bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nočný motýľ

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nočný motýľ

ZUZANA JURIGOVÁ KAPRÁLIKOVÁ číta z knihy NOČNÝ MOTÝĽ:

Nevie, čo je to pokojný spánok. Veď stačilo, aby na chvíľu zabudla na svoj údel, a jej život sa obrátil naruby...

Dva roky po nešťastí na školskom výlete je Dora opäť na výslní. Konečne je sama sebou a bolestivé spomienky na strednú školu pomaly blednú. Končí prvý ročník na fakulte žurnalistiky, hlavu má plnú prázdninových plánov, už musí iba spraviť poslednú skúšku a dokončiť článok do univerzitného časopisu. Na všetko je pripravená.

Avšak len do chvíle, keď po neplánovanej nočnej prechádzke natrafí vo svojom byte na nepríjemné prekvapenie.
S pomocou bezstarostného suseda Adriána odkrýva tajomstvá, ktoré poriadne zatrasú jej svetom. Naozaj niekoho vydesil nevinný článok pre školský časopis? Snaží sa ju niekto zmanipulovať alebo jej iba otvoriť oči?

Jedno je isté. Ktosi je presvedčený, že smrť Dorinej spolužiačky nebola nehoda...

Detaily o knihe

Názov: Nočný motýľ

Objednávací kód NA205177

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Paráda! (Monika Kováčová, 17.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento žáner kníh veľmi neobľubujem no táto kniha je naozaj skvelá. Napínavý tajomný príbeh kde nechýba ani romantika. Naozaj som nečakala ako sa dej vyvinie, nevedela som sa odtrhnúť. Čo sa mi veľmi páčilo bolo to, že kniha bola aj poučná. Či už o niektorých miestach Bratislavy alebo o námesačnosti. Toto je prvá kniha, ktorú som od autorky čítala, ale určite nie posledná. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi v knihách záhady či romantiku.

Ďalšia talentovaná slovenská autorka (Kristína Puziová, 4.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Začítanie do tejto knihy ma naplnilo kladnými pocitmi. Hlavná hrdinka Dora je študentkou prvého ročníka žurnalistiky na VŠ. Trpí námesačnostou, čo jej dosť sťažuje život. Pred dvoma rokmi bola so spolužiakmi zo strednej na chate. Jej kamarátka tam zomrela. Dora si preto prešla peklom. Obviňovali ju, že to ona ju zabila… ⠀ Štýl písania autorky mi veľmi sadol. Po troch kapitolách som si objednala jej predchádzajúcu knihu - Miru. ⠀ Dej bol naozaj svižný, veľa sa toho v celom príbehu udialo. Navyše, príbehu nechýba dostatočne množstvo záhad a podivných veci. To mne značne imponovalo. Miestami sa vyskytovali až mysteriózne prvky. ⠀ Dora bola síce silná hrdinka, pretože veľakrát konala na vlastnú päsť, no napriek tomu som k nej bola občas ľútostivá. Sama ale nechcela, aby ju niekto ľutoval len preto, že trpí námesačnosťou… Neskôr si našla aj svojho milého. Žiaľ, nejak som medzi nimi necítila iskrenie a zrazu bum - boli spolu. V tomto smere by som viac pridala, aby sa čitateľ na ich lásku vedel naladiť. V príbehu to bola ale len vedľajšia linka. Naopak, ubrala by som v zbytočných omáčkach, ktoré dej spomaľovali… ⠀ Niektoré kapitoly obsahovali aj náhľad do minulosti. Autorka tým pomaly odhaľovala čo sa udialo na chate. ⠀ Spomenula by som ešte Dorinu spolubývajúcu Ritu, ktorá šila oblečenie a dosť som to v knihe obdivovala. Vyskytovalo sa tu viacero postáv, čo vôbec nebolo na škodu. Podozrievala som ich niekoľko - zbytočne. ⠀ Vôbec som netušila aké bude odhalenie. A myslím si, že sa to ani nedalo odhaliť. Šokovalo ma to a zvýšilo moju pozornosť. Už som len hltavo prehadzovala stranu za stranou, aby som vedela Čo-ako-prečo?…Knihu vám rozhodne odporúčam! ⠀

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Musím ťa požiadať ešte o jednu láskavosť.“ Cítila som sa príšerne, no nemala som na výber. „Potrebujem peniaze na autobus. Všetko ti vrátim, hneď ako sa dostanem domov.“
Adrián si zobral z kuchynskej linky peňaženku. „Mám desať eur a pár drobných.“
„Stačia mi aj tie drobné,“ odvetila som rýchlo. Prinajhoršom sa naspäť prejdem pešo. Vzala som si mince, ešte raz sa mu poďakovala a odišla.
Ešte šťastie, že bol Adrián taký bezprostredný, no aj tak mám dojem, že som si riadne zavarila. Už nikdy nepôjdem spať bez bezpečnostných opatrení.
Môj stav pritom vôbec nie je taký zlý. Námesačnosť sa u mňa prejavuje čoraz menej. A aj keď sa vydám na potulky, väčšinou si vystačím s priestorom svojej izby. Dokopy som sa odtiaľ za celý život dostala iba štyrikrát.
A iba raz to malo katastrofické následky.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x