bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zlaté puto (Posledná hodina 1)

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Posledná hodina (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:528
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zlaté puto (Posledná hodina 1)

Fanúšikovia Tieňosveta, vitajte v eduardovskom Londýne!
James a Lucie Herondaleovci, deti slávnych rodičov Willa a Tessy, odmalička počúvali príbehy o tom, ako dobro porazilo zlo a láska zvíťazila nad všetkým. Idylický svet, v ktorom vyrastali, sa však zmení, keď do Londýna prídu rodiny Blackthornovcov a Carstairsovcov... a s nimi aj neľútostný mor, ktorému sa nedá uniknúť. James Herondale túži po veľkej láske a myslí si, že ju už našiel vďaka krásnej a záhadnej Grace Blackthornovej. Cordelia Carstairsová sa chce stať hrdinkou, zachrániť svoju rodinu a utajiť city k Jamesovi. Keď Tieňolovcov postihne nešťastie, James, Cordelia a ich priatelia sa vrhajú do dobrodružstva, v ktorom odhalia svoje zvláštne temné schopnosti, ale aj krutú cenu za hrdinstvo... a lásku.

Detaily o knihe

Názov: Zlaté puto (Posledná hodina 1)

Objednávací kód NA632278

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Puto (Veronika, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zlaté puto sa odohráva v 19.stor. v Londýne, kde nastupuje nová generácia Tieňolovcov. Áno, milovali sme tú staršiu generáciu a ja vám garantujem, že túto budete milovať tieža možno aj viac. Opäť tu máme veľa postáv, ale tak perfektne charakterovo odlíšené, že v tom zmätok mať nebudete. Autorka sa pohrala s každou jednou postavou, a tak si stačí vybrať len tú svoju naj. Mňa si v knihe získala Cordelia svojou prešperkovanou povahou. Mladí Tieňolovci so sebou, okrem sviežeho nádychu, priniesli veľa napätia, či už medzi postavami, alebo prostredníctvom démonov, čiže o akciu núdza nebude a nuda nehrozí. Nebudú chýbať ani city. Autorka skvelo opisuje vzťahy, ktoré vie čitateľovi priblížiť ako nikto iný. No jednoducho je to Cassandra. Milovníci fantasy, young adult a Tieňolovcov šup šup do čítania Zlatého puta a my ostatní, ktorí ho už bohužiaľ máme za sebou, musíme čakať na pokračovanie, ktorého sa ja osobne už neviem dočkať ako všetkých knižných vychytávok.

Opäť skvelá Clare (Martina Fraňová, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nová kniha od Cassandry Clare nie len krásne vyzerá, ale aj dej bol úžasný. Tentoraz sme sa ocitli v historickom Londýne, kde opäť nastali nejaké problémy, ktoré musel, samozrejme, niekto vyriešiť. Aj keď Clare zas a znova použila svoju schému, ktorú používa v každej knihe (deti zachraňujú svet, rodičia vždy prídu až po záchrane sveta, nešťastná láska...), Zlaté puto som si nesmierne užívala. Na tých historických Tieňolovcoch asi predsa len niečo bude. Všetci milujeme Willa a Tessu (a Jema). Ich generáciu si veľmi dobre pamätáte (ak nie, bude dotlač ľudia) a v Zlatom pute budete milovať ich deti. Vždy si myslím, že už mám svojich favoritov, ale Clare vždy prekvapí. Veľmi sympatickí, do detailov premyslení hlavní hrdinovia, s ktorými som aj ja túžila prebádať londýnske uličky a bohémske podniky (hlavne s Annou). Hlavná zápletka, respektíve zaporáci tejto knihy ma extrémne vytáčali. Najradšej by som tam sama nabehla a niečo im povedala (alebo spravila ). Po celý čas Clare udržala nádych tajomna, ktorý ma nútil čítať ďalej a ďalej. Stále tam zostalo veľa nepovedaného, ale na to si budeme musieť počkať do ďalšej časti. Zlaté puto si nájde v mojom tieňoloveckom srdiečku extra miesto, pretože tejto knihe naozaj nemám, čo vytknúť. Ja čítam Clare už asi 10 rokov a jej knihy stále zbožňujem. Tieňolovci sú láska (a v tejto knihe hlavne James), z ktorej nikdy nevyrastiem.

Úžasné (Nina, 30.1.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Viete čo znamená táto kniha? Že tie úžasné postavy z Pekelných strojov, ktoré boli úplne incredible, mali deti, ktoré sú ešte úžasnejšie. Nová generácia tieňolovcov, ktorú táto kniha zachytáva, je plne bohatá na všetky charaktery a trúfam si povedať, že by si každý z vás našiel v tejto skupinke niekoho „svojho“. Sú rôzne druhy kníh a práve táto si ma získala vzťahmi medzi postavami. Spoločenské pletky, záhady, mágia a akcia sú v tomto príbehu ako dve malé deti, ktoré sa pretekajú. Raz sa vás snaží očariť jedna a potom druhá časť, a postupne to stúpa do emočného víchru. Cassandra Clare je jedna veľká PANI, čo sa týka písania vzťahov a budem si to obhajovať stále dookola. Ani na jednej strane knihy som sa nenudila, popravde, na začiatku som sa musela sústrediť, aby som sa neutopila v tom množstve mien a postáv, ale po čase som to už ani nevnímala. Skalopevní fanúšikovia Cass si prídu na svoje, no čo k tomu povedať objektívne? Možno by ste povedali, že sa jednotlivé postavy na seba už podobajú, že už je to otrepané, keďže je to koľká? Pätnásta kniha zo sveta shadowhunters? Ale však preto to, my milovníci Cassandry, čítame, nechceme z toho sveta odísť – milujeme tie postavy. Ja nie som ešte ani v polovičke prečítaných tieňoloveckých kníh, takže pre mňa je to zatiaľ čerstvé (zatiaľ som čítala len Pekelné stroje, Zlaté puto, Mesto skla a Mesto popola). A táto kniha si ma získala na 100%, trúfam si povedať, že je zatiaľ moja najobľúbenejšia. Keď máte radi už jeden istý vymyslený svet – a zrazu zistíte, že s jeho témou vyjde nová kniha – je to ako keby ste prišli domov po dlhom čase. Ako keby ste si sadli a zabalili sa do deky s horúcim čajom položeným vedľa na stole a s knihou ležiacou v lone.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x