bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chata pri jazere

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chata pri jazere

JUDITA HANSMAN číta z knihy CHATA PRI JAZERE:

Miesto, kde má láska druhú šancu

Ubehol rok odvtedy, čo ho držala za ruku a povedala mu posledné zbohom. Od tej chvíle Nadiu ničí žiaľ za zosnulým manželom – spisovateľom Adrianom, ktorý bol jej životnou láskou. Prežíva zo dňa na deň, rozpoltená medzi potrebou zapamätať si každý detail ich spoločného života a snahou na všetko zabudnúť. Takmer nespí, neje a prázdnotu v sebe zapĺňa hektickou prácou. No posledný deň roka preruší jej samotu náhle zaklopanie na dvere. Nečakaný list od milovaného Adriana ju nabáda, aby splnila jeho posledné želanie. S kľúčom od chaty pri jazere sa vydáva na cestu, ktorá ju môže priviesť k novej šanci na šťastie. Ako v príbehu, ktorý pre ňu kedysi napísal sám Adrian.

Z anglického originálu The Cabin preložila Beata Horná.

Detaily o knihe

Názov: Chata pri jazere

Originálny názov: The Cabin

Objednávací kód NA205185

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásnosmutná (Janka G., 15.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tejto knihy som sa trocha obávala, lebo o smrti čítam nerada, no moja zvedavosť napokon zvíťazila. Prvé dve časti knihy boli naozaj dosť smutné, ale aj to ku knihám patrí. Dojímala ma láska medzi oboma manželmi a hlavne viera, že smrťou nič nekončí. V poslednej časti som sa dočkala aj krásneho romantického príbehu, tentoraz už so šťastným koncom. Určite odporúčam prečítať si ju, aj keď témou nepatrí medzi oddychovky.

Krásny emotívny príbeh (Kristína Rydlová, 26.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ach, tento príbeh dal mojim emóciám poriadne zabrať. Už na začiatku som vedela, že má čaká emočná jazda, veď hlavná hrdinka prišla o manžela (čo nie je spoiler, keďže túto skutočnosť sa čitateľ dozvie hneď v anotácii). Myslela som si však, že príbeh sa odohráva až nejakú dobu po jeho odchode, no mýlila som sa, bolo tu popísaných aj niekoľko mesiacov pred jeho smrťou. Som rada, že v príbehu sme mali aj kapitoly z pohľadu Adriana, aspoň sme tak dokázali lepšie pochopiť, čo prežíva a prečo sa rozhodol tak, ako sa rozhodol. Svoju manželku veľmi miloval a svoju lásku jej dával najavo aj po smrti. To, čo pre ňu naplánoval, aby sa ľahšie dokázala vysporiadať s jeho odchodom a nájsť opäť chuť do života, bolo krásne. Veľmi som si ho obľúbila, preto som jeho smrť prežívala dosť intenzívne, pri niektorých scénach som si aj poplakala. Ich láska bola naozaj čistá a úprimná, obaja dokonale poznali toho druhého, preto sa nečudujem, že jeho strata Nadiu tak zobrala. V tomto smere musím vyzdvihnúť jej najlepšiu kamarátku Tess, ktorá bola pre ňu v týchto ťažkých časoch veľkou oporou. Príbeh je rozdelený na tri časti - prvá ukazuje posledné mesiace Adriana pred tým, ako prehral boj s chorobou, druhá prvé týždne a mesiace po jeho smrti, tretia sa odohráva rok od jeho odchodu a autorka v nej popisuje snahu dvoch zlomených ľudí o návrat späť do života, ktorý vôbec nie je jednoduchý. Veľmi dobre ukázala, ako sa v človeku bije túžba pohnúť sa ďalej a zároveň výčitky svedomia, že on si užíva život, zatiaľ čo jeho milovaný už nemôže. Romantická linka bola horkosladká, bolestivá, pomalá, trpezlivá, plná rešpektu a porozumenia. Chata pri jazere je krásny príbeh o veľkej láske, smrti blízkeho človeka, vyrovnaní sa so stratou, návrate do bežného života. Určite vám ho odporúčam, ale pre istotu si pripravte vreckovky.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Otvorím rukopis. Zavriem oči, zhlboka sa nadýchnem, zadržím dych a pomaly vydýchnem. Zopakujem to ešte štyrikrát. Mentálne od seba odoženiem hmlu chemoterapie, odpútam sa od pálenia v mieste vpichu infúzie, neustáleho pípania prístrojov signalizujúcich, že vrecko je prázdne, občasného hlásenia v reproduktoroch, škripotu gumených podrážok na podlahe a šumu tlmených rozhovorov.
Od všetkého vonkajšieho sa odstrihnem a napojím sa na tok vlastných myšlienok.
Je tam, pod povrchom, a vždy tam bol. Ako povedal Louis L´Amour, pokojne môžem sedieť hoci aj uprostred Sunset Boulevardu s písacím strojom na kolenách, no keď sa na ten tok napojím, nebudem vnímať nič okrem slov na stránke.
Lenže s príbehom, na ktorom teraz pracujem, je to zložitejšie. Aby som sa doň pohrúžil, vyžaduje si to viac úsilia, viac relaxačných techník. Musím nájsť tú správnu rovnováhu, napojiť sa na tie správne emócie, ale pritom zostať objektívnym rozprávačom.
Táto kniha je osobná. Viac než hociktorá iná kniha, ktorú som za svoju kariéru napísal. Táto kniha... potrebuje viac zo mňa.
A musím ju napísať správne.
Píšem ju len pre jediného čitateľa. Vlastne pre dvoch. Ale v skutočnosti jen pre jedného. Pre ňu.
Pre moju lásku. Pre moju Nadiu.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x