bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Opposition – Prežijú, len ak ostanú spolu...

Vydavateľ: Zelený kocúr (Vydavateľstvo Zelený Kocúr, s.r.o.)
Edícia:#yaty
Séria:LUX (5.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:320
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:02

Lepšia cena: 11,34 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,61 € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,50 €
Ušetríte: 1,89 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Opposition – Prežijú, len ak ostanú spolu...

Popis
KATY VIE, ŽE SVET SA ZMENIL V TÚ NOC, KEĎ PRIŠLI LUXOVIA.
Nemôže uveriť tomu, že Daemon sa pridal k svojim a prizerá sa, ako sa jeho druh snaží vyhladiť ľudstvo. No hranica medzi dobrom a zlom sa stiera a z lásky sa stala emócia, ktorá ju môže zničiť — aj všetkých ostatných.
DAEMON JE ODHODLANÝ UROBIŤ VŠETKO, ABY ZACHRÁNIL SVOJICH MILOVANÝCH, HOCI BY TO ZNAMENALO ZRADU.
Ak chcú mať šancu na prežitie, nepravdepodobného spojenca musia nájsť aj v nepriateľovi. No onedlho je nemožné rozoznať priateľa od nepriateľa a svet okolo nich sa rúca, môžu prísť o všetko — dokonca aj o to najcennejšie —, aby zachránili svojich priateľov… a celé ľudstvo.
NA ZEMI VYPUKLA VOJNA. A NECH UŽ SA SKONČÍ AKOKOĽVEK, BUDÚCNOSŤ TÝCH, ČO PREŽIJÚ, SA NAVŽDY ZMENÍ.

O autorke
JENNIFER L. ARMENTROUTOVÁ
Jennifer L. Armentrout je podľa New York Times najpredávanejšou autorkou bestsellerov. Žije v Martinsburgu v Západnej Virgínii. Žiadna klebeta, ktorú ste o nej počuli, nie je pravdivá. Ak sa nevenuje písaniu, trávi čas čítaním, cvičením, sledovaním strašidelných zombie filmov, predstiera, že píše a chodí na prechádzky s manželom a teriérom Lokim. O tom, že sa stane spisovateľkou, začala snívať počas hodín algebry, keď väčšinu času strávila písaním poviedok... čo vysvetľuje jej biedne známky z matematiky. Jennifer píše pre mládež paranormálne, vedecko-fantastické a fantasy romantické príbehy zo súčasnosti. Píše aj romány pre dospelých.

Recenzie
„Strhujúci, akčný a podmanivý príbeh, ktorý čitateľ nepustí z rúk, kým ho nedočíta. Kniha Opposition dáva bodku za sériou Lux a ide o veľkolepé aj emotívne čítanie, pri ktorom až do samotného konca neviete, aký osud postretne Katy s Daemonom. Presne také je finále série Lux. Finále, aké si táto séria zaslúži.“
Tomáš Pavlišinovič, whatthomasread.com

„Zabudnete pri nej dýchať.”
Wendy Higginsová, autorka Sweet Evil, bestseller podľa New York Times

Detaily o knihe

Názov: Opposition – Prežijú, len ak ostanú spolu...

Objednávací kód NA632052

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Očakávaný záver (Veronika Posová, 12.10.2022) Odpovedať

priemerná kniha
Posledná kniha zo série nepriniesla nič prevratné a prelomové, kto čítal pozorne všetky predchádzajúce časti určite podobný záver očakával. Riešenie, ktoré na boj hlavné postavy navrhli som predpokladala už v polovici knihy, preto ma nejak extra neprekvapili. Osobne som od záverečného dielu čakala o trošičku viac. Autorke sa však až ku koncu darilo udržať napätie, postavy sa už po štyroch predošlých častiach nemali kam až tak vyvíjať, jedine Dee v návale očarenia dokázala liezť pekne na nervy. Bola to však celkom zaujímavá mimozemská jazda, autorka sériu ukončila práve včas.

Naj séria (Štefánia Setéthová, 12.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tom, čo na Zem prišli Luxovia, sa ku nim pridáva aj slávna trojka. Dee, Dawson a Daemon. Panebože ja som si myslela, že ma porazí. Sánka mi spadla, keď som toto čítala, ako mohol dofrasa Daemon nechať Katy a odísť s Luxami? Okej, patril k nim, ale WTF? Podielať sa na skaze sveta? On? Bol aký bol, ale panebože! V skutočnosti bol taký ťuťmák. Záležalo mu na rodine, na Katy, mal tendenciu ich ochrániť aj pred štekajúcim psom. A on si len tak odíde?... našťastie sa rýchlo všetko vysvetlilo a mne spadol balvan so srdca. Vydýchla som si. Ale nie na dlho. No.. autorka v tejto časti im fakt nedala vydýchnúť. Stále sa niečo dialo. Už keď som si myslela, že konečne si oddýchnu, užijú si pár dní "voľna" prišlo bum... zase taký zvrat, že mi vybilo poistky. Chudáci ja som sa čudovala ako to všetko zvládajú... a ku tomu majú chuť na romantiku. (Drahá Nancy, v tejto časti bolo viac erotiky.....) Celú knihu som zhltla za 2 dni, a keby som nemala iné povinnosti tak ju zožeriem na jedno posedenie. Kniha celá napätia vás bude nútiť čítať ďalej a ďalej... Spolupráca Luxov s Arumami? Ani vo sme by ma to nenapadlo. A to že Dee bude taká mrcha. Asi som zlá, ale fakt som si priala aby zomrela. Aspoň by mali o problem menej.. ale našťastie sa všetko na dobré obrátilo...celý čas som bola napätá, sedela som na ihlách, chcela som vedieť čím skôr, ako sa to skončí. A nesklamal ma ani koniec. Ešte aj pri konci nás autorka držala v napätí a ja som si fakt myslela, že mi vybuchne mozog... také šoky mi robila, ze som mala chuť sa na ňu vykričať, nech sa spamätá... našťastie sa spamätala aj bez môjho kriku.. Chcem viac Daemona, viac Katy. Ešte aj Archera som si obľúbila neskutočne, s Daemonom boli neskutočná dvojka a ako z ničoho nič reagoval na ich myšlienky ma dostávalo, neskutočne ma vedel rozosmiať... Posledné 2 časti boli asi fakt najlepšie, a celú sériu zachránili a som na 100% istá, že to bolo kvôli Daemonovým kapitolám. Keby tak autorka písala celú sériu mala by vyhraté a ja skôr prečítané

Užasná séria (luckylady.stories, 15.1.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
A máme tu záverečnú časť skvelej série LUX, ktorú som si úplne zamilovala, postavy a zažila si rôzne veľa pocitov pri čítaní. Pre mňa bol už tento diel skôr takým nostalgickým zaspomínaním si, čo všetko som prežívala, aké to bolo v začiatkoch, ako krásne sa tá séria vyvíjala, vzťah Daemona a Katy, čo všetko si prežili a pod. Zároveň aj v tejto časti si na rôzne situácie spomínali aj hlavné postavy, takže bolo to veľmi pekné. Zo začiatku sme rovno hodení do akcie, čo sa dalo predpokladať vzhľadom na záver 4. dielu Originu, avšak mala som pocit, že je tam veľa akcie. Nestihla som si veľmi oddýchnuť, ale nevadilo mi to. V tejto časti som si ešte viac obľúbila postavu Luca, ktorý mal veľmi trefné a zábavné poznámky. Bol veľmi vtipný, a na to, že bol prakticky ešte dieťa, tak bol veľmi zaujímavý týpek. Archera som si ešte viac zamilovala a aj v tejto časti nesklamal. No, a čo dodať k Daemonovi. To je proste pán. Ja ho zbožňujem, jeho pohľady a kapitoly boli opäť skvelé. Arogancia, odhodlanosť, sila, láska, vernosť..to všetko ten chlap má a aj tak je proste dokonalý. Musím povedať, že niektoré veci som už v tomto dieli predpokladala, ale vôbec mi to nepokazilo čitateľský zážitok. Romantická linka bola taktiež veľmi pekná, a epilóg bol naozaj nádherný. Musím však povedať, že táto časť bola oproti iným trošku už poslabšia, ak to mám porovnať, ale inak to autorka zase skvele vymyslela, zamotala, ale aj rozmotala. Myslím, že je už najvyšší čas zavŕšiť túto sériu, a keby boli možno dalšie pokračovania, už by to vyústilo do takých rozmerov, že by som ako čitateľka už asi nebola úplne spokojná. Poznáte to, ako ked začne super seriál, prvá, druhá, tretia séria - milujete to, ale ked už príde siedma, ôsma, desiata...tak už pociťujete, že to už pozeráte zo zotrvačnosti. Takže myslím, že týmto zakončením to autorka skvele a práve včas ukončila, a ja vám túto sériu musím jedine odporúčať, pretože mne sa veľmi páčila, veľmi som si s ňou prežila krásne chvíle, a túto sériu si navždy zapamätám. Daemon a Katy mali skvelý príbeh a som veľmi rada, že som si ho prečítala. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x