bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strach múdreho muža

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:856
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:02

Lepšia cena: 24,28 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 24,85 € (vrátane DPH)
Bežná cena:28,90 €
Ušetríte: 4,05 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 16,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strach múdreho muža

"Volám sa Kvothe. Oslobodil som princezné od spiacich hlinených kráľov. Do tla som vypálil mesto Trebon. Strávil som noc s Felurian a neprišiel som o život ani o zdravý rozum. Keď ma vylúčili z univerzity, nemal som ani toľko rokov, v koľkých tam väčšinu študentov prijmú. Len vo svetle mesiaca som vstúpil na cesty, o ktorých sa iní báli rozprávať aj za bieleho dňa. Hovoril som s bohmi, miloval ženy a skladal piesne, pri ktorých trubadúri plakali.
Možno ste o mne už počuli."

Takto sa začína príbeh, ktorý nemá v žánri fantasy literatúry obdobu. V druhom dieli trilógie rozprávanie neobyčajného chlapca, ktorý hľadá vietor a je na najlepšej ceste stať sa legendou, pokračuje.
V hostinci Míľnik sa začína nový deň a Kvothe diktuje Kronikárovi pokračovanie svojho príbehu. Aj v ďalšom semestri musí čeliť nepriateľom z radov študentov i profesorov a tvrdo bojuje o každú mincu, aby sa udržal na univerzite. Po nevydarenom pokuse o záchranu prsteňa z rúk zlodeja a úhlavného nepriateľa Ambrosa zápasí o holý život. K tomu sa pridáva obvinenie na súde, po ktorom sa Kvothe rozhodne na niekoľko mesiacov opustiť univerzitu, kým utíchne rozruch. Vydáva sa do ďalekého Severenu, kde vstupuje do služieb vplyvného maera Alverona. Dostáva za úlohu zlikvidovať banditov rabujúcich výbercov daní na kráľovských cestách. Výprava sa nečakane zvrtne, Kvothe sa dostáva do ríše víl a neskôr do Ademu, krajiny obývanej zvláštnym a životaschopným národom. Chlapec sa učí novým schopnostiam a pritom neustále pátra po tajomných Chandriáncoch, vrahoch svojej rodiny.

V knihe Strach múdreho muža podniká Kvote prvé kroky na ceste hrdinu a zisťuje na vlastnej koži, aké je to ťažké, keď sa človek stane legendou ešte za svojho života.

Detaily o knihe

Názov: Strach múdreho muža

Objednávací kód NA631465

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Opäť úžasná (Martina Fraňová, 14.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kde začať. Už Meno Vetra ma chytilo za srdce. A Strach múdreho muža túto lásku ešte len prehĺbil. Dostala som všetko, čo som od knihy očakávala a možno ešte viac. Na to, že má kniha okolo 850 strán, sa čítala ľahko a veľmi rýchlo. Ak máte radi fantasy, určite siahnite po tejto sérii. Okrem napínavého príbehu plného fantázie, čarov a prešibanosti, kniha v sebe ukrýva veľa filozofie a krásnych myšlienok, ktoré väčšinou v tomto žánri nenájdete. Niekto sa hrubých kníh bojí, ale ja ich zbožňujem. Autor má veľa času na rozuzlenie, ide pekne pomaličky a základom je obrovské množstvo detailov, ktoré sa spoja do niečoho geniálneho. A presne tohto som sa dočkala v Strachu múdreho muža. Kniha začala presne tam, kde skončila prvá časť, žiadny začiatok, žiadne zbytočnosti, autor nás rovno hodil do rozbúrenej rieky. Kvothe povystrájal zase veľa bláznovstiev, je to postava, ktorú si jednoducho zamilujete. Je múdry, vtipný, ale nie dokonalý. Aj taký hrdina, akým je on, sa musí mýliť, aby sa stal tým, kým má. Táto časť bola skôr o jeho cestách, o túžbe po informáciách a o skúmaní nových kultúr. Naozaj som zvedavá, kam nás tento červenovlasý mysterik zavedie. Mne už len zostáva čakať na tretiu časť, ktorá dúfam, príde už čoskoro.

Kvothe je láska (Lenny, 21.2.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri prvom čítaní som si s touto knihou veľmi nerozumela, ale na druhé čítanie je z toho láska. Skutočne, som nesmierne rada, že som tejto sérii dala druhú šancu a vôbec to neľutujem, aj keď samotná kniha je hrubá ako tehla. Možno aj vďaka tomu by len príbeh obsiahnutý v druhom diely Kroniky kráľovraha vystačil na celú sériu. Rozhodne som nemala šancu začať sa nudiť. Hoci príbeh plynie pomerne pomaly, nikam sa neponáhľa a venuje sa maličkostiam, vždy sa v Kvotheho živote niečo deje. A nikdy to nie je nuda. Každé jeho dobrodružstvo, či už malé alebo veľké je zážitkom pre čitateľa a plynule prechádza medzi štúdiom, prácou, cestovaním, skrytou láskou a zákernosťou. Ako mi v minulosti Kvothe a najmä Denna liezli na nervy, teraz som im prišla na chuť a prežívala som každý deň s nimi. Vôbec ma neodradilo to, že som príbeh už čítala, hoci odvtedy už stihli ubehnúť dva roky. Cítila som sa, akoby som knihu čítala prvýkrát. Tentokrát knihu zaraďujem medzi moje obľúbené, zároveň najhrubšie knihy, aké som kedy čítala. Trochu ma mrzí, že zrejme sa tak skoro nedočkáme tretej časti Kvotheho dobrodružstiev, pretože doposiaľ nevyšli ani v originály, nieto ešte v slovenskom preklade. Na záver moje obrovské ďakujem patrí vydavateľstvu Aktuell, ktoré mi knihu zaslalo a teším na ďalšiu úžasnú spoluprácu a veľa výborných kníh.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x