bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Frankissstein

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:50

Lepšia cena: 12,17 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,46 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,49 €
Ušetríte: 2,03 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Frankissstein

Frankissstein je nekonvenčným príbehom lásky, v ktorom sa prepletajú dramatické životné osudy na pozadí tém ako transhumanizmus, umelá inteligencia a LGBT vzťahy.
Ženevské jazero, 1816. Devätnásťročná Mary Shelleyová píše príbeh o vedcovi, ktorý vytvorí novú formu života. V Británii po brexite sa mladý transrodový lekár Ry zamiluje do Victora Steina, uznávaného profesora, ktorý vedie verejnú diskusiu o umelej inteligencii a zároveň v rozsiahlej sieti podzemných chodieb vykonáva záhadné experimenty.

Detaily o knihe

Názov: Frankissstein

Objednávací kód NA630651

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

frankissstein (Andrea Vojtech, 21.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Ak by som jedným slovom mala opísať túto knihu, bola by to “modernosť”. Moderný štýl, ktorý nie každému sadne, moderné témy, o ktorých je nutné hovoriť, no nie každý chce, moderný humor, ktorý nie každý pochopí. A moderné postavy, s ktorými sa nie každý dokáže stotožniť. Kniha ponúka pútavý a košatý príbeh s mnohými rovinami, zaujímavými postavami a spracúva ako nadčasové, tak aj tie úplne najmodernejšie témy. Je to svojím spôsobom filozofické dielo pretkané sexom a absurdnosťou. Príbeh je sčasti inšpirovaný, no nie verný životu autorky Frankensteina, Mary Shelley, a strieda sa s aktuálnym príbehom transgender doktorky/doktora Ry Shelley, ktorý vypovedá najmä o umelej inteligencii, nesmrteľnosti mysle, sexbótoch a zmrazovaní. Páči sa mi, ako autorka vytvára kontrast a zároveň ukazuje na podobnosti medzi príbehom zo začiatku priemyselnej revolúcie a tým z dnešnej modernej doby. Postavy z oboch období riešia tie isté morálne, etické a aj praktické otázky večného života. Ak by som si však mala vybrať, historický príbeh o Mary Shelley sa ma dotkol podstatne viac. Autorka ju vykresľuje ako silnú, na svoju dobu nadmieru emancipovanú ženu, ktorá do veku 22 rokov stratila 3 deti a nakoniec aj manžela. S postavou Ry som mala problém sa zladiť, pochopiť ju. Nedokázala som preniknúť do jej mysle a pochopiť jej povahu. Zostala pre mňa taká nemastná-neslaná, ako vlastne celý jej príbeh. Našťastie ten vylepšoval/a Ry svojím sarkazmom a vedľajšia postava Ron zas svojím humorom.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x