bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Road trip

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:416
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Road trip

Addie a jej sestra vyrážajú na cestu do Škótska, kde sa koná priateľkina svadba. Hudba je prichystaná, sladkosti zbalené, no len čo vyštartujú, niekto do nich zozadu narazí. Ako naschvál za volantom sedí Addin bývalý frajer Dylan, ktorému sa doteraz vyhýbala. Dylan a jeho najlepší kamarát mieria na tú istú svadbu, a keďže je ich auto nepojazdné a verejná doprava nedostupná, Addie nemá na výber a musí ich vziať so sebou. Maličké auto je čoskoro plné nielen batožiny, ale aj tajomstiev, a počas niekoľkohodinovej cesty sa Dylan a Addie nevyhnú spomienkam na svoj zložitý vzťah... Celý čas sa im navyše lepí smola na päty. Stihnú vôbec doraziť na obrad? A čo je dôležitejšie, naozaj sa ich vzťah pred rokmi ocitol na konci cesty?

Z anglického originálu The Road trip (Quercus Editions Lts, London 2021) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Road trip

Originálny názov: The Road Trip

Objednávací kód NA205150

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Autorka nesklamala (Veronika, 24.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bláznivé, letné, oddychové, dôvtipné, neopozerané, zaláskované, zarážajúce, no najmä veľmi príjemné čítanie na voľné dni, pri ktorom sa síce dokážete aj pozastaviť, pretože nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad zdá, ale úsmev bude hrať hlavnú úlohu pri čítaní tak ľahko a vtipne napísanej knihy. Autorka ma nesklamala ani tento raz a ja sa ostávam tešiť na jej ďalšiu tvorbu.

Jedna z najlepších za tento rok (Martina Fraňová, 6.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od tejto knihy som nečakala absolútne nič. A už vôbec nie, že ma bude až tak baviť. Naozaj, síce to bola oddychovka a mala trošku slabší koniec, jej čítanie som si nesmierne užívala a dokonca ju radím medzi tie najlepšie oddychovky za tento rok. Dúfam, že vás kniha Road trip rovnako osloví. Jedna svadba, piati cestujúci, dvaja bývalí partneri a veľa bolesti. Vedeli by ste si predstaviť, že by ste 8 hodín cestovali so svojou (svojím) ex? Pre niekoho je to nepredstaviteľné a rovnako náročné to bolo aj pre naše dve hlavné postavy - Addie a Dylana. Kniha sa striedala z dvoch časových úsekov. Prvý sa zameriaval na aktuálnu linku - piati ľudia sa snažia dostať na svadbu spoločnej známej a druhá linka sa zameriavala na minulosť dvoch postáv zo súčasnej linky (Addie a Dylana). Postupne sa dozvedáme, ako spolu začali chodiť a čo viedlo k ich rozchodu. Toto striedanie liniek ma príjemne prekvapilo a musím uznať, že to veľmi pridalo na atraktivite samotného príbehu. Dej bol tým pádom dynamický, nútil vás čítať rýchlejšie, pretože ste sa jednoducho museli dozvedieť, ako to celé dopadne. Chémia medzi hlavnými postavami bola neskutočná, dokonca aj cez stránky to iskrilo a ich príbeh bol nesmierne zaujímavý. Ak hľadáte na leto oddychové čítanie, ktoré ma hlavu a pätu a nebude to len tak naivný príbeh, Road trip je pre vás ideálny. Oddychovka sa dá napísať kvalitne a dobre a táto kniha je toho dôkazom.

Ako stvorené na leto (Dominik, 23.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Aká vysoká je šanca, že náhodne narazíte do svojho bývalého, ktorý cestuje na rovnakú svadbu ako vy, a následne s ním strávite niekoľkohodinovú cestu autom? Práve tieto nepravdepodobné náhody robia z Road tripu dokonalé a nenáročné čítanie na leto. Postavy sa retrospektívne vracajú do minulosti a približujú tak čitateľom vývoj svojho (napohľad stroskotaného) vzťahu. Treba však povedať, že sa v týchto dvoch časových líniách pomerne jednoducho orientuje. Bonusom je aj veľmi príjemný autorkin štýl, ktorý vás nabáda k tomu, aby ste v čítaní pokračovali. Dôležitý je aj prerod hlavných postáv. Nerozvážni mladíci sa totiž postupne menia na uvedomelých ľudí, ktorí sa poučili z vlastných chýb. Titul Road trip vychádza v slovenčine v dokonalom čase – v období letných svadieb, dovoleniek a dní plných oddychu, ktoré vám tento príbeh bude dozaista spríjemňovať. Síce dielo Beth O'Learyovej neprináša nič nové, je dôkazom toho, že aj jednoduchý príbeh sa dá napísať pútavým štýlom.

Pripravte sa na jazdu! (Kristína Drážovská, 18.7.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Od autorky som čítala Spolubývajúcu a pamätám si, že tá sa mi veľmi páčila *nenápadné odporúčanie. Milá, zábavná… a tak na mňa pôsobila aj táto. Vyzeralo to ako ideálne letné čítanie a napokon aj bolo. Road trip je úsmevný, uletený, ale má aj svoju hlbšiu stránku, v ktorej rieši ľudské problémy, vzťahy a komplikácie s ktorými sa môže stretnúť každý z nás. Hrdinov od začiatku stretávajú nešťastné náhody, vďaka ktorým ich dlho plánovaný výlet vôbec nevyzerá sľubne. Cesta v mini aute s ex priateľom môže byť peklo, ale práve to núti hrdinov zamýšľať sa spätne do minulosti. Kniha je tak aj tvorená. Striedajú sa v nej pohľady z prítomnosti a z minulosti, ktoré nám čitateľom postupne odhaľujú, čo sa medzi nimi stalo a kde nastal konflikt, kvôli ktorému je ich spoločná cesta nepríjemným zážitkom. Čítať však túto knihu ani zďaleka nepríjemné nie je :)! Budete si ju užívať a vychutnávať, no príbeh vám ujde rýchlejšie, než by ste čakali. Za jedno letné popoludnie ju máte celú prečítanú a ľutovať to určite nebudete. A ako bonus k tomu všetkému vám pribudne do knižnice extrémne krásna obálka :)

Skvelé! (Katarína, 30.6.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Road trip je presne tou milou letnou oddychovkou, po ktorej chcete v tieto horúce dni siahnuť. Nechýba jej romantika, vtipné dialógy, veselé trapasy a hlavne situácie, na ktorých sa nedá schuti nezasmiať. Ja som si ju vychutnala v jedno príjemné nedeľné popoludnie pri bazéne, ku ktorému mi, mimochodom, ideálne zapasovala. Bavila som sa nad tou absurditou, ako skončí hlavná hrdinka Addie v jednom aute so svojím bývalým (po naozaj škaredom rozchode), ako sa snažia navzájom ignorovať, no niečo ich k sebe neustále priťahuje, ako sa čoraz častejšie pristihnú pri myšlienke, že by tomu celému ešte nemusel byť definitívny koniec. Ide o typ knihy, kde dokážete uhádnuť rozuzlenie už z obálky, no tá ľahkosť, akou je príbeh napísaný, ten humor, tá všadeprítomná radosť ma držala ako prikovanú a nepustila, až kým som neotočila poslednú stránku. Podobnými knižkami sa plánujem obklopovať celé leto, takže ak máte nejaké typy na takéto milé príbehy, sem s nimi.

Príjemná oddychovka. (@jedna_zenska, 11.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Námet tejto knihy, neplánovaná cesta autom s bývalým, ma hneď zaujal a tešila som sa na tento (predpokladala som) letný pohodový príbeh, no dostala som niečo viac. V knihe sa striedajú časti “teraz”: kde sledujeme prítomnosť, (trochu) bizarnú cestu, ktorá niekedy pôsobí komicky, absurdne, aj dobrodrúžne a časti “vtedy”: čas, kedy sa Addie a Dylan zoznámili, zaľúbili, chodili spolu, a ktorá nám postupne odkrýva podstatu vzťahov medzi postavami. V týchto častiach sa ešte striedajú kapitoly z pohľadu Dylana a Addie, vďaka čomu má príbeh ten správny záber, a taktiež vtipná ľahkosť prítomnosti s ťarchou minulosti vytvára zaujímavý kontrast. Autorka tu nakombinovala vážnejšie námety, ako je napr. toxické priateľstvo, hľadanie seba samého, depresia, rodinné problémy, a dala každej postave osobitý charakter, s jemu vlastnými problémami a cestou k zmene. Aj keď som nie vždy súhlasila s konaním, nie vždy ho chápala, spochybňovala motiváciu či myšlienky postáv, veľmi ma na tom bavil práve ten prerod z “sme mladí, blbí, ovplyvniteľní” na “chytím svoj život poriadne do vlastných rúk, budem sám sebou, budem sa rozhodovať sám za seba”. Určite sa autorke nedá uprieť istá originalita tohto príbehu. Takže, ak máte radi letné oddychové čítanie s pridanou hodnotou, pri ktorom budete odhaľovať nevypovedané tajomstvá minulosti, dostanete aj isté ponaučenie a aj sa zasmejete, siahnite po tejto knižnej novinke stvorenej na čítanie počas slnečných dní a prežite spolu s postavami fakt dusnú atmosféru v rozpálenom aute, v ktorom toho vypláva na povrch naozaj veľa.

Road Trip (Kristína Rydlová, 7.6.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som si prečítala anotáciu tejto knihy (ex, ktorí sú nútení cestovať na svadbu ich kamarátky v jednom aute), myslela som si, že pôjde o vtipnú romantickú oddychovku. Áno, príbeh bol miestami plný bizarných situácií, ktoré dokážu človeku vyčarovať úsmev na tvári (a niekedy sa ani nestíha diviť, čo sa to vlastne deje), no zároveň sa tu riešilo množstvo závažnejších tém - toxické priateľstvo, depresia, duševné zdravie, rodinné problémy, hľadanie seba samého... V príbehu sa striedajú kapitoly z prítomnosti, ktoré sa odohrávajú v podstate v priebehu 2-3 dní a sú skôr humorné; a kapitoly z minulosti, ktoré boli viac emotívnejšej. Dozvedáme sa v nich, ako sa začal letný románik medzí Addie a Dylanom, ako prerástol do vážnejšieho vzťahu a ako zvládali prekážky, ktoré im nastolil bežný život. Málokedy sa mi stáva, že si viac obľúbim ženskú postavu, ale v tomto prípade to tak bolo. Addie mi bola sympatická a niekedy mi bolo veľmi ľúto, čím všetkým si musela prejsť počas vzťahu s Dylanom (niekedy som si aj priala, aby sa naňho vykašľala a našla si niekoho, kto ju dostatočne ocení). Našťastie, mala skvelú sestru, ktorá pre ňu bola veľkou oporou (a ktorá vniesla do príbehu značnú dávku vtipnosti). Už od začiatku bolo zrejmé, že Dylan nie je úplne v poriadku, hoci navonok sa tváril bezstarostne. Jeho veľkým problémom bol aj jeho najlepší kamarát, ktorý s ním poriadne manipuloval a snažil sa zničiť jeho vzťah s Addie. Viackrát som mala chuť naňho zakričať, aby Marcusovi konečne niečo povedal, nenechal ho stále kydať na Addie, stanovil mu určité hranice. Marcus ma od prvej chvíle strašne vytáčal, občas som mala kvôli nemu chuť zahodiť knihu niekam poriadne ďaleko. Kazil mi celkový dojem z príbehu. Stačilo, aby otvoril ústa a ja som hneď chytala nervy. Chápem, že mal určité problémy a nevedel, čo so sebou, ale čo je moc, to je moc. Aspoň na konci si to u mňa málinko vylepšil. Čakala som síce trochu iný príbeh, ale to, čo som dostala nebolo vôbec zlé.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Roztrasenými rukami zovriem volant, zatiahnem ručnú brzdu a dotknem sa spätného zrkadla. Spamätávam sa.
Vidím ho v zrkadle. Bez okuliarov trocha rozmazane. Nemôžem tomu uveriť, ale nepochybne je to on. Je taký známy, až mám chvíľu pocit, že hľadím na svoj vlastný odraz. Srdce mi zrazu búcha, akoby nemalo dosť miesta.
Deb vystúpi. Smetiarske auto pred nami odíde a v jeho predných svetlách sa mihne chvost líšky, kvôli ktorej brzdilo. Líška si vykračuje po chodníku. Pomaly mi dochádza, čo sa stalo: smetiarske auto zastalo kvôli líške, ja som zastala kvôli smetiarskemu autu a Dylan za mnou nezastal vôbec. A potom – tresk.
Znova pozriem na Dylana v spätnom zrkadle. Ešte vždy na mňa hľadí. Všetko sa spomalí, utíchne a vybledne, akoby niekto stíšil celý svet.
Dylana som nevidela dvadsať mesiacov.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x