bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča na útese

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 15,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,25 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,29 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča na útese

Mladá sochárka Grania Ryanová žije v New Yorku v harmonickom vzťahu s priateľom Mattom až do chvíle, keď príde o dieťa a ich spolužitie sa ocitne v kríze. V panike odchádza k rodičom do Írska a pokúša sa usporiadať si myšlienky a city. Na dlhých prechádzkach po pobreží stretne neznáme dievčatko – bosé a iba v nočnej košieľke stojí nebezpečne blízko okraja útesu. Plná obáv sa ujme malej Aurory, a keď sa zaujíma o osud tohto dievčatka, matka ju nástojčivo varuje, aby si s tou rodinou nič nezačínala, lebo jej to prinesie len nešťastie.
Graniu však k Aurore priťahuje mocné puto, najmä keď sa dozvie, že jej matka tragicky zahynula. Nevyriešený vzťah s Mattom zatieni Graniino stretnutie s Auroriným príťažlivým
otcom Alexandrom. Požiada ju, aby počas jeho neprítomnosti robila jeho dcére guvernantku.
Grania netuší, aké ďalekosiahle dôsledky to všetko bude mať na ich osudovo prepojené
rodiny a ako to ovplyvní jej ďalší život.
Príjemne „klasická“ romanca Dievča na útese zachytáva pohnutý život troch generácií
dvoch Írskych rodín, chudobnej a bohatej, zvlášť osudy niektorých členov, ktoré akoby nevdojak kopírovali osudy svojich predkov. Odohráva sa v krásnych panských sídlach v Londýne a Corku, na nádhernom írskom vidieku a v hektickom New Yorku. Do životov jej hrdinov zasiahne vojna, smrť, tajomstvá, rodinné drámy, šťastné aj nenaplnené lásky, a všetkému dominuje dojímavá túžba osirelého dievčatka po matke, úplnej rodine a kariére baletky.

Detaily o knihe

Názov: Dievča na útese

Objednávací kód NA632333

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

obľúbená Lucinda (Laura Löbbová, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetci dobre vieme, že ja som veľmi veľký fanúšik Lucindy Riley a jej knižiek. Preto nemohla chýbať v mojej zbierke ani táto knižka. Trošku som jej síce obávala, lebo nie všetky recenzie boli pozitívne a na začiatku to vyzeralo veľmi predvídateľne, ale mne jednoducho táto autorka naozaj sedí a tak obavy rýchlo zmizli. Ako sme už u autorky zvyknutí, v knihe sa strieda prítomnosť a minulosť, pričom musím povedať, že tá linka z minulosti ma tentokrát bavila o kúsok viac. Prostredie, hlavne Írska, ale aj New Yorku a Londýna bolo vykreslené skvelo, autorka má veľký dar prinútiť čítateľa k tomu, aby sa chcel premiestniť na dané miesta. Takisto postavy boli realistické, niektoré som si obľúbila a fandila im, iné by som najradšej prefackala. Rozhovory medzi postavami vyzerali občas trochu strojene, túto drobnosť som však veľmi rýchlo prehliadla, predsalen je to romantická knižka. Jediné, čo ma na knižke naozaj rozčulovalo bola postava, z ktorej išli informácie ako z chlpatej deky, neviem si predstaviť, že v realite by postava bola rovnaká a zároveň, že by informácie nevyzradil niekto iný. Kniha sa mi čítala naozaj dobre, bola som celý čas napätá, lebo autorka do knihy opäť zasadila pár tajomstiev, ktoré čitateľa nútia čítať ďalej a ďalej. Príbeh je o láske, priateľstve a rôznych životných skúškach, ktoré ľudí postretnú. Nenechá čitateľa chladným, ale rozcíti a stane sa z neho skvelý čitateľský zážitok.

Krásny príbeh z pera Lucindy Rileyovej (Beáta, 15.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
"Teplý čaj a rozhovor vyriešia všetko." Chcela som čítať niečo fakt oddychové, bez nejakých extra emócií, keďže na mňa dosť negatívne vplývajú terajšie udalosti, preto som si vybrala túto knihu. Mám rada štýl písania autorky, tak som išla viac menej na istotu. No ale ...stalo sa vám už, že by ste najradšej prepísali celý príbeh? Ako príbeh fajn, námet skvelý, ale ja by som to rozuzlenie prepísala úplne. Jednoducho som chcela iný koniec. Napriek tomu knihu hodnotím na ⭐⭐⭐⭐ z 5. "Ľudia žijú, akoby boli nesmrteľní, rozhodujú sa, akoby mali žiť naveky, neprijímajú nevyhnutnosť konca, ktorý čaká každého z nás."

Moje poprvé s Lucindou Riley (Michaela Zamari, 3.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Príbeh o dojímavej láske, chudobe a bohatstve, osirelom dievčatku a jeho láske k baletu." Jedna z viet, ktorá upútala moju pozornosť, hoci som od autorky ešte nič nečítala. A možno práve preto, že som nečítala známu sériu Sedem sestier, ktorá si získala mnoho čitateľov vo svete aj u nás, som chcela spoznať medzinárodne uznávanú autorku, ktorá píše rodinné príbehy zo súčasnosti, ale aj historicko-romantické knihy s tajomnou zápletkou. Ešte k tomu Dievča na útese má v sebe všetko z menovaného - rodinné puto, tajomno, pútavé zápletky a prepletené osudy. Musím povedať, že chvíľu mi trvalo začítať sa, ale od 50tej strany až po tú 366tu som knihu celkom žrala. Nežartujem. Myslím, že ide o príbeh, ktorý vám buď nesadne, alebo si ho zamilujeme. Mne sa toto "poprvé" s Lucindou Riley dostalo pod kožu. Príbeh čitateľa prenesie miestami ako Západný Cork (v Írsku), Londýnom v čase vojny, ale aj v súčasnosti, a New Yorkom, aký ho poznáme dnes. To všetko zažívame s osudmi viacerých generácií, ktoré akoby nevdojak kopírovali osudy svojich predkov. Mne sa veľmi páčili prepletené životy postáv, obdivne som v duchu tlieskala autorke (ako čitateľ aj ako autorka), pretože všetky nuansy príbehu famózne vyskladala a rozuzlila, a zamilovala som si nielen malú krásnu mudrlantku Auroru, ale aj Graniu a jej výber životného partnera. Niektoré postavy som neznášala, iné zasa zbožňovala. V príbehu sa prelína minulosť aj súčasťou a záver vás odrovná. Teda, pokiaľ veríte na čarovné momenty, ktoré občas život prináša. Ja verím a poviem to narovinu, na konci som slzila ako pri najdojímavejšom filme. A hltala som tie zvraty a nečakané momenty, z ktorých takmer žiadny som neprekukla vopred. Perfektne vyskladané. Ak máte radi všetky prvky, ktoré som spomenula, tak neváhajte, lebo toto je zážitok. Prirovnala by som ho k HSE od našej Baji Dolce. Ak vás dostal jej príbeh, tento si tiež užijete.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x