bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dievča v hmle

Vydavateľ: Marenčin PT (Marenčin PT, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:304
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dievča v hmle

V skorých ranných hodinách je kapitán Dávid Meizner privolaný na miesto činu. Obeť nájdená v chatovej oblasti neďaleko Košíc bola brutálnym spôsobom dobitá, znásilnená a uškrtená. Stopy privedú Dávida a jeho kolegyňu Emu do malej dediny pod Tatrami, kde sa mladá žena narodila. Prečo obeť pred rokmi odišla do hlavného mesta a čo ju prinútilo vrátiť sa na východ Slovenska? Aby vyšetrovatelia zistili identitu páchateľa, musia rozmotať pavučinu tajomstiev ukrytú v minulosti. Pátranie po vrahovi však komplikuje nielen nový nadriadený, ale aj Dávidova povaha. Je to svojrázny detektív, nevrlý a nepríjemný, večný sukničkár, ktorý ľudí nemá príliš v láske. Teda až na jednu výnimku...

Detaily o knihe

Názov: Dievča v hmle

Objednávací kód NA630997

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

výborný debut (Klaudia Čechová, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Debut a hneď triler. A aký parádny triler! Ja tento žáner môžem, takže som mala vysoké očakávania musím povedať kniha ma dostala. Štýlom písania, autorkiným humorom ale hlavne tou zápletkou! Napriek tomu že tento žáner obľubujem a už mam nejakú tú knihu prečítanú, páchateľa som neodhadla správne... Autorka nám ponúkla príbeh Hany ktorú nájdu zavraždenú dvaja mladíci na ktorých ako prvých padne obvinenie.. Sú v tom mladíci naozaj nevinne alebo vedia niečo viac? Na prípad sú zavolaní vyšetrovatelia Dávid a Ema - ktorí si vás bezpodmienečne získajú. Dávid svojím humorom, sexepílom a inštinktom i keď niekedy by si zaslúžil poriadne po hube :D Ema zase svojou nevinnosťou, dobrotou a narozdiel od kolegu riešením problémov s chladnou hlavou. V priebehu vyšetrovania sa objavuje až dosť osôb z ktorých som mala najprv mišung ale postupne som im dochádzala na koreň pretože všetky majú svoje opodstatnenie. Príbeh dopĺňajú zápisky z Haninho denníka ktorý si ako malá viedla. Zo zápiskov dobrý pocit nečakajte. Budete znechutení, budete mať nervy a husiu kožu z toho čo sa dočítate – výborne zvládnuté opisy, všetko podané veľmi reálne. Ak mám hodnotiť samotný príbeh – tak Barborka klobúk dole ! Už po prečítaní prvej strany som vedela že ma čaká nadupaný dej, rozprávanie bez servítky a silný príbeh. Všetko bolo prepojené, výborne premyslené, celý čas som bola v napätí, každou stranou sa príbeh vyvíjal, žiadna stagnácia. Ďalšie plus hodnotím kapitoly ktoré patrili osobám v knihe – dozvedeli sme sa o nich viac, príbehu to dodávalo celistvosť. Záver podľa plánov parádne vygradoval a posadil ma tým na riť. Výborne, výborne, prosím si pokračovanie!

Talentovaná autorka a prešpikovaný príbeh :) (Michaela Zamari, 3.3.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Narovinu - vrah bol medzi mojimi tipmi na podozrivého, pretože som už od prvej tretiny podozrievala každú menovanú postavu aj tie, ktoré sa v príbehu ešte neobjavili. V preklade - oficiálne som nemala šajnu a autorka ma ohúrila rovnako ako mnohých nadšených čitateľov predo mnou. Nie som veľmi sčítaná medzi trilermi, začala som ich čítať len vďaka Fitzekovi, ale amatérsky musím uznať, že príbeh mi prišiel perfektne vystavaný, napätie sa stupňovalo a každú chvíľu som s vyšetrovateľmi krivdila niekomu inému. Práve jeden z nich, Dávid, bol magor (ako ho niekde nazvala iná čitateľka a dokonale ho vystihla), no istým spôsobom si ho zamilujete. Hoci, veľakrát niečo svojím pochabým a nekontroľovateľným správaním prepálil a v reálnom živote by som od neho bočila tak na tri svetadiely, aj tak ma jeho myšlienkové pochody neraz prinútili zasmiať sa, úprimne a pozitívne, s myšlienkou - Ty si riadny somár. Jeho pohľady mi prišli prirodzené a pokojne by som uverila, že až na pár viet to mohol napísať aj skutočný muž. Dokonalé. Ja som si knihu užila ako pozorovateľ - bolo v nej toľko postáv, že som nedokázala zapnúť všetky závity -, a skôr som sa viezla. Ak ste však zanieteným čitateľom trilerov, určite si prídete na svoje a množstva mien, dôkazov a prepojených vzťahov sa nezľaknete. Práve naopak. Ja to s trilermi nepreháňam, ale tento som si chcela prečítať kvôli množstvu skvelých recenzií + pútavej obálke (tá kombinácia ružovej s trilerom je originálna). Teraz môžem potvrdiť, že oprávnených. A aj keď od tohto momentu nezačnem čítať temnejšie príbehy vo väčšom množstve, rozhodne Barborku vnímam ako ďalšie talentované obohatenie našej knižnej scény. O jej šikovnosti svedčí nielen pútavý a svižný štýl písania, príbeh bez zbytočných kapitol, ale aj svojský humor. A tá posledná veta!

Príjemné prekvapenie (luckylady.stories, 17.12.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je knižný debut od autorky a ja musím povedať, že sa jej veľmi vydaril. Veľmi sa mi páči obálka a farebné kombinácie. Knižka sa číta pomalšie, pretože zalomenie textu nie je na úzko, ale na široko, takmer po celej strane knižky, ale nevadilo mi to, pretože štýl písania bol veľmi dobrý, ľahký, dobre sa čítal. Autorka využíva jednoduché vety, žiadne zložité súvetia alebo výrazy. A na druhej strane vám knižka vydrží aj dlhšie, a nezhltnete ju hneď na posedenie a máte po nej. Toto je žáner, kde som opäť vyšla zo svojej komfortnej zóny, ale vždy ma bavili detektívne seriály a filmy, takže sa nebránim zabŕdnuť do tohto žánru. A musím povedať, že sa mi to páčilo! Hlavný hrdina detektív Dávid bol veľmi zaujímavá postava. Na jednej strane som sa nestotožňovala s niektorými jeho názormi, vyjadreniami, či rozhodnutiami, ale nedalo sa ho nemať rád. Bolo na ňom niečo, čo ma fascinovalo, mal v sebe niečo, čo mi bolo sympatické a veľmi sa mi páčil. Toto je postava, pri ktorej mám chtíč vidieť aj vizuálnu podobu. Páčili sa mi jeho repliky, robil si čo chcel, a nezaujímalo ho, čo si o ňom ľudia myslia. Taktiež sa mi veľmi páčilo, že autorka zasadila príbeh do slovenského prostredia, že využívala ,,náš" jazyk, využívala slang a bolo to autentické. Príbehu som uverila a bavil ma. V knihe sa nachádza aj romantická linka, ale je v úzadí, a tá detektívna zápletka, riešenie prípadu prevláda. Autorka hodila v jednom momente príliš veľa vedľajších postáv do pléna - príliš veľa možných páchateľov s rôznymi menami a mala som v nich trošku dosť chaos. Kto je kto, čím sa živí, aké sú tam rodinné vzťahy, prepojenia a pod., ale časom som sa do toho začala dostávať. Ale tým pádom ma autorka veľmi zmiatla a mala som trošku problém vo vylučovaní možných páchateľov. Flashbacky do Haninej minulosti boli mrazivé, a ak sa vyhýbate témam ako je znásilnenie, domáce týranie, zneužívanie a pod., toto asi nebude úplne pre vás. Ale ak zvládate, tak túto knižku odporúčam, autorka to veľmi vierohodne vymyslela a spracovala. V takej polovici som si už myslela, že viem presne, kto je vrah, a som sa bála, že je to tak, a že budem sklamaná, že som to odhalila. Ale moje teórie boli zase raz mimo, potom som podozrievala iného, a už som v tom mala chaos. Autorka sa so mnou pekne pohrala a mala by som asi začať viac čítať detektívky. Už som bola napätá a dychtivá po odhalení vraha, a nemám rada na konci to poznanie, že aha veď to úplne do seba všetko zapadá, ale mne to zapadalo aj v tej polovici... Detektívna zápletka a rozuzlenie bolo šokantné a veľmi sa mi páčilo. Som spokojná s touto knižkou a môžem ju odporúčať. Zaujímalo by ma, či skalní čitatelia tohto žánru by odhalili vraha. :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x