dvakrát hádať, aby ste uhádli, čím si ma dostal. Chaos informácií, ktoré boli nepresné a často neúplne, panika ľudí a zabijaci za chrbtom. Rozmazané spomienky, smrtiaci vírus a chudoba, ktorá je len o trošku lepšia ako smrť. Sebastian Fitzek má zázračnú vlastnosť a tou je, že ťa hodí do mora pochybností a hoci ťa nechá plávať, nepovie ti, ktorým smerom je breh. Hoci sa nestotožňujem s označením psychotriler pri tejto knihe, nemôžem poprieť, že pandémia manilskej chrípky ma úplne pohltila. Určite môžem odporučiť knihu aj tým, ktorých trilery bežne nelákajú a majú si chuť prečítať o rozhodnutiach ľudí a pandémii skôr, ako prišla zo sveta slov do toho nášho. Akurát pod iným menom.

výborný autor (Laura Löbbová, 26.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Vždy keď mám nejakú knihu od Fitzeka, tak sa teším, lebo viem, že to bude určite skvelé čítanie. Kniha Noe bola však trochu odlišná od autorových ostatných knižiek, ktoré som čítala. Okrem typického psychotrileru, poriadne zamotanej zápletky a komplikovaných postáv, autor vniesol do knihy aj tému ekológie a správania ľudstva. A spravil to veľmi šikovne. Hoci fakty boli často zveličené a vznikla z toho skôr konšpiračná teória, myslím, že mnoho ľudí to prinútilo zamyslieť sa nad spôsobom života, vrátane mňa. Po pár stranách som kontrolovala, či bola kniha naozaj napísaná už v roku 2013, lebo mnoho vecí ohľadom pandémie odohrávajúcej sa v knihe až desivo pripomínalo našu aktuálnu pandemickú situáciu. Asi aj práve preto som bola z knihy mierne vydesená, aj keď som vedela, že to je len fikcia. Dej bol napätý, kapitoly krátke a ako to už býva, autor ma v mnohom poplietol. Avšak nie vo všetkom a z rozuzlenia som nebola až tak prekvapená a šokovaná, ako to už zvykom býva. Síce boli postavy komplikované a v mnohom ma prekvapili, niektoré som už dokázala odhadnúť. Toto ma trošku sklamalo, a snáď to bola len náhoda a nie je to tým, že to bola už moja šiesta kniha od autora. V každom prípade však odporúčam, okrem zážitku z trileru sa človek nad mnohým aj zamyslí.

Recenzia (Timea, 20.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočne ma zarazilo ako je kniha napísaná v roku 2014(asi?) podobná tomu čo sa skutočne deje v rokoch 2020-2022. Smutne a fascinujúce zároveň

Noe (Veronika Špirengová, 18.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ide tu o skvelý príbeh plný akcií, zvratov, prekvapení, intríg, konšpiračných teórií, tajomných spolkov, špiónov a zabijakov. Autor opäť nesklamal a podal veľmi presvedčivo a reálne celý príbeh, postavy sú geniálne prepracované so silnými a slabými stránkami. Tentokrát sa pohral nielen so psychologickou stránkou, povahou človeka, ale zameral sa aj na tú ekologickú, konzumnú, sebeckú a v neposlednom rade ľahko ovplyvniteľnú a pod tlakom spoločnosti, nedostatku informácií a nepresných údajov, "beznázorovú" stránku. Odporúčam, posúďte sami.

v pohode (Jana Kufelová, 5.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha sa mi (asi umýselne) dostala do pozornosti v roku 2021. Príbeh sa mi páčil o to viac, lebo sa na celom svete dialo to, čo sa dialo. Síce koniec bol podľa mňa taký akýsi kostrbatý, no bolo to fajn rýchle čítanie.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x