bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Život na našej planéte

Vydavateľ: barecz & conrad books (barecz & conrad books)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:266
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Život na našej planéte

Život na našej planéte je jedinečným svedectvom známeho bojovníka za zelenú planétu a moderátora, 94-ročného Davida Attenborougha. Autor ako tvorca prírodopisných dokumentov precestoval svet a celý svoj život si uvedomoval ako človek ukrajuje z jedinečnej a nedotknutej prírody. David opisuje túto tragédiu dnešných dní a ponúka víziu pre budúcnosť, avšak s jednou podmienkou – ľudstvo musí začať konať ešte dnes. Musíme svetu navrátiť divokú prírodu. Podľa knihy vznikol aj úspešný dokument s rovnakým názvom, ktorý na jeseň uviedol Netflix.
Ľudstvo sa o Zem delí s prírodným svetom, v ktorom sa život vyvíjal miliardy rokov a ktorý dnes predstavuje najpozoruhodnejší životodarný zdroj všetkých čias. Otrasená stabilita našej planéty úzko súvisí s klesajúcou rozmanitosťou živočíšnych a rastlinných druhov. Kľúčom k navráteniu stability je preto obnovenie biodiverzity, ktorej pokles sme ako ľudstvo spôsobili. Musíme svetu navrátiť divokú prírodu.

Mám 94 rokov. Prežil som skutočne neobyčajný život a až teraz si začínam naplno uvedomovať jeho výnimočnosť.

Keď som v mladosti začal cestovať, myslel som si, že sa nachádzam uprostred divokej, človekom nedotknutej prírody, no v skutočnosti to bola len ilúzia. Tragédia dnešných dní – postupné ukrajovanie z podielu divočiny a rozmanitosti druhov – sa už vtedy nepozorovateľným tempom odohrávala všade okolo nás.

Bol som svedkom tohto úbytku. Život na našej planéte je mojím svedectvom a zároveň víziou do budúcnosti. Prináša príbeh o najväčšej chybe ľudstva, a tiež o tom, ako ju môžeme napraviť za predpokladu, že začneme konať ešte dnes.

Máme poslednú šancu na to, aby sme pre nás vytvorili dokonalý domov a obnovili ten úžasný svet, ktorý sme zdedili.

Na uskutočnenie tejto vízie nám postačí vôľa.

Preklad: Eva Adamcseková

Detaily o knihe

Názov: Život na našej planéte

Objednávací kód NA632269

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Zemeguľa (Knihomolka Evka, 9.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vážení a milí priaznivci kvalitných literárnych diel. Ak si túžite aspoň na chvíľu oddýchnuť od beletrie, tak toto je to pravé orechové. Publikácia je totiž vystavaná tak, aby čiteľa neupútala iba cez obrazový materiál, ktorý sa dá poľahky nájsť v každej druhej encyklopédii. Ona sa v prvom rade nesnaží kritizovať, mudrovať alebo nebodaj kategorizovať na zlé a ešte horšie. Iba predkladá subjektívny návod, ako sa dá fungovať na tejto našej fascinujúcej planéte prijateľnejšie, efektívnejšie a koniec koncov dlhšie v zdraví na základe bohatých skúseností tak uznávaného autora. Ten týmto spôsobom neodkrýva len zákulisie začiatkov svojej práce, ale hlavne upozorňuje, lepšie povedané pripomína, kam až môže zájsť už teraz alarmujúci stav problémov, akými sú napríklad nadmerný rybolov, odlesňovanie, klimatické zmeny, uhlíková stopa, vývoz odpadu a aj rodenie čoraz menších ľadových medvieďat, pokiaľ ich vyriešenie necháme na generáciách, ktoré sa s nimi budú pasovať po nás. Okrem toho tiež naozaj jednoducho vysvetľuje opodstatnenie hmyzu a netopierov v prírode, vznik ročných období či proces fotosyntézy. Veľmi zaujímavé čítanie!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x