bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







MEKY - Miro Žbirka Songbook

Vydavateľ: Universal (Universal Music s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:224
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:00

Lepšia cena: 20,74 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,23 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,69 €
Ušetríte: 3,46 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: MEKY - Miro Žbirka Songbook

Reprezentativní kniha mapující celou kariéru Mira Žbirky prostřednictvím textů jeho písní.
Kniha obsahuje 180 textů písní, každá píseň je opatřena akordovými značkami. Na 224 stranách jsou chronologicky uspořádány všechny písňové texty vždy podle alba, ze kterého pocházejí – od BALADY O POĽNÝCH VTÁKOCH až po novinku SLOVENSKÁ k filmu Perinbaba a 2 světy.
Každé řadové album doprovází text o vzniku alba, který s Miro Žbirkou sepsal renomovaný novinář Václav Hnátek – texty jsou v češtině a slovenštině.

Detaily o knihe

Názov: MEKY - Miro Žbirka Songbook

Objednávací kód NA630171

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Spomienka na Mira Žbirku (Mirka, 23.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
V týchto dňoch by sa spevák Miro Žbirka dožil okrúhlych 70 rokov. Je to ideálny čas pripomenúť si ho aj prostredníctvom nejakej knižnej publikácie. Do rúk mi padla kniha MEKY s podtitulom Miro Žbirka Songbook. Spevák sa v nej v krátkosti vyjadruje k vzniku a obsahu štrnástich svojich albumov. Gro tvoria texty, ktoré sa na nich nachádzajú (vrátane akordov). Atmosféru výborne dopĺňajú staršie i novšie fotografie tohto obľúbeného (česko)slovenského umelca, ktorý chytil za srdce celé generácie a v roku 1982 v ankete Zlatý slávik porazil dokonca takú ikonu československej populárnej hudby, akou bol Karel Gott. Pripomenúť si môžeme piesne ako V slepých uličkách, Balada o poľných vtákoch, Biely kvet, Drahá, Atlantída, S tebou, Múr našich lások, 22 dní, S tebou je kríž, Čistý svet a mnoho ďalších hitov. Všetky za tie desiatky rokov pôsobenia Mira Žbirku na našej hudobnej scéne zľudoveli a hrávajú sa nielen v rádiách, televízii, na koncertoch, ale aj na svadbách, narodeninových či iných rodinných oslavách – aj včera som bola na jednej oslave štyridsiatky (oslávenec sa zhodou okolností narodil v rovnaký deň ako Miro Žbirka), kde sme si pri gitare s chuťou zaspievali, že „najkrajšia si, keď si češeš vlasy, tuším zakryjú tvoj štíhly pás...“ Texty Jozefa Urbana, Kamila Peteraja či Jána Štrassera sú nadčasové a v spojení s hudbou a interpretáciou Mira Žbirku sú zárukou kvality a silného umeleckého zážitku. Publikáciu určite vrelo odporúčam nielen fanúšikom Mira Žbirku, ale všetkým, ktorí sa zaujímajú o slovenskú kultúru ako takú. Miro Žbirka bol jej pevnou súčasťou – a navždy zostane.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x