bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jedovatým perom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:280
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jedovatým perom

Tri úspešné blogerky a influencerky si vybudovali kariéru tak, že každý deň zavesili na internet perfektne upravené obrázky a články o svojich zdanlivo bezproblémových životoch. Počas odovzdávania ceny Blogerka roka niekto uverejnil tri príspevky plné žlče. Texty naznačujú, že každá z blogeriek skrýva temné tajomstvo, ktoré ju, ak sa dostane na verejnosť, môže stáť kariéru.

Trojica blogeriek spočiatku nenávistné klebety a špekulácie ignoruje, no online šikana, neúprosné, štipľavé komentáre a vyhrážky v novom blogu s názvom Jedovatým perom sa stupňujú. Miška, Karla a Dušana sa spoja, aby vypátrali, kto stojí za blogom plným nenávisti. Nie je však už neskoro? Napätie sa zvyšuje a dramaticky ovplyvňuje aj súkromný život mladých žien. Podarí sa blogerkám odvrátiť hrozbu, alebo sa nebezpečné tajomstvá ocitnú na internete a ich starostlivo vykreslené životy sa rozpadnú ako domček z karát?

Detaily o knihe

Názov: Jedovatým perom

Objednávací kód NA205125

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príbeh zo sveta blogerov (Kristy.Books, 21.8.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Autorka si pre svoju novinku vybrala pomerne aktuálnu tému. Blogovanie je fenomén, ktorý v súčasnosti hýbe celým svetom. Na internete väčšinou vidíme len „highlighty“ zo života blogerov, ktoré často prikrášľujú realitu. Vďaka tejto knihe sme mali možnosť nahliadnuť do zákulisia a uvedomiť si, že život blogerov a influencerov nie je vždy dokonalý a že aj oni majú svoje starosti, trápenia a tajomstvá. Autorka toto prostredie opísala naozaj autenticky, čo je veľké plus celého príbehu. Ukázala, že blogovanie nie je také jednoduché, ako si môžu niektorí ľudia myslieť – je potrebné tvoriť zaujímavý obsah, vyšperkovať ho do dokonalosti, udržiavať si aktivitu, prichádzať s novými nápadmi, vyčnievať nad konkurenciou. Zároveň však poukázala aj na odvrátenú stránku – stratu súkromia, kritiku, nenávisť, závisť, nezdravé súperenie. Vďaka tomu, že už mám nejaký čas svoj bookstagram, som sa vedela do niektorých situácií lepšie vžiť a niektoré veci lepšie pochopiť (okrem knižnej komunity totiž nesledujem žiadnych iných blogerov, influencerov, youtuberov či tiktokerov). Na druhú stranu som si uvedomila, že by som sa blogovaním nechcela živiť, úplne mi stačí ako hobby. Príbeh je od začiatku do konca plný zápletiek, stále sa niečo deje, odhaľujú sa tajomstvá a zároveň pribúdajú ďalšie. Striedajú sa tu pohľady všetkých hrdiniek, teda zároveň sledujeme tri rozdielne životné príbehy. Riešia problémy s láskou, komplikované rodinné vzťahy, psychické a zdravotné ťažkosti. Priznám sa, že som netušila, kto je tou „neznámou osobou“, ktorá sa rozhodla vytiahnuť na verejnosti všetky špinavosti zo života blogeriek, ani aká bola jej motivácia. V podstate do úplného konca nás autorka držala v napätí, čo ma vlastne nútilo otáčať jednu stránku za druhou, lebo som bola zvedavá, ako sa na koniec všetko vyrieši. Autorka má príjemný štýl, vďaka čomu sa mi jej kniha dobre čítala. Čo sa týka rozuzlenia, všetko bolo zaujímavo poprepletané a autorka to mala dobre premyslené. V závere sa však stala jedna vec, ktorú by som tam ja osobne nedávala, prípadne to riešila inak. Prišlo mi to už trochu prehnané. To je asi moja najväčšia výtka k celému príbehu. Inak som bola v podstate spokojná, viem si predstaviť, že na motívy knihy by bol natočený aj seriál. Chválim aj knižnú obálku, tá sa naozaj vydarila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Na displeji sa objavila stránka s bielym pozadím a s čiernym perom, ktorému zo špičky kvapkal krvavočervený atrament. Hlavička blogu Jedovatým perom bola napísaná rovnako výraznou červenou farbou. Okrem nej tam nebolo nič iné, žiaden odkaz na sociálne siete, kontakt, copyright alebo meno webmastera. Miška posúvala prstom stránku a pozerala na nenávisťou kypiace články. Oči jej skákali zo slova na slovo – myšacom kožúšku, vypchávať si podprsenku, príroda pridala na nose –, keď si všimla čosi, čo takmer prehliadla. Zdesene čítala vetu, ktorá sa na Pikoškách neobjavila.
Toto je len začiatok. Viem všetko a čoskoro to budete vedieť aj vy!
Zdalo sa, že blog Jedovatým perom sa silou-mocou chce stať novou virálnou senzáciou a tomu, kto za ním stojí, nezáleží na tom, koľko nepriateľov si narobí. Práve naopak!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x