bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Večná lož – Slepý život

Vydavateľ: Elist (Elist, s.r.o.)
Séria:Večná lož (1.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:540
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 15,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,25 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,90 €
Ušetríte: 2,65 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Večná lož – Slepý život

"Ako prežiť vo svete, v ktorom dobro a zlo vedú nikdy sa nekončiacu vojnu? Ľudia boli oslepení clonou, akýmsi závojom, ktorý drží ich mysle v blaženej predstave o pánoch tvorstva. No niekde tam za ňou, za falošnou maskou mieru, existujú bytosti z mýtov aj nočných môr. Bytosti temné a desivé, ale i plné svetla, ktoré v skutočnosti držia nitky celého diania. A čo ak sa tento boj neodohráva len vo svete, ale i v človeku samotnom? Ustavičné doťahovanie nádeje a beznádeje, sebeckosti a ohľaduplnosti, toho, čo je správne a toho, čo je zlé.

Kto nakloní misky váh na tú správnu stranu? Kto bude mať odvahu pozrieť sa do tváre svojim démonom a stať sa tou najhoršou verziou seba samého? Bude to na konci hrdina alebo netvor? A možno oboje zároveň."

Detaily o knihe

Názov: Večná lož – Slepý život

Objednávací kód NA630946

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Chcem si to prečítať znovu! (Alena Mendelová, 5.10.2022) Odpovedať

Táto kniha ma upútala od prvej strany. Použiť nadávku na prvej strane je netradičné, odvážne a pre mňa to predstavovalo absolútnu úprimnosť a pravdivosť. Hlavné postavy nie sú dokonalé, nie sú to typickí hrdinovia, veď napokon kto z nás je? Preto je pre čitateľa jednoduchšie sa do ich príbehu vžiť. Perfekne premyslené fantasy, hlboké myšlienky, pohľady z viacerých uhlov pohľadov a rozsah taký, že aj napriek tomu, že kniha má vyše päťsto strán nebudete sa vedieť dočkať ďalšej časti. Druhá časť už je napísaná a dostupná ako ekniha, ale tretia ešte nie je. Veľmi príjemným bonusom je, že knihu napísala slovenská autorka.

Podporujme slovenských autorov (Viktória Dominová, 22.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako začať? Možno tak, že toto bola bezkonkurenčne jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítala. Niekoľkokrát som sa autorky pýtala, či si je naozaj istá, že toto je jej debut. Je. A urobila dobre, že s písaním začala, pretože Slovensko sa môže pýšiť ďalšou skvelou autorkou, ktorá sa na mojom pomyselnom rebríčku top autorov dostala na vrchnú priečku. Kniha Slepý život je zo žánru fantasy. Autorka si pre nás pripravila vymyslený svet, v ktorom spolu žijú fantastické bytosti, ale aj zaslepení ľudia a tí o ich existencii nemajú ani poňatia. Ľudský zrak prekrýva clona, ktorá im bráni vidieť svet taký, aký v skutočnosti je. Fantasy, vymyslený svet... A predsa sa autorka pri písaní inšpirovala reálnym svetom, v ktorom žijeme my. Veruže je to v texte aj poznať. Je tam mnoho hlbokých myšlienok, ktoré vás prinútia zastaviť sa a zamyslieť sa nad nimi. Niektoré nás dokonca motivujú, aby sme sa nevzdávali, pretože jediné hranice sú tie, ktoré si sami nastavíme. Nech už je to v čomkoľvek. Príbeh je písaný v prvej osobe a z pohľadu viacerých postáv: bastarda Zaeona, vyvrheľa Druona, čarodejnice Soran a obyčajného človeka Darie. Najskôr som sa nedokázala dostať do deja, postavy sa mi mýlili, lenže vďaka Darii, ktorá sa s novým svetom zoznamovala zarovno so mnou, som sa čoskoro ocitla pevne v sedle a stránky odsýpali jedna za druhou. Podľa mňa je úžasné, ako si v knihe každý nájde to svoje. Čítala som aj iné recenzie, kde dievčatá písali, že najviac ich bavili Druonove časti. Ja som naopak zbožňovala Dariin výcvik, pretože nesmierne obdivujem odhodlanie a premeny. A pri Darii som to dostala, veď uvidíte sami. Soran som zo začiatku nemala rada, nesadla mi osobnostne, lenže časom mi prirástla k srdcu a už som na ňu nedala dopustiť. A Zaeon... Láska na prvú kapitolu. Takisto oceňujem záver knihy. Na základe ostatných názorov som špekulovala, aký zvrat si pre nás autorka prichystá, ale nech som vymýšľala najrôznejšie teórie, aj tak som netrafila. Takže za mňa super prekvapenie. Kniha rozhodne nie je pre mladšie ročníky, nakoľko obsahuje detailné opisy násilia. Autorka sa s postavami nemaznala a udalosti prispôsobila krutému svetu, v ktorom žili. Pri niektorých scénach sa mi dvíhal žalúdok a divila som sa, kam až zloba dosiahne svojimi chamtivými pazúrmi. Ak máte radi drsnejšie príbehy s prepracovaným svetom, charaktermi a príbehom, poďte do toho! Je to jazda, na ktorú tak skoro nezabudnete, to vám garantujem! Nenechajte sa odradiť vyšším počtom strán, pretože aj toto vám bude málo. Mne bolo a nechcela som, aby kniha skončila. Aj preto som jej čítanie naťahovala najdlhšie, ako sa dalo. Odporúčam všetkými prstami na rukách aj na nohách. Kniha si určite zaslúži viac pozornosti, pretože je jednoducho skvelá.

Fantasy (jozka_miluje_knihy, 13.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slepý život je prvá časť zo série Večná lož napísaná rukou slovenskej autorky. Tento fantasy príbeh je jej debutom. Kniha sa mi veľmi páčila ak si odmyslím niektoré časti, ktoré sa mi čítali ťažko. Príbeh som čítala dosť dlho skoro dva týždne s menšími prestávkami. Zo začiatku som sa trošku strácala v postavách, keďže kapitoly sú vždy z pohľadu inej postavy dokopy štyroch. Len som si musela zvyknúť na to a potom to už bolo v pohode. Autorkin štýl písania mi sadol neuveriteľne, boli tam opisy, dialógy a s každou ďalšou kapitolou som bola viac a viac prekvapená z tohto fantasy príbehu pre dospelých. Obálka knihy mi prišla strašidelná, ale trefne sedí k deju. Súčasťou knihy sú aj mapy krajiny, ktorú autorka vymyslela. Páčil sa mi svet, ktorý autorka vytvorila. Rôzne nadprirodzené bytosti, kladné aj záporné. Každá mala svoju rolu a aj úlohu, ktorej nesplnenie sa trestalo. A len ľudia si žili život v domnienke, že sú na vrchole všetkému, za čo mohla clona, ktorá im nedovoľovala vidieť svet taký aký naozaj bol. Počas čítania som mala zmiešané pocity a niekedy až nechuť a strach z krutosti, ktorej sú ľudia schopní a že vedia byť horší ako niektoré iné bytosti. Z hlavných postáv som si najmenej obľúbila Druona, ktorý je krutý, zlý a sebecký. Prišlo mi zvláštne ako má všetko dôkladne premyslené do najmenšieho detailu. Ukazoval nám svet z tej horšej stránky. Ostatné postavy mi boli sympatické aj napriek ich minulosti, ktorá nebola ružová. V tomto príbehu nájdete všetko čo chcete aj nechcete. A ja nutne potrebujem pokračovanie, pretože chcem vedieť ako sa niektoré udalosti vyvinú.

Milé prekvapenie (Marta, 10.11.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci to nie je moja šálka kávy bola som milo prekvapená. Teším sa na pokračovanie.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x