bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čarodejník, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:592
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:52

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čarodejník, 2. vydanie

Začínajúci právnik v spore so skorumpovanou poisťovňou

Rudy Baylor je študent posledného ročníka práva na univerzite v Memphise. V rámci posledných praktických seminárov navštívi klub, kde sa stretávajú zväčša nesolventní dôchodcovia, aby im spolu s kolegom poskytol bezplatné právne rady. Rudy tam získa prvých dvoch klientov. Jednou z nich je pani Birdie, ktorá potrebuje spísať nový závet. Chce v ňom vydediť svoje deti a vnúčatá a nechať niekoľko miliónov televíznemu kazateľovi. Druhým klientom je rodina Blackovcov. Ich syn trpí na leukémiu a umiera, pretože poisťovňa mu odmieta preplatiť transplantáciu kostnej drene.
Rudy si dôkladne preštuduje materiály a zhromaždí dôkazy o tom, že postup poisťovacej spoločnosti je nezákonný. Tú v súdnom spore zastupuje najväčšie právnické eso Leo Drummond. Začiatočníka Rudyho však nepokladá za vážnejšieho konkurenta a hľadí naňho zvrchu.
Rudy si postupne vytvorí k rodine Blackovcov vzťah, najmä k zomierajúcemu Dannymu. Vidí, že im nejde v prvom rade o peniaze, ale o spravodlivé odsúdenie podvodníckej organizácie. Zaumieni si preto, že spor za každú cenu vyhrá.

Z anglického originálu The Rainmaker (Doubleday, a division of Bantam Doubleday Dell Publishing Group, Inc., New York 1995) preložila Veronika Redererová.

Detaily o knihe

Názov: Čarodejník, 2. vydanie

Originálny názov: The Rainmaker

Objednávací kód NA205160

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Dot zatlačí ohorok v popolníku a nahne sa bližšie. Pery sa jej náhle roztrasú a oči má vlhké. Jemne sa mi dotkne zápästia a bezmocne na mňa pozrie. „Prosím vás, ponáhľajte sa, Rudy. Potrebujeme pomoc. Môj syn zomiera.“
Hľadíme jeden na druhého celú večnosť, až napokon prikývnem a čosi zašomrem. Títo úbožiaci práve zverili do rúk mne, študentovi tretieho ročníka práva na Memphiskej štátnej univerzite, život svojho syna. A poctivo veria, že zoberiem túto kopu špiny, ktorú predo mňa postrčili, dvihnem telefón, zavolám na niekoľko miest, napíšem zopár listov, šup sem a šup tam, pohrozím týmto a pohrozím tamtým, a hotovo! Veľká benefičná padne na kolená a Donnyho Raya zaplaví peniazmi. A ešte čakajú, že to urobím rýchlo.
Vstávajú a nemotorne odstupujú od stola. Som si takmer istý, že niekde v poistnej zmluve je dokonalá malá výnimka, sotva zrozumiteľná a istotne priam nečitateľná, no jednoznačne zakomponovaná do materiálu šikovným právnym remeselníkom, ktorý za to desaťročia inkasuje tučné zálohy.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x