bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rozprávky spod černičia

Vydavateľ: Stonožka (IKAR, a.s.)
Séria:Ilustrovaná svetová klasika
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Vaša cena: 9,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 7,- € (zľava 41%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rozprávky spod černičia

Objavte tajomný svet v černičí!

Čarovný svet myších obyvateľov v černicovej húštine už celé desaťročia rozveseľuje malých čitateľov. Príbehy dobrosrdečných, starostlivých myšiek obleteli celý svet. Vyberte sa na prechádzku k černičiu. Ktovie, možno keď sa lepšie prizriete, uvidíte v kríkoch malé domčeky a v nich usilovné, usmiate myšky...

Rozprávky spod černičia vychádzajú v slovenčine prvýkrát. Kompletné vydanie obsahuje tieto rozprávky: Jarný príbeh, Letný príbeh, Jesenný príbeh, Zimný príbeh, Tajné schodisko, Vysoké vrchy, Morský príbeh a Poppine deťúrence.

Jill Barklemovú, ilustrátorku a autorku kníh pre deti, odmalička priťahoval svet prírody. Keď študovala na londýnskej Akadémii umení, trávila veľa času cestovaním do školy a vtedy sa v jej predstavivosti zrodil imaginárny svet obývaný myškami, ktorý neskôr zvečnila v sérii čarovných Rozprávok spod černičia.

Z anglického originálu preložila Zdenka Buntová. Verše prebásnila Zuzana Manínska.

Pre deti od 3 rokov.

Detaily o knihe

Názov: Rozprávky spod černičia

Originálny názov: The Brambly Hedge Complete Collection

Objednávací kód WE205066

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krásne ilustrácie (Veronika, 3.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne ilustrovaná kniha s ešte krajšími príbehmi. S myškami sa človek tak zžije, že potom už len čakám kedy ide dcérka spať aby som jej prečítala ďalšie strany. Kniha je skvelá aj na rozvíjanie fantázie.

Krásna kniha (Patrícia Lešková, 27.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak pekné, milé, láskavé príbehy s prekrásnymi a detailnými ilustráciami sú pohladením pre dušu. A to najmä preto, že sa v nich nič dramatické nedeje a práve v tom je ich tajomstvo a najväčšie čaro. Životy pracovitých a dobrosrdečných myšiek, ich útulné domovy a maličký svet si čitateľa ľahko získajú. Je to jedna z tých kníh, pri ktorej sa chcete pohodlne usadiť, piť chutný čaj a kochať sa jej krásou. Pri ktorej si je ľahké predstaviť, ako z nej raz budete čítať vnúčatám. Skutočne krásne a hodnotné dielo, ktoré bude patriť k skvostom každej knižnice.

Rozprávky spod černičia (Veronika, 24.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poznáte rozprávkový svet myšiek bývajúcich v černicovej húštine? Mne sa dostalo do rúk ich kompletné vydanie a som za to nesmierne vďačná. Úžasné príbehy o pracujúcich, láskavých myškách v detailne prepracovanom a nádherne ilustrovanom vydaní vás okamžite chytí za srdce. Už dávno som sa nevnorila prostredníctvom kníh do tak milého, čistého sveta ako bol práve v knihe Rozprávky spod černičia. Dokonalé ilustrácie, ktoré dotvárajú myší svet podnetia fantáziu detí a čítanie s nimi bude krásnym zážitkom. Kniha "mapuje" jednoduchý a pracovitý život myšiek, ktorý sa delí na mužský a ženský, keďže každé pohlavie má tú svoju funkciu a povinosti iné. Rozprávky sa nesú v kľudnom tempe, preto sú ideálne ako čítanie pred spaním. Mne osobne sa veľmi páčilo, že sa príbehy niesli v pozitívnom duchu a zanechali vo mne pokoj na duši a bodaj by aj ľudia vedeli takto pekne spolunažívať ako drobné myšky.

Rozprávky spod černičia (Mária Chromíková, 21.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že knižku Rozprávky spod černičia od Jill Barklem môžem kľudne považovať za skvost a klenot našej domácej (nielen) detskej knižnice. Zakúpila som ju dcérke na piate narodeniny na základe skvelých recenzií,ktoré som si k tejto knižke prečítala. Sama som sa tešila keď ju dcérka dostane. Na prvý pohľad je kniha akoby v kontraste so súčasnými trendami - nie je ani hovoriaca,ani zvuková ,ani okienková,či ružová,flitrová, jagavá. Dcérka sa síce potešila ale v prvom momente ju odložila na bok. ALE! Akonáhle sme ju začali čítať a detailnejšie pozerať ilustracie, už ju nepustila z rúk. A to myslím úplne vážne. Knižočka je prenádherná, rozdelená do ôsmich príbehov plných pokoja, každodenného života komunity myšiek z černicovej húštiny. Príbehy a ilustrácie sú akýmsi pohladením či balzamom na dušu, najmä v tejto uponáhľanej a akejsi chaotickej dobe. A čo je pozoruhodné, vnímajú to tak isto aj moje deti. Každým prečítaným príbehom doslova dychtili po ďalšom. Čitateľ sa úvodnými opismi prírody a černicovej húštiny totálne nechá vtiahnuť do deja a má pocit ,že to tam pozná. Knihe dávam 10 bodov z 10, a to za krásne príbehy, prenádherné ilustrácie, a tiež za akési posolstvo o tom, ako sa krásne žije, keď si členovia spoločenstva pomáhajú a podporujú sa.. je to naša najkrajšia detská kniha.

Krásne čítanie (Andrea Hulatova, 9.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rozprávky spod černičia, ma ako milovníčku rozprávok a ilustrácií, ihneď oslovili. Hlavnými postavami v knihu sú malé myšky, ktoré žijú v černicovej húštine a zažívajú všakovaké dobrodružstvá. Tieto rozprávky ilustrovala samotná autorka a sú prenádherné. Veľkým plusom tejto hrubej knihy je, že ide o zbierku všetkých rozprávok o myškách v jednom zväzku, takže ich máte pokope. Táto knižka sa určite bude páčiť malým deťom ako pekné a príjemné čítanie pred spaním, tak i starším deťom aj dospelý. Ilustrácie v knižke dotvárajú atmosféru príbehov neskutočným spôsobom - máte pocit akoby ste sa malým okienkom pozerali do nádherného a čistého sveta obyvateľov spod černičia. Určite túto knihu odporúčam každému, kto má rád rozprávky a hľadá rozprávkové príbehy na pohladenie duše, preto že tieto rozprávky také sú.

Rozprávky spod černičia (Valéria Lauková, 24.9.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak sa o príbehu povie, že je nadčasový,rozhodne to platí o tejto knihe. Autorka príbehy písala od roku 1980(vtedy som na svete ešte nebola ani ja) a moja Pauli(7r.) si ich zamilovala spolu so mnou. Trávili sme s knihou(nie je to žiadna útlučká modelka!)septembrové večery a po každom príbehu sme mali slovný súboj o to, či budeme alebo nebudeme v čítaní pokračovať. Prvé štyri príbehy sú o ročných obdobiach,kde nám autorka priblíži,ako si nažívajú pracovité myšky a tiež, že si vedia aj užiť oddych a zábavu. Musím priznať, že neraz ma zamrzelo ako Jill krásne opísala súdržnosť, pomoc, ochotu myšiek pri rôznych situáciách. Ľudia by si mali brať príklad. Práve preto si myslím, že je kniha aj poučná. Dáva nielen deťom príklad,ako by sa nám ľahšie žilo,keby nám niekto v ťažkej chvíli nezištne pomôže a takisto, aký to musí byť uspokojujúci pocit,niekomu podať pomocnú ruku,aj keď o pomoc nikto neprosí. Ďalšie príbehy, sú aj plné napätia, objavov a aj rozdielov života myšiek. Ako si nažívajú tie v černičí vieme,no autorka nám dovolí nakuknúť aj do domácností a poviností myšiek žijúcich v horách, či na pobreží mora. Kniha je bohato ilustrovaná, plná drobných detailov-moja Pauli si dokonca pri nákrese jedného myšacieho obydlia všimla, že sú schody, ktoré vedú nikam XD.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x