bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre

Vydavateľ: inspira publishing (inspira publishing, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 03:02

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre

Toto je len maličký výňatok z viac ako sedemdesiatich kapitol tejto pozoruhodnej zbierky príhod, zozbieraných počas autorkinho života na Ďalekom východe. Dominika, lokálpatriotka s folklórnym srdcom, si jedného dňa zbalila kufre a z východného Slovenska sa vybrala do východnej Ázie. Nečakajte ale žiadne uveličené opisy najobľúbenejších a najnavštevovanejších turistických miest veľkej Číny či moderného Taiwanu. Zato sa však pripravte na zaujímavé a vtipné príbehy z bežného života obyčajných ľudí, ktoré je možné zažiť iba na Ďalekom východe. Navyše, Dominika neskôr pozvala svojich taiwanských a čínskych kamarátov na Slovensko – východné, samozrejme. Tušíte správne, že o vtipné momenty opäť nebola núdza.

Tieto príbehy vám pootvoria pomyselné okno do života na druhej strane zemegule, často nesmierne odlišného od toho nášho. Možno dostanete chuť cestovať, niečo nové sa naučíte (lebo na takom Taiwane sa človek veľa naučí dokonca aj na toalete), asi vás čosi i pobúri a možnože nakoniec budete predsa len radi, že žijete na úžasnom Slovensku. No rozhodne sa pri čítaní tejto knihy pobavíte. A vôbec sa nenechajte zmiasť, všetky príbehy sú v ľubozvučnej slovenčine.

Detaily o knihe

Názov: Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelé (Veronika, 28.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
S recenziou na túto, v podstate ešte stále novinku, som čakala presne na tento deň. Deň, v ktorý si ju opäť môžete zaobstarať, keďže vydavateľstvo @inspira.publishing nás potešilo dotlačou. Určite nebudete ľutovať, ak si ju zakúpite, lebo je to kniha výnimočná na slovenskom trhu. Odporúčam po nej siahnuť, čo najskôr, kým nebude opäť FUČ! Dominika @dominika.sakmarova má dar písania a ja som mala pocit akokeby mi bola veľmi blízka a jej príbehy som hltala jeden za druhým ako od svojej kamošky, ktorú poznám roky. Kniha je nenáročná, skladá sa z poviedok, ktoré tvoria autorkine zážitky z Taiwanu a Číny, ale nájdu sa tam aj príbehy z domácej pôdy. Získala si ma nenásilnou interpretáciu, ktorá bola na druhej strane poučná, lebo som si prečítala fakty, ktoré som ani netušila a odrazu som mala v týchto miestach trošku viac "upratané" Knihu by som prirovnala k cestopisnéme "denníku", ktorý pobaví, možno niekoho aj pobúri, ale rozhodne si pri nej oddýchnete po náročnom dni a zaručene ju nebudete chcieť odložiť až kým sa neprelúskate exotickými miestami a samotnými ľuďmi.

Východniarka píše o ďalekom východe (Janka Grušková, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako správnej východniarke mi nemohla ujsť kniha ďalšej východniarky - Dominiky Sakmárovej, ktorá písala o svojich cestách na Taiwane. Číta sa ľahko a príjemne, text nie je jednoliaty, ale rozdelený do kapitol s nemenej zaujímavými názvami ako je názov knihy. Ak potrebujete vypnúť, zrelaxovať a prísť na iné myšlienky, určite si túto vtipnú knižôčku zaobstarajte. Dozviete sa mnoho zaujímavého (nie)len o Taiwane, ale prečítate sa aj o návšteve Dominikiných kamarátov z Taiwanu na Slovensku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x