bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dajte si znak pokoja

Vydavateľ: Enribook (Erika Jarkovská - Enribook)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 8,32 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,51 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,90 €
Ušetríte: 1,39 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dajte si znak pokoja

Román Dajte si znak pokoja približuje príbeh dvoch mladých ľudí, ktorých stretnutie sa udeje na nezvyčajnom mieste. Ich životné osudy sa uberajú rozdielnou a v mnohých smeroch neľahkou cestou. S hlboko ukrytou nádejou a vyhliadkami do neznáma však čakajú na lásku stratenú v spleti
života, o ktorú prišli vlastnou nerozvážnosťou. Podarí sa im napokon nájsť šťastie po boku jeden druhého?
Autor Ján Polomčák vyrozprával príbeh veľmi citlivo a emotívne. Hlavné postavy ONA a ON môžu žiť kdekoľvek vo vašom okolí; ich príbeh môže byť príbehom kohokoľvek z nás.

Detaily o knihe

Názov: Dajte si znak pokoja

Objednávací kód NA632033

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

o knihe (Ema, 10.9.2022) Odpovedať

neoslovila ma
Pri čítaní príbehu som miestami musela dlho rozmýšľať nad tým, ku ktorej postave zaradiť ktorý monológ, keďže na začiatku sa vôbec nespomínajú mená postáv. Keďže hlavná hrdinka bola vychovávaná vo veľmi kresťanskom duchu, nečakala som, že sa danému chlapcovi oddá už po tak krátkom čase (veď o sebe nevedeli absolútne nič a podľa príbehu sa vlastne spolu ani raz reálne nerozprávali, toto bol v podstate ich prvý rozhovor) a na takom mieste, ako bolo spomínané, toto je podľa mňa úplný hrot. Taktiež jeho konanie, vôbec mi nepripadalo, že je to príbeh s náboženskou tematikou. Ona potom na dlhú dobu bez udania dôvodu len tak odíde a hnevá sa neho, lebo jej vraj, ako sa na konci príbehu uvádza, neprezradil, že je o toľko starší ako ona. Nič v zlom, ale tak to snáď už vidím, ako približne je kto starý. Okrem toho, takýto dôvod na to, by od neho odišla po tom, čo s ním intímne žila, je podľa mňa úplne mimo, autor mohol vymyslieť niečo lepšie. Dej s Erikou sa ťahal príliš dlho a taktiež som musela rozmýšľať, čo vlastne patrilo do príbehu knihy, ktorú hrdinka čítala a čo bola skutočnosť.

romantika (Renáta, 4.2.2021) Odpovedať

priemerná kniha
" Ľudia si vyznávajú lásku rôznym spôsobom. Prečo by sme si my nemohli knihou"povie veselo a s úsmevom mi pozrie do tváre. Novinka vydavateľstva Enribook je romantický príbeh Jána a Natálie. Študentka Natália si privyrába v obchode a každú voľnú chvíľu trávi v kostole. Tam spoznáva sympatického, no nesmelého Jána, ktorý jej vstúpi do života. "Pri státí a kľačaní som telo nenápadne nakláňala za ľudí, , aby ma nevidel. Takto som prežila pár nekonečných dní, počas ktorých som zabúdala , kvôli komu chodím do kostola." Dvadsaťročná dievčina spoznáva prvé dotyky lásky, po ktorej jej zostanú kresby a živá pripomienka. Nádejou na úplnú rodinu je podnikateľ Peter a tak sa podvolí naliehaniu matky a súhlasí so svadbou. Ján , nevedomý si svojej atraktivity, zatiaľ priťahuje pozornosť Eriky, ktorá sa rozhodne stoj čo stoj za neho vydať. "Prepáč, ale ja potrebujem čas. Dnes zostanem sám."Odpíše. Nahliadne cez okno, jej auto tam stále stojí. "Pre teba všetko, kocúrik. V nedeľu ma prídeš požiadať o ruku, máš na to týždeň." Auto sa pohne, ulica zostane prázdna. Zaspať sa mu podarí až nadránom. Tak ako iné romantické romány, tak aj kniha Dajte si znak pokoja , sa sústreďuje na citové prežívania postáv a charakter je tak neúplný. Autor podrobne opisuje výzor postáv, takže čitateľky nemusia dávať priestor fantázii. Postava Eriky ma pobavila, postava matky, Natálie a jej sestry konajú a komunikujú dosť protichodne / napr. Natália bez nejakého vážneho dôvodu odíde a neozve sa Jánovi, neskôr mu vyčíta, že ju opustil/ Páči sa mi, že obálka vystihuje obsah príbehu. Páči sa mi aj záver knihy. Aj napriek niektorým nedostatkom, je to milý príbeh, ktorý si môžu prečítať skôr čitateľky, ktoré vyhľadávajú romantické knihy. Tie skôr narodené si zaspomínajú na prvé lásky a mladšie sa môžu stotožniť s hlavnou hrdinkou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x