bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vrahovia mesiaca kvetov

Vydavateľ: Absynt (Vydavateľstvo Absynt, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:306
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 03:00

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vrahovia mesiaca kvetov

Milionársky indiánsky kmeň, séria nevysvetliteľných vrážd a prvý veľký prípad americkej FBI. Je to trochu western a trochu triler, no predovšetkým skvelý dokumentárny román, ktorého jadro tvoria dve tekutiny ropa a krv.

Amerika sa s pôvodnými obyvateľmi veľmi nemaznala. Ak ich odsunuli kamsi na okraj, bol to ešte ten lepší prípad. Taký osud postretol aj kmeň Osagov, ktorému sa ušlo drsné a neúrodné územie na severe Oklahomy. Zrazu sa však ukázalo, že táto bezcenná zem ukrýva obrovské bohatstvo ropu!

Začiatkom 20. storočia sa z osažských Indiánov stali najbohatších ľudí na svete. Skutoční milionári! Ich mestá rozkvitali a neslýchané bohatstvo vyvolalo patričnú pozornosť. Niečo také sa totiž na tomto svete len tak neodpúšťa!

David Grann napísal fascinujúcu knižku Vrahovia mesiaca kvetov, v ktorej prezradí, ako sa k ohromne bohatým Osagom postavili bieli Američania. Po objavení ropy sa totiž nezačala len zlatá horúčka, ale aj nevysvetliteľná séria vrážd. Tento komplikovaný prípad sa usilovala vyriešiť novovzniknutá FBI na čele s legendárnym Edgarom J. Hooverom, no aj tí najlepší agenti ľahko uviazli v neprehľadnej sieti korupcie, strachu a násilia, ktorá prerástla celou osažskou rezerváciou.

Vychádza v preklade Samuela Marca.

Americký bestseller Vrahovia mesiaca kvetov sa stal predlohou filmu svetoznámeho režiséra Martina Scorseseho v hlavnej úlohe s Leonardom Di Capriom, ktorého premiéra je naplánovaná na jeseň 2023.

Detaily o knihe

Názov: Vrahovia mesiaca kvetov

Objednávací kód NA630167

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborné, výborný, výborné (Monika Karolová, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné, výborné, výborné. David Grann spracoval tému systematického vyvražďovania Osagov v Oklahome na začiatku dvadsiateho storočia naozaj excelentne a tak pripomenul a mnohým po prvý krát predstavil toto pochmúrne obdobie amerických dejín. Veľmi dôkladne prekutral rôzne archívy, navštívil veľké množstvo knižníc a múzeí a v neposlednom rade komunikoval s potomkami obetí, z ktorých ešte mnohí stále pátrali či pátrajú po pravde a na zvláštnu smrť svojho príbuzného nezabudli. Veľmi zaujímavé bolo tiež sledovať samotné vyšetrovanie a musím povedať, že som bola celkom prekvapená, aké rôzne techniky a praktiky už v tých časoch tajné služby používali. Vyriešenie prípadu vrážd osadníkov osažského kmeňa malo vysokú prioritu, pracovali na ňom najlepší z najlepších a títo ľudia položili základy FBI. Keď chcete vedieť, ako sa tejto úlohy zhostili a čo zistili, určite si túto výbornú knihu nenechajte ujsť. Scorsese s DiCapriom už pracujú na filmovom spracovaní, tak šup šup, nech vás nepredbehnú a máte to potom v kine s čím porovnať. . A ja budem ešte dlho premýšľať nad tým, či ropa Osagom viac dala, alebo vzala ..

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x