bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rebecca

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rebecca

Hlavná hrdinka románu sa na francúzskej Riviére zaľúbi do príťažlivého a zámožného Angličana Maximiliana de Winter. Ľúbostný vzťah zakrátko spečatia manželským sľubom a zdá sa, že mladá manželka si rýchlo zvykne na nový domov na romantickom anglickom pobreží. Netuší však, že na jej šťastie čoskoro začne vrhať tieň tajomný prízrak Maximovej prvej ženy – nebohej Rebeccy. Vo vytváraní stiesňujúceho ovzdušia nemalú úlohu zohráva komorná, pani Danversová, ktorá je presvedčená, že nikto nemôže a nesmie nahradiť predchádzajúcu šarmantnú a vo všetkom dokonalú pani domu. Neštíti sa pritom nijakých prostriedkov, aby novej manželke strpčila život. Čoraz ponurejšiu atmosféru podfarbuje zlovestné hučanie mora, ktorého vlny skrývajú pochmúrne rodinné tajomstvo. Podarí sa novej pani de Winterovej zistiť pravdu a vystúpiť z tieňa svojej predchodkyne?

Detaily o knihe

Názov: Rebecca

Objednávací kód NA205057

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Veronika, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola jedna z mála tých, do ktorých som sa pustila bez akýchkoľvek info, čo sa týka anotácie. Netušila som o čom je, z akého obdobia a áno, vôbec mi nič tento román nevravel, nepoznala som ho. Len ma nejak priťahoval a tušila som, že to bude dobré čítanie. A nemýlila som sa. Po obdržaní knihy som bola trošku skeptická kvôli hrúbke knihy viazanej v paperbacku. Už som videla ako mi povypadávajú stránky po ohýnaní knihy, ale nič také sa nestalo. Som veľmi prekvapená ako je kvalitne spracovaná a to som ju ozaj nešetrila, drží stále perfektne bez náznaku zničenia. Kniha ma od začiatku vtiahla a ja som sa hneď vžila do hlavnej hrdinky, ale haloooo!!! Jej meno nepoznám a potrebujem ho vedieť! S takým niečim som sa ešte nestretla a je to zaujímavé, že meno hlavnej postavy nebolo ani raz spomenuté. Pre mňa šok. Je neuveriteľné aký má autorka dar písania a ako bol celý román kvalitne napísaný bez hluchých miest. Priznám sa, že ma miestami kniha až desila a sama neviem prečo, horor to teda rozhodne nie je, ale Rebecca ma desila. O Maximovi som mala jasný názor, zámožný pán na úrovni, ale po 300 strane som si nebola istá, či nie je tak trochu mimo po psychickej stránke a môj názor sa rapídne menil. Často som sa vžívala do hl. hrdinky, najmä pri konci knihy, asi ako by som reagovala na jej mieste, ale určite by to bolo odlišne. Čo človek dokáže tolerovať, ak je zamilovaný? Túto otázku som si kládla často, keďže autorkine živé písanie a skvelá psychológia postáv ma úplne pohltilo. Jedinou nesympatickou postavou pre mňa bola pani Danversová. Nezniesla by som tú babu vo svojom dome ani minútu. Otvorený koniec ma prekvapil, čo vystriedala radosť z toho, že som u rodičov objavila jej pokračovanie Pani de Winterová, čiže počas sviatkov sa opäť vrátim do krásneho Manderley, alebo žeby nie? Uvidíme v pokračovaní. Vám túto knihu vrelo odporúčam, určite nebudete ľutovať a tých cca 400 strán zmizne, ani si to neuvedomíte.

Klasika, ktorá by nemala ujsť vašej pozornosti (Maťa, 9.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Vôbec netuším, aké som mala očakávania od tejto knihy. Ale som spokojná. Viac-menej. Začiatok (povedzme prvých 100 strán) bol pomalší - veľa opisov a takmer nič sa tam neudialo. Prekvapivo mi to ale vôbec nevadilo, pretože autorka písala tak skvelo a pútavo, že ma to veľmi bavilo aj tak. Toto sa opakovalo niekoľkokrát v celej knihe - z času na čas bol super zvrat, výborná scéna, ktorá silno chytila moju pozornosť a pomedzi to boli zdĺhavé scény, ktoré tam vlastne ani nemuseli byť. Kým na začiatku mi to až tak neprekážalo, párkrát som sa pri knihe pristihla, že sa nudím. Tieto stavy však nikdy netrvali priveľmi dlho a vo všeobecnosti môžem povedať, že som si knihu užila a bavila ma. Mnoho ľudí tvrdí, že Búrlivé výšiny majú veľmi nesympatické postavy. S tými som ja problém nemala, lebo ich charaktery boli vystavané tak, že boli pre mňa absolútne fascinujúce. Preto cenu o najnesympatickejšie postavy v klasickej literatúre práve vyhrala Rebecca. S výnimkou Franka a možno pár menej dôležitých postáv, mi všetci liezli na nervy. Strašne nesympatickí, miestami až odporní mi boli. Dáva to zmysel, nakoľko sa dej točí okolo nepríjemných tajomstiev, ale ani rozprávačka príbehu, ktorá s nimi nemá nič spoločné, to sympatiami nezachraňuje. Autorka výborne zvládla hranie sa s tajomstvami a ich postupné, pomalé odkrývanie. Krásne stupňovala napätie. Hlavný zvrat príde tak 100 strán pred koncom a môžem povedať, že z neho som bola nadšená. Lenže počula som, že kniha má fantastický koniec a ja som do poslednej stránky čakala na niečo veľké, niečo, z čoho mi padne sánka a ono to neprišlo. Myslela som si, že na konci bude niečo, čo všetko zmení, že to bude akoby niekto odpálil bombu... Ale bola to ledva petarda, keďže sa na samotnom konci nedozvieme nič, čo nevieme od začiatku. Nakoniec by som povedala, že ide o skvelú knihu, ktorá je výborne napísaná, ale asi som čakala niečo väčšie. Niečo, čo ma odpáli niekde na Mars, čo som vôbec nedostala. Ale v konečnom dôsledku som spokojná a knihu môžem určite odporúčať ďalej. Akurát možno kroťte svoje očakávania. A pamätajte, konverzácia je vo vzťahu kľúčová. Určite sa teším na prečítanie ďalších diel tejto autorky.

Rebecca (Lenka, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príjemnátak trochu romantika v začiatkoch čítania. Je to príbeh, ktorý Vás vutrhne zo všedných dní. Prostredie je skvelo opísané, čo čitateľovi prináša presnú predstavu a to veľmi chválim. Páči sa mi aj prepojenie hostórie, prepychu, zámožné sídlo, nádherné šaty a šperky, každä čitatdľka by chcela byť v Rebeccinej koži. Ale neskôr vychádza na povrch jej skutočná tvára aj to, prečo zomrie.

Nadčasová (Monika Karolová, 5.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začiatok tejto knihy nabáda zaškatuľkovať Rebeccu do kategórie - romantika, no nie je tomu celkom tak. Áno, začiatok je pomalý, jemný, taký skoro popoluškovský, keď mladé dievča, ktoré nemá takmer nič, natrafí na svojho (už trošku staršieho) princa na bielom koni, po pár týždňoch si ju vezme a slávnostne odvlečie domov. S ich príchodom do tajomného Manderley naberá príbeh tajomnejšie kontúry a začína skôr pripomínať psychologickú hru, ktorú rozohrala Rebecca ešte v čase, keď žila. Autorka sa perfektne vyhrala s opisom prostredia, pocitov a aj postáv, ktoré budú kúsok po kúsku odhaľovať svoj pravý charakter a pomaly odkrývať pravdu o Rebecce - aká naozaj bola a prečo už nie je medzi živými ... . Nadčasový príbeh, už klasika, ktorá bola viac krát sfilmovaná a ktorá sa vydáva znova a znova už vyše 80 rokov a niet pochýb, že ešte sa aj dlho bude. . Za mňa skvelé

zmiešané pocity (Slávka Beňáková, 13.1.2021) Odpovedať

príjemné čítanie
Uff tak na túto knihu sa mi ťažko robí recenzia. Mám z nej také trošku zmiešané pocity. Kniha nebola zlá, no na druhej strane nejako extra ma neohúrila. Obálka knihy je pekná, je podľa filmového spracovania príbehu. Samotný príbeh je veľmi zaujímavý. Prvá časť knihy mi prišla skôr romantická a tá druha viac detektívna. Mne osobne sa viacej páčila tá prvá časť a to asi dosť veľa vykazuje, nakoľko ja som skôr čitateľ, ktorý preferuje romantiku v knihách. A asi aj preto som prvú časť čítala dlhšie ako tú druhú. Aj keď v prvej časti boli zaujímavé veci, veľa z nich sa mi zdalo zbytočných a nedokázali ma dosť zaujať. Čo sa týka tej druhej časti, tak autorka podľa mňa super zvládla to tajomno ktoré sa v knihe ukrýva. Sama som bola zvedavá ako to celé dopadne, pretože som si tým nebola istá a nemala som tušenie ako sa to celé vyrieši. Najviac ma kniha zaujala až tak v poslednej tretine, keď som už bola naozaj zvedavá čo sa bude odohrávať na ďalších stranách. Prostredie v ktorom sa príbeh odohrával autorka opísala krásne. No a postavy boli taktiež zvládnuté skvelé. S každou postavou si dala autorka dosť práce a vytvorila veľmi zaujímave osobnosti. Najviac sa mi páčil vývoj hlavnej ženskej postavy, druhej pani de Winterovej. Pri nej podľa mňa autorka odviedla veľmi krásnu prácu. Kniha mala aj zopár chybičiek v texte. Štýl akým bola kniha napísala sa hodil k dobe, v ktorej sa príbeh odohrával. Po prečítaní knihy som bola zvedavá aj na jej filmové spracovanie. A úprimne z filmového spracovania som bola sklamaná. Viem že vo filme sa veľa veci vynechá a taktiež sa niečo pomení, ale pri tomto príbehu toho bolo veľa a pri pozeraní ma to dosť rozčúľovalo. Asi aj preto som si ten film veľmi neužilo. No musím sa priznať, že vo filme boli pridané a vyjasnené niektoré veci, ktoré mi v knihe chýbali a to hlavne na konci.

Nadčasová Rebecca (Kristína Drážovská, 25.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rebeccu som mala to šťastie čítať ešte veľmi dávno v staručkom vydaní, ktoré som si natešená priniesla domov. Vtedy sa mi ani len nesnívalo, že by sa mi mohlo tak veľmi pošťastiť a jej kvalitu si ešte všimnú natoľko, až o nej natočia film a vydajú ďalšiu dotlač, ale dobre že sa tak stalo! Román je neskutočne nadčasový a pútavý. Daphne du Maurier je majsterka v nápaditosti a v námetoch, ktoré nikdy nie sú podobné jej predošlým. Kniha si po celý čas udrží vašu pozornosť a nebudete sa od nej vedieť odtrhnúť. Rebecca je tajomná, iná a svojím spôsobom desivá. No každá jedna minúta strávená s ňou stojí za to, takže dúfam že už čoskoro sa do jej mrazivých strán ponoríte aj vy :)!

Príjemné prekvapenie (luckylady.stories, 13.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do tejto knihy som išla s dávkou opatrnosti, či sa mi bude páčiť alebo nie, pretože je to trošku vyjdenie z mojej komfortnej zóny. A musím povedať, že ma veľmi milo prekvapila! Kniha v originále vyšla v roku 1938, kedy bodovala po celom svete. Taktiež vyšlo aj niekoľko filmových spracovaní, a film získal Oscara. A myslím, že aj po vyše 80-tich rokoch má čitateľovi čo ponúknuť. Štýl písania autorky bol veľmi dobrý, trošku som sa obávala, ako sa mi kniha bude čítať, ale čítala sa veľmi dobre, bavilo ma to. Autorka má širokú slovnú zásobu a využívala krásne opisy prostredia, danej doby, pocitov hlavnej hrdinky. Využívala krásne personifikácie, metafory. Trošku som sa obávala z pohľadu tej anotácie, či to nebude príliš temné a trošku strašidelné. Čakala som trošku iný príbeh, a aj preto som milo prekvapená. Knižka nebola strašidelná, aj keď tam boli tajomné prvky, skôr by som povedala, že filmové spracovanie bolo o niečo temnejšie. Páčil sa mi vývoj hlavnej hrdinky, ako sa počas knihy jej postava vyvíjala a postava pani Danversovej mi pila krv. Veľmi som ju nemala rada a hnevalo ma, ako sa správala k novej pani de Winter. V knihe máme romantickú zápletku a linku, ale kniha je celkovo zameraná na tú dobu, gotiku, históriu, zámožné sídlo a v neposlednom rade na celú spoločnosť. Autorka krásne vykreslila správanie postáv počas 20. rokoch, všetko som jej uverila. Mám pocit, akoby ten príbeh bol reálny, veľmi dobre zvládnuté spracovanie. Kniha obsahovala aj trošku detektívnej zápletky, a musím povedať, že tá bola zvládnutá bravúrne, pretože moje teórie boli úplne mimo. A dosť ma prekvapili zvraty, ktoré sa v knihe diali. Úplne som bola zvedavá a dychtivá po ukončení, čo si autorka pripravila a ako to zakončí, a ja som na poprvé úplne nepochopila ten záver. Mám pocit, že potrebujem ešte nejaký dodatok, nejaké vysvetlenie, že čo sa stalo POTOM. Veľmi zaujímavý príbeh a pokiaľ máte radi takúto literatúru, bavia vás spoločenské romány, medziľudské vzťahy a zápletky, klasická literatúra, toto by sa vám tiež mohlo páčiť. Knižku odporúčam a čo sa týka nového filmového spracovania na Netflixe 2020, tak sa priznám, že ten som niekoľko minút pred koncom musela vypnúť, pretože ma to nebavilo. Za mňa kniha áno, film nie. Film bol veľmi pekne spracovaný, super herecké obsadenie, výkony, zhodovali sa s knihou, niektoré detaily boli pomenené, ale nie veľmi a film išiel podľa knihy. Avšak, nebolo tam to, čo by ma nútilo pozerať ďalej.

More, ktoré skrýva pochmúrne tajomstvo (Dominik, 3.12.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak hľadáte román, ktorý vás vytrhne zo všedných dní, hoci to môže znieť ako klišé, Rebecca bude tou správnou voľbou. História, tradícia, prepych či zámožné sídlo. To všetko charakterizuje aj prostredie diela Rebecca. Musím povedať, že Daphne Du Maurier tento aspekt zvládla vynikajúco. Z pohľadu zápletky a vývoja deja veľmi dobre rozvrhla akciu. Výraznou je aj bohatá slovná zásoba autorky, ktorú prispôsobila prostrediu a celkovému duchu tohto románu. Rovnako odporúčam aj filmové spracovanie, ktoré má, podobne ako kniha, určite niečo do seba.

Fajn klasika (Neliss, 19.11.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujímavé, psychologicky ladené dielo s komplikovanými postavami, toxickými vzťahmi a množstvom morálnych dilem. Pozerať sa na svet očami hlavnej hrdinky vyžaduje istú dávku trpezlivosti, už nehovoriac o podrobných opisoch. Po menej záživnej prvej polovici som dostala pútavý dej so svojskou atmosférou a viacerými nečakanými zvratmi. Knihu rozhodne považujem za dosť čitateľnú klasiku, takže jej môžete dať šancu aj keď staršia literatúra nie je vaša šálka kávy. Zároveň ide jednoznačne o povinnú jazdu pre milovníkov majestátnych sídel, luxusných bálov, nebezpečných morských vĺn a intenzívnych citov.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x